Connect with us

Eveniment

FOTO: Primăria Sibiu a deschis primele trei locuri de joacă pentru câini

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Primăria Sibiu a deschis miercuri, 3 mai 2023, primele trei parcuri pentru câini, iar un al patrulea este în curs de amenajare, conform unui comunicat de presă trimis de AGERPRES.

„Sibiul devine mai prietenos cu animalele de companie. Primăria Sibiu deschide astăzi, 3 mai, primele trei locuri de joacă pentru căţei, un al patrulea astfel de spaţiu fiind în amenajare în cartierul Terezian, pe strada Lungă, în cadrul proiectului de modernizare a acestei zone de blocuri.

Cele trei locuri de joacă pentru patrupede sunt situate pe strada Maramureşului, pe Aleea Şelimbăr şi pe strada Oaşa, având suprafeţe cuprinse între 250 şi 300 mp fiecare.

În perimetrul acestora a fost însămânţată iarbă care acoperă acum întreaga suprafaţă, creând un cadru natural plăcut”, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Potrivit sursei citate, fiecare spaţiu este dotat cu echipamente specifice: cerc pentru sărituri, tunel, obstacol dublu pentru săritură în înălţime, obstacol tip pasarelă, obstacol tip căţărătoare simplă, obstacol pentru săritura în lungime; bănci pentru proprietarii patrupedelor; o cişmea cu apă potabilă; coşuri de gunoi şi dispenser de pungi igienice, pentru ca proprietarii să poată aduna dejecţiile.

Municipalitatea subliniază că şi în aceste spaţii, la fel ca pe stradă, proprietarii animalelor au obligaţia de a curăţa mizeria lăsată de animalele de companie.

„Accesul în locurile de joacă este permis căţeilor de orice talie, excepţie făcând animalele mai mici de 4 luni.

Câinii periculoşi şi agresivi, indiferent de talie sau rasă, pot intra în parcuri doar dacă au botniţă”, se mai precizează în comunicat. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO Revoluționarul Mihai Babițchi la Radio Alba24.ro: Predicții despre cine are șanse să fie următorul primar la Alba Iulia

Publicat

Revoluționarul din Alba Iulia, Mihai Babițchi a fost prezent în studioul radioului Alba24.ro, alături de jurnalistul Emil Pojar. 

Aceștia au avut un dialog despre politica locală, dar și națională. 

În linii mari, Babițchi, a făcut o analiză a politicii din Alba Iulia dar și a județului Alba.

Acesta a vorbit despre perioada în care Ioan Rus a fost prefectul județului Alba, dar și despre ”domnia” lui Mircea Hava la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO: A început ”Noaptea cercetătorilor” 2023 la Alba Iulia. Ateliere interactive, expoziție, jocuri, experimente. Program

Publicat

La Alba Iulia, pe strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina, a început evenimentul ”Noaptea cercetătorilor”, în cadrul căruia aveți ocazia să descoperiți detalii interesante despre domenii de cercetare și știință.

Evenimentul se desfășoară în două locații diferite, zona Muzeului Național al Unirii și la Museikon pentru toți cei care își doresc să urmeze o carieră în cercetare sau sunt, pur și simplu, pasionați de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Ziua Mondială a Inimii. Aproape 3.000 de pacienți cu probleme cardiace, internați în 2023 la Spitalul de Urgență Cluj

Publicat

Aproape 3.000 de pacienți cu boli ale inimii au fost tratați în regim spitalizare continuă în clinicile de specialitate ale Spitalului Clinic de Urgență din Cluj-Napoca în ultimul an. Medicii clujeni au făcut 1.113 de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Fum la o grădiniță din Cluj-Napoca. 12 copii au fost EVACUAȚI. Au intervenit pompierii

Publicat

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit, vineri, la o grădiniță de pe strada 11 Octombrie, după ce s-a raportat fum la panoul electric al unității.

”Până la sosirea noastră, cadrele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe