Connect with us

Brasov

FOTO: Primăria va lansa licitația pentru cea mai modernă grădiniță din Brașov. În ce cartier va fi construită. Investiții de peste 19 milioane de lei

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov 

Primăria Brașov va lansa licitația pentru prima grădiniță „verde” din oraș. Aceasta va urma să fie construită în cartierul Noua, iar investițiile depășesc 19 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, Primăria va lansa licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor de construcție pentru prima grădiniță ,,verde” din Brașov, care își produce singură necesarul de energie termică și electrică.

Documentația a fost trimisă spre validare la SICAP, după care va fi postată pe site-ul electronic de achiziții.

Grădinița va oferi cele mai moderne condiții copiilor din cartier, inclusiv, în premieră pentru Brașov, o sală de salinoterapie.

Ea va fi construită în cartierul Noua, pe str. Nucului, și va putea primi 200 de copii, în regim de grădiniță cu program prelungit, într-o clădire cu 3 niveluri.

Unul dintre atuurile viitoarei unități de învățământ sunt soluțiile ecologice prin care grădinița își va produce singură energia termică, apa caldă și energia electrică, noua construcție fiind prevăzută din construcție cu pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare și recuperatoare de căldură.

,,Educația este un domeniu prioritar pentru municipalitate, iar investițiile pe care le facem în infrastructura educațională confirmă acest lucru.

Am început un program amplu pentru construirea de creșe și grădinițe în cartiere, care va continua cu construirea de școli.

Vorbim de investiții atât de necesare pentru un oraș în plină dezvoltare ca Brașovul, investiții care au rolul să le asigure cele mai bune condiții copiilor noștri.

Am lansat licitația pentru proiectarea și construirea unei grădinițe pentru 200 de copii, în cartierul Noua.

Odată cu această grădiniță trecem la o altă etapă în ceea ce privește facilitățile asigurate copiilor, dar și soluțiile sustenabile pentru producerea energiei necesare funcționării unităților de învățământ din Brașov.

Vom avea cele mai bune condiții pentru cei mici, inclusiv o salină artificială, iar grădinița se va încălzi prin intermediul pompelor de căldură, apa caldă va fi produsă de panourile solare și energia electrică de panourile fotovoltaice.

Totodată, grădinița va fi dotată și cu recuperatoare de căldură, care vor permite o împrospătare permanentă a aerului, fără pierderi de căldură.

Construim viitorul copiilor noștri prin cea mai bună infrastructură educațională, folosind soluții prietenoase cu mediul”, a declarat primarul Allen Coliban.

Investiția constă în construirea unui corp de clădire cu regim de înălțime demisol, parter  și un etaj, care va fi împărțit în zone administrative și tehnice de funcționare și spații destinate copiilor, inclusiv loc de joacă exterior.

În urma realizării construcției nou propuse vor rezulta spații pentru 10 săli de grupă, atât la parter cât și la etaj, dispuse cu câte un grup sanitar la fiecare grupă.

La demisol vor fi salina artificială și spații tehnice pentru spălătorie/uscătorie/călcătorie.

La parter sunt propuse 4 săli de clasă cu grupuri sanitare, sală multifuncțională, cabinet medical și încăperi administrative.

La etaj sunt propuse 6 săli de clasă cu grupuri sanitare, cabinet consiliere și logopedie, birou director, holuri, terasă exterioară.

Pentru asigurarea nevoii de energie necesare funcționării acestei grădinițe, clădirea va avea următoarele dotări:

  • pompe de căldură de tip aer-apă și un cazan mural, pentru prepararea agentului termic;
  • panouri solare, ce vor fi utilizate în procesul de prepare a apei calde menajere necesare grădiniței;
  • panouri fotovoltaice ce vor asigura energia necesară consumatorilor electrici și, separat, pentru funcționarea pompelor de căldură;

recuperatoare de căldură în vederea eliminării aerului viciat din încăpere cu aport permanent de aer proaspăt din exterior.

Alte dotări:

  • loc de joacă exterior, plantații de arbori/ arbuști și gazonări;
  • amenajare parcare exterioară pentru părinți și parcare interioară pentru personal;
  • sistem de supraveghere video și antiefracție,
  • platformă elevator pentru transportul copiilor cu handicap locomotor,
  • 2 lifturi pentru transportul materialelor,
  • sistem de degivrare acces principal,
  • instalație de iluminat pe timp de noapte.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 4 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 12 luni.

Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 19.103.724,03 lei fără TVA.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 60 de procente, iar componenta tehnică 40 de procente.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mesajul transmis de primarul Brașovului de Ziua Internațională a Voluntarului

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban a transmis marți 5 decembrie, un mesaj de mulțumire cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului.

Potrivit primarului Allen Coliban, la Brașov sunt proximativ 10.000 de voluntari înscriși pe platforma Voluntariat Brașov.

„Fiecăruia în parte îi mulțumesc pentru implicarea în comunitate, pentru implicarea în toate evenimentele care se întâmplă la Brașov pe parcursul anului.

Și mulțumită lor Brașovul e diferit, e mai bun, e mai special.

Brașovul este o comunitate.

