Connect with us

Eveniment

FOTO: Primele imagini cu un centru de vaccinare din județul Sibiu – Cel de la Avrig

Published

on



Primăria Avrig a publicat, pe rețelele de socializare, mai multe imagini de la centrul de vaccinare din oraș. Patru spații funcționale au fost amenajate în sala de sport, unde cetățenii se vor putea vaccina. Acestea sunt primele imagini cu un centru de vaccinare din afara unui spital.

„Centrul de vaccinare de la Avrig este pregătit pentru cea de-a doua etapă de vaccinare anti – COVID. La nivel local, a fost constituit un nucleu de coordonare a vaccinării, condus de viceprimarul Ciprian Stoișor.  În Sala de sport a orașului Avrig, au fost amenajate spații funcționale pentru derularea în condiții optime a procesului de vaccinare. La intrare, se va face scanarea temperaturii, de către personalul de pază. În zona de recepţie, personalul de primire, instruit pentru verificarea programărilor, va scana documentele și va direcționa cetățenii spre punctul de triaj medical, unde se vor afla un medic si un asistent medical”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Avrig. centru vaccinare avrig3

Procedura de vaccinare și dotările centrului de la Avrig

În total, au fost amenajate patru puncte de vaccinare, dotate cu frigider, mobilier, chiuvetă și materiale sanitare. După vaccinare, la Registratură, se va face înregistrarea în Registrul electronic Național de vaccinare, după care se va sta 15 minute în punctul de supraveghere post-vaccinare, unde au fost amplasate scaune, un pat, echipament de protecție și o trusă de urgență.

În centrul de vaccinare au mai fost amenajate un grup sanitar pentru personal și un grup sanitar pentru populaţie, o zonă de colectare a deșeurilor medicale, o zonă de dezechipare a echipamentului de protecție și un punct de prim ajutor.

centru vaccinare avrigcentru vaccinare avrig1centru vaccinare avrig4centru vaccinare avrig5centru vaccinare avrig6

Cine se vaccinează în etapa a II-a

În etapa a doua, va fi vaccinată populația cu grad ridicat de risc, respectiv adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

centru vaccinare avrig8centru vaccinare avrig7

Tot în această etapă de vaccinare, se încadrează lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:
• Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
• Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
• Personalul din sectorul economic vital:
• Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
• Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
• Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
• Unități de producție, transport și distribuție gaze;
• Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
• Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
• Transport de persoane și mărfuri;
• Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
• Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
• Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
• Personalul poștal și din servicii de curierat;
• Personalul cultelor religioase;
• Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
• Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Sursa foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

sursa: Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.

Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.

Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor

Published

on

La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.

Același lucru se…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR

Published

on

O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR. 

Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.

Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading