Connect with us

Brasov

FOTO: Primăria Brașov continuă programul de asfaltare a străzilor noi din Noua, Bartolomeu și Stupini

Publicat


Mai multe străzi noi din Noua, Bartolomeu și Stupini din municipiul Brașov, urmează să fie asfaltate, potrivit unui comunicat transmis luni, 27 februarie 2023, de Primărie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, municipalitatea a lansat licitația pentru modernizarea a 9 străzi din cele 3 cartiere. Achiziția pe cele 3 loturi include, pe lângă partea de elaborare a documentațiilor necesare, lucrări de infrastructură, asfaltare carosabil, amenajare trotuare, iluminat public și amenajare treceri de pietoni

Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție pentru întocmirea documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a 9 străzi din municipiul Brașov, achiziție împărțită pe 3 loturi – 2 străzi în cartierul Noua, 3 străzi în zona Bartolomeu Nord și alte 4 în cartierul Stupini. Valoarea totală a celor 3 contracte de proiectare și execuție este de 16,5 milioane de lei.

Astăzi a fost transmis anunțul pentru publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene – etapa premergătoare publicării în Sistemul electronic pentru licitațiile cu valoare mare, astfel că în următoarele zile anunțul va fi vizibil și în sistemul electronic.

„Continuăm programul de modernizare a străzilor din zonele de dezvoltare ale Brașovului, astfel încât și brașovenii de acolo să beneficieze de aceleași condiții ca orice cetățean al acestui oraș.

În această primă etapă am inclus 9 străzi din cartierele Stupini, Bartolomeu și Noua. Constructorul are la dispoziție 10 luni să realizeze proiectarea și lucrările de modernizare, astfel încât, la final, să avem 9 străzi asfaltate, prevăzute cu trotuare, iluminat public și treceri de pietoni.

În prima fază, proiectantul va trebui să analizeze fiecare stradă în parte, să vedem ce lucrări s-au realizat, dacă au fost respectate normativele privind construcția acelei străzi, dacă au dimensiunile prevăzute în documentele de urbanism, iar după aceea vom stabili care sunt lucrările necesare.

Din păcate, în aceste zone ne confruntăm cu tot felul de situații care trenează de ani și ani de zile, de la străzi de pământ, la străzi pe care s-a turnat un strat de asfalt peste pământ sau care s-au asfaltat parțial, iar de trotuare nici nu poate fi vorba.

Pe lângă necesitatea investițiilor pentru a crește, cu adevărat, confortul cetățenilor, asfaltarea acestor străzi va avea și un efect benefic asupra calității aerului din orașul nostru, prin scăderea cantităților de particule în aer, acel praf care afectează mai ales zonele nou construite”, a declarat primarul Allen Coliban.

Cum procedura de achiziție se desfășoară pe 3 loturi, cei interesați vor trebui să depună oferte pe fiecare lot în parte.

Informații despre investiții:

Lotul 1

Străzile care fac obiectul acestei achiziții sunt: str. Dr. Liviu Câmpeanu și str. Augustin Bunea, situate în cartierul Noua-Dârste. Cele două străzi sunt paralele cu Calea București. Legătura cu această arteră de circulație se face prin strada Aurel Marin (accesul în zona respectivă este situat după benzinăria Rompetrol, înainte de Țiriac Auto, pe direcția de mers spre București, n.n.)

  • strada Dr. Liviu Câmpeanu: lungimea străzii este de 385 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 2 m fiecare;
  • strada Augustin Bunea: lungimea străzii este de 387 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 2 m fiecare.

Valoare estimată: 2.871.577,79 lei, fără TVA.

Lotul 2

Străzile care fac obiectul acestei achiziții sunt situate în cartierul Bartolomeu: str. Cascadei și str. Dihamului, zona dintre Calea Feldioarei și str. Dimitrie Anghel, str. Tismana, cu acces din str. Plugarilor.

  • strada Cascadei. Strada propusă pentru modernizare începe din Calea Feldioarei: lungimea străzii este de 369 m; lățimea părții carosabile este de 7 m și trotuare pe ambele părți, cu lățimea de 1 m fiecare.
  • strada Dihamului. Strada propusă pentru modernizare începe din Calea Feldioarei: lungimea străzii este de 970 m; lățimea părții carosabile este de 7 m, trotuare pe ambele părți cu lățimea de 1 m fiecare.
  • strada Tismana. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Plugarilor: lungimea străzii este de 242,60 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 1 m fiecare.

Valoare estimată: 6.090.983,84 lei fără TVA.

Lotul 3

Străzile care fac obiectul acestei achiziții sunt situate în cartierul Stupini: str. Mălinului și str. Pomiculturii, cu acces din str. Merilor,  str. Parcul Verde, cu acces din str. Pășunii, și str. Popasului, cu acces din str. Plugarilor.

  • strada Mălinului. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Merilor: lungimea străzii este de 358 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 1 m fiecare;
  • strada Pomiculturii. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Merilor: lungimea străzii este de 535 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 1 m fiecare;
  • strada Parcul Verde. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Pășunii: lungimea străzii este de 672 m; lățimea părții carosabile este variabila de la 6,00 m la 8,50 m; trotuare pe ambele părți cu lățimea de 2,50 m fiecare;
  • strada Popasului. Strada propusă pentru modernizare începe din str. Plugarilor. Lungimea străzii este de 462 m; lățimea părții carosabile este de 7 m; trotuare pe o parte cu lățimea de 1 m, iar pe cealaltă parte cu lățimea de 1,50 m.