Una caracterizată și de implicarea și entuziasmul unor voluntari extraordinari. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul transmis de primarul Brașovului pe pagina de Facebook.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe

Brasov

FOTO: START licitație pentru proiectarea și construirea unei noi grădinițe în Bartolomeu Avantgarden, în Brașov. 100 de copii vor avea acces

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

A fost dat startul licitației pentru proiectarea și construirea unei noi grădinițe în Bartolomeu Avantgarden (Strada Pelicanului) din Brașov.

Potrivit primarului Allen Coliban, 100 de copii (5 grupe de câte 20 de copii) vor avea acces la noua grădiniță cu program prelungit.

16 luni (4 luni de proiectare și 12 pentru executarea lucrărilor) vor fi necesare pentru ca la final să avem o nouă grădiniță cu subsol, parter, etaj și terasă.

„Terasa va fi una verde, iar pe o parte a ei sunt prevăzute panouri fotovoltaice.

Noua grădinița va avea și 9 dormitoare pentru cei mici și accese diferențiate pentru copii și părinți.

Continuăm programul pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru preșcolari. Există zone care s-au dezvoltat imobiliar extrem de intens, așa cum este și cazul Bartolomeu Avantgarden.

Din păcate, infrastructura educațională nu a reușit să țină ritmul.

Corectăm acest lucru cu investiții în mai multe zone ale Brașovului”, am ai transmis primarul Brașovului.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe

Brasov

Braşov: Cinci ofertanţi, în total peste 60 de firme, au depus oferte pentru construirea noului Spital de pneumologie

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Peste 60 de companii, atât din țară, cât și din străinătate, au luat parte în calitate de ofertanți, terți sau subcontractanți, la licitația pentru contractul de proiectare și execuție al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, conform informațiilor furnizate luni de către Primăria municipiului.

Conform sursei citate, cei cinci ofertanţi care concurează pentru obţinerea contractului în valoare de aproximativ 400 milioane de lei sunt:

  • MTE YAPI Ticaret, împreună cu 9 subcontractanţi;
  • Asocierea dintre Ubitech Construcţii SRL (lider),
  • Conim Partners,
  • Mithras Build,
  • Leviatan Design, Copraag Entrepreneur, la care se adaugă 4 subcontractanţi; Asocierea dintre Ness Proiect Europe (lider), Cubicon Invest, Mansart Corporate, la care se adaugă 11 firme ca terţi sau subcontractanţi; Asocierea Bog’Art (lider), Igna Instal, Eren Cons şi alte 13 firme ca subcontractanţi; Asocierea dintre SSAB-AG (lider),UNITH2B, Metag Insaat Ticaret Anonim Sirketi, IproplanŽ Planungsgesellschaft mbH şi 11 firme subcontractante.

„Braşovul are nevoie de un Spital de pneumoftiziologie şi boli infecţioase şi de aceea am tratat tot timpul cu maximă seriozitate acest proiect. Din păcate, nu pot să spun acelaşi lucru despre Ministerul Sănătăţii.

Noi ne-am îndeplinit partea noastră de obligaţii şi, astăzi, avem cinci oferte depuse pentru construirea acestui spital.

Dacă la începutul anului eram felicitaţi pentru proiectul nostru şi obţineam finanţare prin PNRR, după câteva luni, când licitaţia era demarată, ministerul a luat decizia, fără prea multe explicaţii, să retragă proiectul nostru de la finanţare, pentru a îl include într-o finanţare BEI, împrumut pe care ministrul Rafila s-a angajat că îl va semna până la sfârşitul anului.

Sperăm ca de data asta să îşi onoreze promisiunea, pentru că vorbim de înlocuirea unor facilităţi care funcţionează în condiţii improprii, iar braşovenii au dreptul să beneficieze de tratamente medicale în aceleaşi condiţii ca orice european”, a declarat primarul Allen Coliban într-un comunicat transmis de Primăria Braşov.

Conform studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local în 2022, spitalul se va construi pe un teren cu o suprafaţă totală de 76.781 mp şi va fi compus din patru corpuri, cu o suprafaţă totală desfăşurată de 40.695,5 mp.

Proiectul include şi amenajarea a 276 locuri de parcare (79 la nivelul parcajului subteran şi 197 la sol) şi a 12.313,5 mp de zone verzi. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Citește mai departe

Actualitate

Povești de iarnă: Colecția lunii decembrie la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov

Publicat

Arhivă foto

În perioada următoare mai multe povești de iarnă din Colecția lunii decembrie vor fi disponibile la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov.

„Știm că literatura pentru copii este deosebit de bogată în povești despre iarnă, Crăciun și zăpadă, așadar cei mici sunt norocoși și fericiți.

În Colecția lunii Decembrie ne-am gândit și la cei mari, care își doresc, poate, puțină tihnă, într-un fotoliu comod, pentru a se delecta cu scrieri a căror acțiune se petrece pe tărâmuri albe și misterioase.

Poveștile de iarnă pe care le-am pregătit pentru cei mari sunt romane de acțiune, thrillere, aventuri fantastice și comedii romantice, toate având ca element comun decorul hibernal.

Vă invităm să consultați selecția noastră și să împrumutați titlurile dorite, accesând catalogul bibliotecii AICI ”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov.

Citește mai departe