Connect with us

Eveniment

FOTO: Stadionul din Sibiu a fost inaugurat. Investiții de peste 200 de milioane de lei

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Stadionul din Sibiu a fost deschis marți, 6 decembrie 2022, după investiții de peste 200 de milioane de lei. La deschiderea de marți au participat primarul Sibiului Astrid Fodor și președintele FRF Răzvan Burleanu.

Oficialii au făcut un tur al principalelor zone ale noului stadion, iar inaugurarea gazonului au făcut-o fotbaliștii juniori ai cluburilor sportive din Sibiu, alături de fotbaliștii de la FC Hermannstadt.

Aceștia au dat primele pase pe noul teren, s-au fotografiat cu oficialii și au primit autografe de la primar și de la jucătorii FC Hermannstadt, pe mingile pe care le-au primit cadou.

„Am finalizat lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, o investiție amplă, în valoare de 211 de milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului – deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui.

Acesta este un obiectiv necesar și mult așteptat, completând portofoliul de lucrări pe care le finanțăm în educație, sănătate și infrastructura rutieră, pentru transportul public și pentru biciclete.

Sibienii își doresc să facă sport și să vadă sport așa că, noi, ca administrație locală, investim în egală măsură și în acest domeniu precum și în obiective de timp liber, pentru ca Sibiul să fie un oraș în care se trăiește frumos”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stadionul a fost deja omologat de Federația Română de Fotbal și de Liga Profesionistă de Fotbal, urmând să se demareze procedura de omologare UEFA, acesta fiind construit la standardele corespunzătoare gradului IV. Aceasta înseamnă că sibienii vor putea urmări atât meciuri din Liga națională, cât și partide din campionatele europene.

Conform Primăriei Sibiu, stadionul este destinat în primul rând fotbalului. Tribuna oficială, tribuna II și cele două peluze oferă 13.013 locuri, fiind create 16 căi de acces spre acestea.

Stadionul include vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament și o sală de forță.

„Nocturna asigură iluminarea impusă de cerințele standardului UEFA. Pentru iluminatul terenului de joc se vor utiliza proiectoare, echipate cu lămpi cu LED. Aparatele utilizează fascicule luminoase foarte convergente care nu produc poluare luminoasă, consumul energetic fiind astfel redus. Cele 2 tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m, vor putea afișa logo-uri grafice, animații și vor prelua imagini LIVE.

Tabelele sunt electronice, cu leduri cu EMC (compatibilitate electromagnetică) și sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar și în lumina soarelui”, arată autoritățile locale.

De asemenea, pe stadion este disponibilă o pistă pentru atletism în lungime de 400 m, cu 4 culoare de 1,22 m lățime fiecare.

De asemenea, la subsolul tribunei II este amenajată o sală de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. Stadionul cuprinde și o sală de box, cu vestiare și grupuri sanitare proprii.

Stadionul Municipal Sibiu este optimizat pentru persoanele cu dizabilități.

Acestea au în primul rând căi de acces dedicate. Pe stadion au fost create 20 de locuri speciale pentru spectatorii în scaun cu rotile și alte 20 pentru aparținătorii acestora.

De asemenea, 6 locuri de parcare sunt rezervate în acest scop.

Din totalul de 90 de grupuri sanitare amenajate în stadion, 7 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Sute de avize de angajare în muncă pentru cetăţeni străini, emise de poliţiştii de imigrări din județul Sălaj, în anul 2022

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Circa un număr de 900 de avize de angajare în muncă şi peste 370 de permise pentru beneficiarii de protecţie temporară au fost emise de poliţiştii de imigrări din județul Sălaj, pe parcusul anului 2022.. De asemenea, zeci de străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, iar suma totală a amenzilor aplicate fiind de 88.100 de lei, conform raportului anual al Biroului pentru Imigrări Sălaj.