Valoare estimată: 7.555.571,57  lei fără TVA.

În zonele unde nu există iluminat public va fi instalat un sistem de iluminat cu lămpi LED. Trecerile de pietoni vor fi iluminate suplimentar, pentru creșterea siguranței pietonilor.

Durata maximă de realizare a documentațiilor tehnice – Documentația tehnică pentru  construcțiilor (DTAC), Documentație tehnică pentru organizarea execuției lucrărilor (DTOE), proiectul tehnic de execuție (PTE) și Detaliile de execuție (DDE) – este de 3 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar executarea lucrărilor are o durată de 8 luni.

Valoarea estimată a achiziției tuturor celor 3 loturi este de 16.518.133,20  lei fără TVA.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 85 de puncte, iar experiența experților cheie 15 puncte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 4 aprilie 2023, ora 15:00.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

FOTO: Ursul care a dat târcoale pe străzile din Brașov a fost eutanasiat. Grav rănit, după ce a căzut de la etaj, în parcarea unui mall

Publicat

Un urs care i-a băgat în sperieți pe brașoveni, fiind văzut în mai multe zile la rând în diferite zone din oraș, a fost eutanasiat. Animalul a suferit răni grave după ce a căzut de la etaj, în parcarea mall-ului AFI.

Potrivit Primăriei Brașov, luni dimineață fost prins ursul care umbla săptămâna trecută prin Răcădau și pe Calea București.

”Din pacate, din cauza rănilor pe care le avea, în urma încercării de a sări de la înălțime, răni incompatibile cu viața, ursul a fost eutanasiat.

Astăzi (luni, 5 iunie), în jurul orei 4.30, ursul a intrat in parcare la AFI. După ce a urcat la etajul 1 al parcării, a găsit un balcon, pe unde a încercat să iasă. A căzut de acolo și s-a rănit, după care a mers pe strada Romana, unde a fost prins de echipa de intervenție.

Având în vedere rănile pe care le avea, s-a luat decizia eutanasierii lui.

De la intrarea in parcarea mall-lui și până la prinderea lui, a fost monitorizat de echipa de interventie si nu a reprezentat nici un risc pentru brașoveni”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov.

Citește mai departe

Brasov

Incendiu la restaurantul unui hotel din Brașov

Publicat

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la hotelul-restaurant Fântâniţa Mandrei din localitatea Mândra. Mai multe persoane au reușit să iasă la timp, până la sosirea pompierilor.

Potrivit ISU Brașov, la sosirea pompierilor, incendiul, care s-a produs la coşul de fum, se manifesta la acoperişul construcţiei, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi.

La faţa locului s-au deplasat, iniţial, două autospeciale de stingere, o autoscară, o autocisternă cu apă şi un echipaj SMURD.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate ulterior cu încă o autospecială de stingere şi două autocisterne cu apă.

Știre în actualizare

Citește mai departe

Brasov

VIDEO: Șofer prins la volan cu viteză de 243 kilometri pe oră, pe Autostrada A3 în județul Brașov

Publicat

Un șofer a fost prins la volanul unei mașini, vineri la amiază, în timp ce conducea cu viteză de peste 240 kilometri pe oră pe Autostrada A3, în județul Brașov.

Potrivit IPJ Brașov, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au surprins cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 243 km/h, pe sectorul de autostradă A3, în județul Brașov.

Recordul deosebit de periculos a fost înregistrat vineri, 2 iunie, într-o acțiune pe care polițiștii brașoveni au organizat-o pentru a menține climatul de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ, în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor, atunci când este cunoscută o creștere a numărului de vehicule și turiști.

După ce l-au tras pe dreapta pe conducătorul auto, un bărbat din județul Buzău, polițiștii au fost extrem de îngrijorați când au observat că în vehiculul sport se mai aflau alți trei copii, pentru care șoferul nu dorea decât să le demonstreze cu ce viteză maximă poate rula autovehiculul său.

Din fericire, acestă acțiune periculoasă a fost oprită la timp de polițiști, iar pentru viteza cu care bărbatul a circulat, a fost amendat și i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile de la momentul identificării, ceea ce a făcut ca deplasarea să fie continuată de o altă persoană.

Tot în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier de astăzi, până la acest moment altor 5 conducători auto le-au fost reținute permisele de conducere pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Poliția Rutieră Brașov cere conducătorilor auto să respecte normele rutiere și să nu întreprindă acțiuni care să le poată pune viața în pericol.

Citește mai departe

Brasov

Avertizare meteo: Trei județe din Ardeal, sub Cod galben de ceață densă

Publicat

Trei județe din Ardeal se află, vineri dimineață, sub o avertizare meteo cod galben de ceață densă. Meteorologii anunță că, până la ora 09.00, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Zone vizate

Județul Braşov: Făgăraș, Mândra, Voila, Viștea, Ucea, Beclean;
Județul Harghita:
zona depresionară, respectiv zona localităților: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu;
Județul Sibiu:
Avrig, Tălmaciu, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos, Boița, Cârța.

Citește mai departe