Connect with us

Eveniment

FOTO: Prima zi din etapa a doua de vaccinare la Sibiu – Cum arată centrul de la Redal Expo

Publicat


Luni, 18 septembrie este prima zi din cea de a doua etapă de vaccinare la Sibiu. În această etapă vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

Primăria Sibiu a amenajat patru centre de vaccinare în sala Redal Expo de pe strada Sebastian Bach din municipiul Sibiu, fiecare centru având 5 puncte de vaccinare. Vaccinare Sibiu 6

Încă de la primele ore ale dimineții, sibienii programați pentru vaccin au fost prezenți, așteptând să fie chemați, însă procesul de vaccinare s-a decalat cu aproximativ o oră, iar oamenii au așteptat afară în frig.

Vaccinare Sibiu 3

Vaccinare Sibiu 4

În jurul orei 09:00, oamenii au început să fie chemați pe rând, câte doi, pentru a primi prima doză de vaccin. La intrare, persoanele programate erau rugate să încalțe botoșei de unică folosință, puși la dispoziție gratuit, la intrarea în centru.

Vaccinare Sibiu 5

Înainte de a intra în cabina de vaccinare, persoanele completau un chestionar, sub îndrumarea personalului medical aflat acolo.

Vaccinare Sibiu 8

Vaccinare Sibiu 7

Vaccinare Sibiu 9

Vaccinare Sibiu 10

După administrarea vaccinului, persoanele care ies din cabină, trec în sala de așteptare, unde sunt rugate să aștepte 15 minute pentru a se asigura că nu au nicio reacție adversă.

Vaccinare Sibiu 11

Vaccinare Sibiu 12

După cele 15 minute, persoanele își primesc adeverința de vaccinare și pot pleca acasă.

De asemenea, centru este dotat cu două încăperi special amenajate pentru cazurile în care apar reacții adverse sau complicații. Paramedicii sunt prezenți și gata să intervină pentru acordarea primului ajutor medical, în caz de nevoie.

Vaccinare Sibiu 13

Vaccinare Sibiu 1

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cum a reușit un polițist din Alba să completeze greșit un proces verbal. Eroare comisă l-a ajutat în instanță pe șoferul amendat

Publicat

Un șofer din Alba care a mers în instanță pentru a cere anularea unei amenzi, a primit ”ajutor” chiar din partea poliției. Mai exact, din partea polițistului care l-a amendat. 

Este vorba despre o amendă de 1305 și 6 puncte de penalizare, primită după ce șoferul ar fi încălcat viteza legală pe raza localității Sântimbru.

În instanță, în data de 21 martie 2024, magistrații Judecătoriei Blaj au analizat procesul verbal…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Publicat

Ministerul Finanțelor modifică forma de sancționare în cazul e-Factura. Acesta vrea să prelungească perioada pentru neaplicarea amenzilor, pentru cei care nu folosesc Ro e-Factura. Mai exact, perioada va fi extinsă până la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri: ce adeverință trebuie. Precizările Casei de Pensii Alba

Publicat

pensii 2024

Pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri. Casa Județeană de Pensii Alba a transmis marți precizări cu privire la depunerea documentelor care atestă realizarea sporurilor/veniturilor nepermanente și a veniturilor lunare brute, care pot fi valorificate conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii. 

Legea nr. 360/2023 prevede că în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare, pensiile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Spectacole de teatru pentru copii și adulți la Ocna Mureș, susținute de Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda

Publicat

Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda organizează joi, 28 martie la  Casa de Cultură ”Ion Sângerean” din Ocna Mureș două reprezentații. Spectacolele au loc de la ora 11.00 și 18.00.

Dimineața se va juca ”Fata babei și fata moșului”, un spectacol pentru cei mici care cu siguranță vor fi fascinați de povestea celor două fete, potrivit ocnamuresonline.ro

Spectacolul este o adaptare în regia lui Horațiu Ioan Apan,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe