Connect with us

Eveniment

FOTO: Stadionul din Sibiu a fost inaugurat. Investiții de peste 200 de milioane de lei

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Stadionul din Sibiu a fost deschis marți, 6 decembrie 2022, după investiții de peste 200 de milioane de lei. La deschiderea de marți au participat primarul Sibiului Astrid Fodor și președintele FRF Răzvan Burleanu.

Oficialii au făcut un tur al principalelor zone ale noului stadion, iar inaugurarea gazonului au făcut-o fotbaliștii juniori ai cluburilor sportive din Sibiu, alături de fotbaliștii de la FC Hermannstadt.

Aceștia au dat primele pase pe noul teren, s-au fotografiat cu oficialii și au primit autografe de la primar și de la jucătorii FC Hermannstadt, pe mingile pe care le-au primit cadou.

„Am finalizat lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, o investiție amplă, în valoare de 211 de milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului – deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui.

Acesta este un obiectiv necesar și mult așteptat, completând portofoliul de lucrări pe care le finanțăm în educație, sănătate și infrastructura rutieră, pentru transportul public și pentru biciclete.

Sibienii își doresc să facă sport și să vadă sport așa că, noi, ca administrație locală, investim în egală măsură și în acest domeniu precum și în obiective de timp liber, pentru ca Sibiul să fie un oraș în care se trăiește frumos”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stadionul a fost deja omologat de Federația Română de Fotbal și de Liga Profesionistă de Fotbal, urmând să se demareze procedura de omologare UEFA, acesta fiind construit la standardele corespunzătoare gradului IV. Aceasta înseamnă că sibienii vor putea urmări atât meciuri din Liga națională, cât și partide din campionatele europene.

Conform Primăriei Sibiu, stadionul este destinat în primul rând fotbalului. Tribuna oficială, tribuna II și cele două peluze oferă 13.013 locuri, fiind create 16 căi de acces spre acestea.

Stadionul include vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament și o sală de forță.

„Nocturna asigură iluminarea impusă de cerințele standardului UEFA. Pentru iluminatul terenului de joc se vor utiliza proiectoare, echipate cu lămpi cu LED. Aparatele utilizează fascicule luminoase foarte convergente care nu produc poluare luminoasă, consumul energetic fiind astfel redus. Cele 2 tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m, vor putea afișa logo-uri grafice, animații și vor prelua imagini LIVE.

Tabelele sunt electronice, cu leduri cu EMC (compatibilitate electromagnetică) și sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar și în lumina soarelui”, arată autoritățile locale.

De asemenea, pe stadion este disponibilă o pistă pentru atletism în lungime de 400 m, cu 4 culoare de 1,22 m lățime fiecare.

De asemenea, la subsolul tribunei II este amenajată o sală de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. Stadionul cuprinde și o sală de box, cu vestiare și grupuri sanitare proprii.

Stadionul Municipal Sibiu este optimizat pentru persoanele cu dizabilități.

Acestea au în primul rând căi de acces dedicate. Pe stadion au fost create 20 de locuri speciale pentru spectatorii în scaun cu rotile și alte 20 pentru aparținătorii acestora.

De asemenea, 6 locuri de parcare sunt rezervate în acest scop.

Din totalul de 90 de grupuri sanitare amenajate în stadion, 7 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Cinci clasări pe podium pentru juniorii CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Taekwondo

Publicat

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București.

Citește mai departe

Alba

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ce spune ministrul Sănătății

Publicat

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Citește mai departe

Cluj

Prima expoziție Gustav Klimt prezentată în Cluj, la MINA Pop-Up, a fost văzută deja de peste 3.000 de clujeni, la Iulius Mall

Publicat

„Gustav Klimt. The Immersive Show” este prima expoziție dedicată lucrărilor celebrului pictor austriac, cunoscut pentru operele sale simboliste și stilul Art Nouveau, prezentată la Cluj, în cadrul MINA Pop-Up, ediția…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. De ce sunt importante drepturile de autor

Publicat

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. Această zi este sărbătorită la nivel mondial în fiecare an cu scopul de a crește conștientizarea publică cu privire la importanța drepturilor de proprietate intelectuală și de a promova înțelegerea și respectul acestora în întreaga lume.

Citește mai departe