Eveniment
FOTO: Patinoarul din parcul Sub Arini se redeschide – Trei piste amenajate
Patinoarul din parcul Sub Arini, deschis la finalul anului și închis la trei zile distanță, se redeschide duminică. Administratorul a anunțat, pe Facebook, că a găsit o soluție pentru a primi mai multe persoane deodată pe gheață, respectând, totodată, măsurile de siguranță.
Sibienii au unde să se distreze pe gheață în Sibiu. Patinoarul din parcul Sub Arini se redeschide duminică. Va avea trei piste amenajate pentru trei categorii de patinatori.
„Vom redeschide patinoarul începând de mâine (n.red.: duminică), ora 10. Am demarcat cu mantinele 3 piste distincte, pe fiecare având acces câte 10 persoane simultan. Am fost nevoiți să majorăm tariful de intrare și să modificăm programul de funționare, pentru a putea acoperi cheltuielile de întreținere, precum și pentru a respecta măsura impusă de autorități”, informează administratorul patinoarului într-o postare pe Facebook.
Trei piste la patinoarul din Sibiu
Pentru a putea satisface cerințele tuturor categoriilor de clienți, s-a luat decizia de a amenaja trei piste, și anume:
- Pista pentru începători (200mp), unde se poate folosi antemergătorul
- Pista pentru copii și părinți (500mp)
- Pista pentru adulți (500mp)
Accesul este limitat la zece persoane deodată pe fiecare pistă, timp de o oră, conform programului. Odată cu această decizie, 30 de persoane se pot bucura pe gheață, în loc de doar 10, respectând și măsurile impuse de autorități.
Tarife
Pentra a intra pe una dintre cele trei piste, clienții vor plăti 25 de lei/oră. Se pot închiria și patine, costul fiind 10 lei/ oră. Închirierea antemergătorului costă 15 lei/oră.
Programul la patinoar
Accesul la patinoar se face zilnic, de luni până duminică, după următorul program:
- Seria 1: 10,00 – 11,00
- Seria 2: 11,30 – 12,30
- Seria 3: 13,00 – 14,00
- Seria 4: 14,30 – 15,30
- Seria 5: 16,00 – 17,00
- Seria 6: 17,30 – 18,30
- Seria 7: 19,00 – 20,00
- Seria 8: 20,30 – 21,30
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor
La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.
Același lucru se…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR
O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR.
Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie
Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.
Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…
Citește mai mult pe Alba24.ro