Connect with us

Eveniment

Foto: Primăria Miercurea-Ciuc va construi o clădire multifuncţională la Harghita-Băi ce va găzdui şi pompierii voluntari

Publicat


Primăria Miercurea-Ciuc va construi o clădire multifuncţională la Harghita-Băi, localitate componentă a municipiului, care va găzdui şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, contractul de execuţie urmând să fie semnat în acest an.

Anunţul a fost făcut luni de conducerea Primăriei într-o conferinţă de presă susţinută la Harghita-Băi, aflată la o distanţă de 20 kilometri faţă de oraş şi vizitată anual de turişti din ţară şi străinătate.

Potrivit viceprimarului municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Bela, clădirea planificată, care constă dintr-un subsol şi un parter, va include un cabinet medical, o farmacie, o toaletă publică, spaţii de birouri, pe lângă spaţiile care urmează să fie create pentru a deservi brigada de pompieri.

Aria construită totală este de 318 metri pătraţi, cu o suprafaţă utilă de 522 de metri pătraţi, pe ambele etaje.

Achiziţia publică a construcţiei este în curs de pregătire, iar Primăria urmează să semneze contractul de execuţie în acest an.

Proiect de peste 4,5 milioane lei

Studiul de fezabilitate, adoptat anul trecut printr-o hotărâre a Consiliului Local, a estimat costul total al proiectului la 4,65 milioane de lei.

Prezent la conferinţa de presă, primarul municipiului, Korodi Attila, a acordat Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Harghita-Băi o diplomă de apreciere, pentru că a intervenit prompt, în luna ianuarie, la un incendiu provocat intenţionat într-un apartament din localitate.

SVSU Harghita-Băi a luat fiinţă în 2022, iar aceasta a fost prima intervenţie a pompierilor voluntari de acolo.

Tot în cadrul conferinţei de presă, primăria a oferit şi echipamente necesare echipei de pompieri voluntari, cum ar fi furtunuri de refulare, un aparat de respirat cu aer comprimat şi o ţeavă de refulare reglabilă. Serviciul voluntar din Harghita-Băi este dotat deja cu o maşină de pompieri, iar în acest an, municipalitatea a alocat fonduri pentru achiziţionarea de echipamente suplimentare, cum ar fi furtunuri, scări, scule de mână, uniforme sau echipament de protecţie.

„În urmă cu câţiva ani, unul dintre principalele noastre proiecte de lege din Parlament a urmărit să se asigure că pompierii voluntari să fie asiguraţi în timpul misiunilor. Aşa s-a ajuns la contractul-cadru cu pompierii voluntari. Dacă se întâmplă vreun accident, acesta este considerat accident de muncă, iar persoana accidentată beneficiază de îngrijire medicală”, a precizat primarul Korodi Attila, care le-a înmânat membrilor echipei contractele de voluntariat.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

e-Factura: Când va fi disponibilă factura simplificată, pentru firmele mici. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

marcel bolos sursa foto Facebook

e-Factura: Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat când va fi disponibilă factura simplificată pentru firmele mici. Ultimele teste pe aplicaţia simplificată s-au efectuat luni.

Ministrul spune că  e-Factura simplificată va putea fi folosită de miercuri.

„Astăzi am avut ultimele teste pe e-Factura minimal. Sper ca începând de miercuri să poată să fie folosită de către toţi. (…) Înseamnă că am simplificat-o la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Municipiul Blaj și comuna Întregalde vor beneficia de 82 de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice

Publicat

Municipiul Blaj și comuna Întregalde au fost acceptate de AFM în cadrul programului Stații de reîncărcare cu putere normală. Cele două localități vor beneficia de 82 de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.

În urma aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2024, în şedinţa comitetului de Avizare din 4 martie 2024, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Două blocuri din Zlatna vor fi reabilitate pentru creșterea eficienței energetice, cu bani din PNRR. Licitație, în SEAP

Publicat

drona

Două blocuri din Zlatna vor fi reabilitate pentru creșterea eficienței energetice. Blocurile 11 și 26, aflate pe strada Tudor Vladimirescu din Zlatna, vor fi reabilitate termic pentru creșterea eficienței energetice. Investiția se ridică la peste 5,1 milioane de lei, fiind finanțată prin PNRR. 

Primăria Zlatna a lansat pe 1 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări privind creșterea eficienței eneergetice a blocurilor 11 și 26…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Noi reguli la scutirea de impozit pentru persoane aflate în situații speciale. Care este criteriul adoptat de Senat

Publicat

Senat

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă privind scutirea de impozit pentru persoane aflate în situații speciale. Este vorba despre impozitul pe mijloace de transport.

Proiectul prevedee că sunt scutite de impozit

  • persoanele aflate în situaţii speciale (veterani de război, persoane cu dizabilităţi, foşti deţinuţi politici)
    • pentru mijloacele de transport cu capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 centimetri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe