Connect with us

Brasov

FOTO: Primăria a demarat licitația pentru sania de vară din Poiana Brașov. Investiție de peste 17 milioane de lei

Publicat


Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție având ca obiect realizarea lucrărilor de proiectare și execuție pentru construirea unui traseu de sanie de vară în Poiana Brașov, în partea stângă a pârtiei Bradul, cu o lungime de 990 de metri.

Proiectul face parte din programul „Poiana Brașov – stațiunea celor 4 anotimpuri”, prin care municipalitatea își propune să creeze puncte de interes care să facă stațiunea atractivă și în afara sezonului de schi.

Pe lângă sania de vară, un alt proiect important realizat de Primăria Brașov este amenajarea traseelor de mountain-bike.

Declarațiile primarului Allen Coliban

„Astăzi am făcut un pas important pentru realizarea strategiei noastre de a transforma Poiana Brașov într-o stațiune pentru toate cele 4 anotimpuri odată cu lansarea licitației pentru construirea saniei de vară.

Este un proiect de care Poiana are nevoie pentru a fi ofertantă și în afara sezonului de schi, mai ales că vizează zona agrementului pentru familie.

Această investiție va completa traseele de mountain-bike și drumeție, astfel încât turiștii, dar și brașovenii, să se poată bucura de frumusețea zonei  pe tot parcursul anului.

Chiar dacă mai există astfel de facilități de agrement în țară, noi am gândit un proiect cu un traseu complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălțate, în cadrul natural oferit de Poiana Brașov, pentru a le putea oferi brașovenilor și turiștilor o experiență de neuitat.

Primăria continuă investițiile pentru cea mai importantă stațiune montană a României, indiferent de anotimp”, a declarat primarul Allen Coliban.

Unde va fi amplasată sania de vară

Sania de vară va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

Pentru a-i crește spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri, și zone supraînălțate pentru supratraversarea unor trotuare sau căi de acces, sau pentru a crea pantele necesare pentru urcare sau coborâre.

Instalația va avea o lungime pe partea de urcare de 550 m și pe traseul de coborâre de 990 m și include 60 de sănii.

Acestea vor fi echipate cu un sistem de monitorizare a distanței între două vehicule succesive, astfel încât, la detectarea saniei din față, senzorii montați pe sania din spate să acționeze frânele magnetice.

Acești senzori sunt alimentați cu baterii, montate și ele pe sănii, care se vor încărca rapid în stația inferioară, între zone de debarcare și cea de îmbarcare.

Traseu de coborâre cu 5 spirale

Traseul de coborâre va avea 5 spirale cu diametrul de aproximativ 18-20 m, astfel:

  • Spirala 1 – cu un unghi de înfășurare de 430 grade și o înălțime de aproximativ 8 m;
  • Spirala 2 – cu un unghi de înfășurare de 320 grade și o înălțime de aproximativ 7 m;
  • Spirala 3 – cu un unghi de înfășurare de 750 grade și o înălțime de aproximativ 13 m;
  • Spirala 4 – cu un unghi de înfășurare de 400 grade și o înălțime de aproximativ 7 m;
  • Spirala 5 – cu un unghi de înfășurare de 250 grade și o înălțime de aproximativ 7 m.

Pe parcursul traseului de coborâre, înălțimea de rulare va fi între 0,6 și 13 m.

Lățimea traseului este de maxim 3 metri.

Accesul pe tot traseul instalației va fi blocat de un sistem de protecție (gard sau similar).

Durata lucrărilor

Durata lucrărilor de proiectare și execuție este de maxim 14 luni, dintre care 5 luni proiectare, 9 luni realizarea lucrărilor.

Durata cât mai scurtă de execuție este și un factor de evaluare în cadrul procedurii de achiziție, atât pentru partea de proiectare, cât și pentru partea de execuție.

Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 17 milioane de lei (17.250.475 lei) fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 60 de puncte, durata de realizare a documentației tehnice 20 de puncte, iar durata de realizare a investiției 20 puncte.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Acord al CJ Brașov pentru demararea procedurilor de expropriere la viitoarea Centură mare a municipiului reşedinţă

Publicat

Arhivă foto

Consiliul Județean (CJ) Brașov a dat marți aprobarea pentru începerea procedurilor de expropriere în vederea implementării proiectului de construire a cunoscutului „Ocolitor mare” al municipiului Brașov.

În aceeaşi şedinţă, un reprezentant al grupului de consilieri USR – nemulţumiţi că pe ordinea de zi nu au fost introduse alte două puncte – a anunţat că va depune o plângere penală împotriva preşedintelui interimar al deliberativului judeţean, liberalul Todorică Şerban.

Preşedintele CJ Braşov a explicat că cele două puncte pe care consilierii USR au vrut să le introducă pe ordinea zi, iniţiate de aceştia, – unul privind stabilirea componenţei comisiilor de specialitate şi altul referitor la încetarea de drept a mandatului unui membru al Consiliului de Administraţie al Aeroportului – nu pot face obiectul unei şedinţe de îndată, cum era cea în care se aflau.

„Din păcate un astfel de proiect nu poate face obiectul unei şedinţe de îndată. (…) Avem o problemă destul de delicată, destul de stringentă de rezolvat.

Celelalte puncte, pe care dumneavoastră le propuneţi, pot face obiectul unei şedinţe ordinare, pe care o vom avea o dată pe care o vom stabili de comun acord, nu va depăşi mijlocul lunii decembrie”, a afirmat preşedintele CJ Braşov.

Fonduri de aproape 2 milioane de lei pentru modernizarea celor trei drumuri judeţene care vor compune viitoarea Centură ocolitoare

În contextul în care consilierii USR au insistat, susţinând că noua lor colegă, Laura Elena Lefter, ar fi rămas nerepartizată în vreo comisie, Todorică Şerban a arătat că Hotărârea adoptată în acest sens în şedinţa din 23 noiembrie produce efecte ca urmare a faptului că a semnat-o, însă nu a fost contrasemnată de secretarul CJ şi va fi transmisă spre verificare din punct de vedere al legalităţii, Instituţiei prefectului.

Ulterior, după votul privind demararea procedurilor de expropriere pentru realizarea viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Braşov, consilierul USR Aurel Agache a revenit la subiect, acuzându-l pe preşedintele CJ Braşov că, „în şedinţa din octombrie a refuzat să supună la vot hotărârea cu amendamente” şi, în consecinţă, va depune plângere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu.

Pentru modernizarea celor trei drumuri judeţene care vor compune viitoarea Centură mare ocolitoare a Braşovului, conducerea deliberativului judeţean a obţinut, în cursul acestui an, fonduri europene de aproximativ 2 milioane de lei pentru realizarea documentaţiilor proiectului, jumătate din sumă urmând să fie alocată pentru exproprieri. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

FOTO: Stadionul Tineretului din Brașov va fi refăcut din temelii. Investiție de aproape 150 milioane de lei. Precizările primarului

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Stadionul Tineretului din municipiul Brașov va fi refăcut din temelii și va adus la standarde internaționale.

Potrivit primarului Brașovului, Allen Coliban, există indicatorii tehnico-economici aferenți refacerii din temelii a Stadionului Tineretului.

Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei.

Noul stadion ar urma să poată organiza meciuri de fotbal, ar îndeplini cerințele de acreditare UEFA, dar ar putea fi folosit și pentru organizarea altor tipuri de evenimente.

„Puțină istorie e bună întotdeauna … (nu e bună în cazul ăsta, dar trebuie amintită) … 2008. Vechea administrație vorbea încă de atunci despre un nou stadion de fotbal în Brașov. New-„Municipal”. New-„Tineretului”.

Intenții lăudabile de altfel.

Brașovul a avut și are nevoie de un stadion care să îndeplinească standarde actuale de calitate.

Din păcate „stadionul vechii administrații” a rămas o Fată Morgană timp de 12 ani.

Un miraj pe care vechea administrație punea câte un reflector în anii electorali. În 2008. În 2012. În 2016. În 2020.

În toți acei ani, noul stadion a rămas la nivel de promisiune electorală niciodată onorată.

Vă las mai jos câteva randări făcute de proiectanți.

De aici mai departe e rolul consilierilor locali să aprobe indicatorii tehnico-economici, astfel încât Brașovul să aibă un stadion nou-nouț”,  a mai transmis primarul.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe

Brasov

Brașov: Casă cuprinsă de flăcări, în Predeal. Intervin pompierii cu mai multe autospeciale

Publicat

Un incendiu violent a izbucnit, luni după-amiază, la o casă din Predeal, județul Brașov.

Potrivit ISU Brașov, incendiul a izbucnit la o casă din localitatea Predeal.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj SMURD.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă o autospeciala de stingere și o autocisternă cu apă de la Detașamentul 2 de pompieri Brașov.

Se intervine pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Știre în actualizare

 

Citește mai departe

Actualitate

Articole pirotehnice fără documente legale, confiscate de polițiștii din județul Brașov

Publicat

Arhivă foto

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”

Potrivit IPJ Brașov, duminică, 26 noiembrie 2023, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila, au acționat în vederea depistării unui transport de articole pirotehnice, care, conform datelor deținute de polițiști, nu ar respecta prevederile legale din domeniu.

Astfel, polițiștii au identificat și au oprit pentru control, un autovehicul, în care erau transportate mai multe tipuri de articole pirotehnice și care era condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu acest profil de activitate.

Cu ocazia verificării aspectelor de legalitate asupra documentelor, s-a constatat faptul deși exista autorizația necesară pentru deținerea, comercializarea și transportul de astfel de mărfuri, avizul de însoțire al articolelor pirotehnice ar fi fost completat fără respectarea normelor legale în vigoare.

În acest context, întreaga cantitate de articole pirotehnice identificată, în cantitate totală aproximativă de 150 kg, a fost ridicată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” iar cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Citește mai departe