„În perioda analizată, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări Sălaj au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe raza judeţului pentru 1.371 persoane, dintre care 653 cetăţeni din Uniunea Europeană şi 718 de cetăţeni state terţe.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit rezidenţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă, membrii de familie ai cetăţenilor români sau stabilirea permanentă pe teritoriul ţării noastre.

În perioada de referinţă au fost înregistrate 896 de cereri pentru obţinerea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 881 de avize pentru lucrătorii permanenţi”, se arată în raportul dat publicităţii joi.

Sute de avize de angajare în muncă pentru cetăţeni străini, emise de poliţiştii de imigrări din județul Sălaj, în anul 2022. peste 600  de cereri pentru prelungirea dreptului de şedere temporară, înregistrate

De asemenea, au fost înregistrate 624 de cereri pentru prelungirea dreptului de şedere temporară şi 88 pentru eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenţei, pentru cetăţeni ai Uniunii Europene şi membrii de familie ai acestora.

Pentru beneficiarii protecţiei temporare au fost eliberate 376 de permise.

Pe linia combaterii şederii ilegale, au fost efectuate 300 de activităţi specifice de control, fiind depistaţi 22 de străini aflaţi în situaţii ilegale. Pentru neregulile constatate, au fost emise nouă decizii de returnare şi o comunicare de părăsire a teritoriului.

Ca urmare a revocării vizei de angajare în muncă, poliţiştii au emis 34 de decizii de returnare, alte şapte având ca obiect revocarea dreptului de şedere, iar cinci ca urmare a refuzului prelungirii dreptului de şedere.

În 2022 poliţiştii de imigrări din Sălaj au aplicat 122 de sancţiuni, în valoare de 88.100 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România şi a prevederilor legale privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare. Agerpres

Citește mai departe

Eveniment

INFOTRAFIC: Se circulă în condiții de iarnă, cu polei și ceață, în mai multe zone din țară

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri dimineață, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile. 

Sunt precipitații sub formă de ninsoare slabă în zona de sud a județului Hunedoara (Valea Jiului), însă nu sunt restricții de trafic și nici evenimente rutiere în desfășurare. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Se circulă în condiții de iarnă, fiind zăpadă pe carosabil de 1 cm, pe DN 67C, între Novaci și Rânca, județul Gorj. Se acționează cu  utilaje pentru deszăpezire.

Este semnalată depunere de polei, carosabilul fiind alunecos, în zona municipiului Bistrița,…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Drumul comunal DC 6, ce asigură legătura între Cut și Daia Română, va fi asfaltat. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Un drum comunal ce asigură legătura localității Cut cu Daia Română, în lungime de peste 3,4 kilometri, urmează să fie asfaltat printr-o investiție de peste 4,5 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare Drum Comunal DC 6”, propus a fi amplasat în localitatea Cut, titular comuna Cut.

Potrivit memoriului de prezentare, drumul comunal DC 6 asigură accesul locuitorilor spre principala cale de acces rutier ce tranzitează comuna – drumul județean DJ 106M, fiind o continuare a acestuia și asigură legătura localității Cut cu Daia Română.

În prezent, drumul comunal are…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Se schimbă legea în spitale: Rudele pacienților decedați vor putea avea acces la documentele medicale, fără împuternicire

Publicat

O lacună legislativă de care se lovesc rudele pacienților decedați în spitale ar putea fi remediată, după o solicitare venită din partea Avocatului Poporului. 

Mai exact este vorba despre accesul familiei la documentele medicale ale pacientului decedat, în situația în care pacientul nu apucă să desemneze pe cineva din familie ca persoană care poate avea accesul la documente. 

De cele mai multe ori singura variantă a rudelor pentru a avea acces la datele pacientului decedat este să dea în judecată unitatea medicală.

Proces la Tribunalul Alba pentru acces la documente

Un astfel de caz se judecă pe rolul instanțelor din Alba, unde bărbatul unei femei care a decedat după ce a luat virusul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe