Connect with us

Eveniment

FOTO: Primele persoane din blocurile avariate la Aninoasa urmează să se mute în locuinţele modulare

Publicat


sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului - Județul Hunedoara

Primele 20 de persoane care locuiesc în cel mai avariat bloc din oraşul Aninoasa, în Valea Jiului, urmează să se mute în cursul zilei de luni, 27 februarie 2023, în containerele modulare puse la dispoziţie de autorităţi. Oamenii vor urma să fie ajutaţi de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, s-a deplasat luni în oraşul Aninoasa şi a purtat discuţii cu oamenii, iar o parte dintre aceştia au fost duşi în zona în care se află locuinţele modulare pentru a putea vedea condiţiile oferite de autorităţi.

„Sperăm ca astăzi (luni, n.r.) să se mute 20 de persoane din blocul cel mai avariat, din Aninoasa. Vor fi ajutaţi de ISU Hunedoara să se mute”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Călin Marian.

Potrivit acestuia, între cei peste 550 de oameni care locuiesc în blocurile afectate de cutremurul din Gorj se află şi persoane care încă refuză mutarea, în timp ce altele au mai cerut timp de gândire.

Autorităţile vor continua însă dialogul cu fiecare persoană în parte pentru a le explica riscul la care se expun dacă mai rămân în vechile blocuri, construite în urmă cu peste 100 de ani.

La Aninoasa au sosit deja primele 18 containere, aduse din judeţul Hunedoara şi amenajate sub forma unor locuinţe modulare, acestea fiind amplasate într-o zonă sigură.

Peste 550 de persoane, care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa, trebuie evacuate din cauza stării avansate de degradare în care se află imobilele, situaţie accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj şi au fost resimţite în toată Valea Jiului. Agerpres

sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului – Județul Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Turcii aşteaptă 350.000 de români în Antalya. Cei mai mulţi sunt din Cluj şi Bucureşti

Publicat

Hotelierii din Antalya estimează că anul acesta vor avea ca oaspeţi peste 350.000 de români, în creştere cu 20% comparativ cu 2022, când numărul acestora s-a apropiat de cel din 2019, respectiv 292.000, a declarat preşedintele Asociaţiei Hotelierilor şi Investitorilor Mediteraneeni, Kaan Kaşif Kavaloglu, relatează Agerpres.

„De zece ani, piaţa din România este foarte importantă pentru Turcia. 292.000 de turişti români au venit în Antalya în 2019 şi am ajuns aproape de numărul înregistrat în 2022. România este pe locul 7 în topul ţărilor care furnizează turişti în Antalya, iar în 2023 aşteptăm o creştere cu 20% a numărului de turişti…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Guvernul a aprobat Codul Amenajării Teritoriului. AUTORIZAȚIILE de construire vor EMISE în 65 de zile

Publicat

Miercuri, Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor. Acest act va permite emiterea autorizațiilor de construcție în 65 de zile, termen care în prezent poate ajunge și la un an, anunță Ministerul Dezvoltării, citat de Mediafax.

„Este cel mai important act normativ în construcții din ultimii 20 de ani, care eficientizează și simplifică procesele de avizare, autorizare și monitorizare în domeniile urbanismului, amenajării teritoriului și construcțiilor. Este o lege extrem de așteptată de domeniile de specialitate, și nu numai, care codifică 17 acte normative diferite în vigoare”, a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj, pe locul 2 în România ca trafic de pasageri în luna februarie. Ținta, 3 milioane la sfârșit de an

Publicat

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj ocupă locul 2 la nivel național ca trafic de pasageri pe luna februarie 2023, ținta fiind atingerea unui număr de 3 milioane de persoane transportate pănă la sfârșitul anului.

Astfel, în luna februarie, aeroportul clujean a înregistrat 187.686 de pasageri, față de Aeroportul București – Otopeni, cu 959.950 pasageri, Pe locul 3 s-a clasat aeroportul Iași cu un trafic de 98.945 pasageri.

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că ținta pentre acest an este atingerea a 3 milioane de pasageri, obiectiv realizabil.

Pentru acest lucru, conducerea aeroportului se preocupă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Aproape 2.000 de puieți de gorun, frasin și platin de munte, plantați în zona Cheilor Turzii

Publicat

Chiar dacă mai este un pic de zăpadă, o acțiune de împădurire a avut loc joi în comuna Petreștii de Jos, în zona Cheilor Turzii.

La acțiunea de împădurire au participat angajați ai Consiliului Județean Cluj, împreună cu reprezentanți ai Serviciului Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și voluntari ai CERT Transilvania.

plantare copaci (7)


Aproape 2.000 de puieți de gorun, frasin și platin de munte, plantați în zona Cheilor Turzii

Acțiune de voluntariat a avut ca scop împădurirea unei zone din comuna Petrești de Jos, în zona Cheile Turzii. Astfel, au fost plantați aproape 2.000 de puieți din speciile gorun, frasin și paltin de munte.

Ultimele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe