Connect with us

Eveniment

FOTO: România trimite în Grecia 142 de pompieri într-o nouă misiune de stingere a incendiilor

Publicat



România trimite în Grecia 142 de pompieri, opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenţie, precum şi alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă care poate fi folosită pentru survolarea zonelor în care se va interveni.

Pompierii români vor interveni pentru stingerea incendiilor care afectează o zonă din proximitatea Atenei.

În prezenţa ministrului de Interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, vineri a avut loc, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, revista de front a detaşamentelor de pompieri înainte de plecarea într-o nouă misiune de stingere a incendiilor din Grecia.

Conform unui comunicat al MAI, misiunea este un răspuns la solicitarea de asistenţă internaţională înaintată joi de statul elen, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Pompierii care au plecat în Grecia provin de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi de la 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă (Bucureşti-Ilfov, Alba, Argeş, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi Timiş).

 

Ministrul Lucian Bode le-a mulţumit pentru faptul că s-au oferit voluntari pentru această misiune şi şi-a exprimat încrederea că vor da dovadă de profesionalism şi de maximă implicare, aşa cum s-a întâmplat cu ocazia primei participări la stingerea incendiilor care devastează Grecia, atrăgând astfel aprecierea întregii lumi, nu doar a poporului grec.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC) solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă, pentru autorităţile elene. AGERPRES

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

PROGRAM magazine în săptămâna 6-12 mai 2024, în Alba. Unde găsești deschis după minivacanța de Paște 2024

Publicat

PROGRAM magazine în săptămâna 6-12 mai 2024, în Alba. În a doua zi de Paște, majoritatea magazinelor au program de funcționare special. Începând din a treia zi de paște, 7 mai, unele dintre acestea vor fi deschise după orarul obișnuit.

Duminică, 5 mai, toate magazinele și mall-urile sunt închise.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

După aglomerația de sărbători și perioada cu zile libere, magazinele revin, treptat, la programul normal.

În acest an, minivacanța de 1…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atenționare COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt puternic, grindină. Localitățile vizate

Publicat

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de furtună, duminică după-amiaza. Sunt anunțate averse, descărcări electrice, vânt puternic.

Se vor semnala, local, averse care vor acumula peste 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 15.00 sunt vizate localitățile:

  • Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Unirea, Jidvei, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă
  • Stremț, Sâncel, Sântimbru, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Fărău,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Bărbat cu AVC în stare gravă, dus de la Cluj-Napoca la Suceava cu elicopterul SMURD. E o premieră

Publicat

Un pacient în vârstă de 47 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral (AVC) ischemic acut, a fost transferat, sâmbătă, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Clinic Judeţean…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

MESAJE de PAȘTE 2024: salutul pascal, în lume. Cum se spune ”Hristos a Înviat” și ”Paște fericit” în alte limbi

Publicat

MESAJE de PAŞTE 2024 Din noaptea Învierii, credincioșii se salută cu ”Hristos a Înviat!”. Primesc răspunsul ”Adevărat a Înviat”. Acest obicei se păstrează până la Înălțarea Domnului, timp de 40 de zile.

Numele acestei perioade — una dintre cele trei mari diviziuni ale anului liturgic vine de la cartea Penticostar, care se folosește în mod deosebit în cultul ortodox în perioada dintre Paște și Rusalii.

Această perioadă se distinge prin luminozitate, prin frumusețe și prin bucurie a întregii creații. Se exprimă prin rânduieli cultice cu totul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe