Connect with us

Eveniment

FOTO: Stadionul din Sibiu a fost inaugurat. Investiții de peste 200 de milioane de lei

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Stadionul din Sibiu a fost deschis marți, 6 decembrie 2022, după investiții de peste 200 de milioane de lei. La deschiderea de marți au participat primarul Sibiului Astrid Fodor și președintele FRF Răzvan Burleanu.

Oficialii au făcut un tur al principalelor zone ale noului stadion, iar inaugurarea gazonului au făcut-o fotbaliștii juniori ai cluburilor sportive din Sibiu, alături de fotbaliștii de la FC Hermannstadt.

Aceștia au dat primele pase pe noul teren, s-au fotografiat cu oficialii și au primit autografe de la primar și de la jucătorii FC Hermannstadt, pe mingile pe care le-au primit cadou.

„Am finalizat lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, o investiție amplă, în valoare de 211 de milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului – deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui.

Acesta este un obiectiv necesar și mult așteptat, completând portofoliul de lucrări pe care le finanțăm în educație, sănătate și infrastructura rutieră, pentru transportul public și pentru biciclete.

Sibienii își doresc să facă sport și să vadă sport așa că, noi, ca administrație locală, investim în egală măsură și în acest domeniu precum și în obiective de timp liber, pentru ca Sibiul să fie un oraș în care se trăiește frumos”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stadionul a fost deja omologat de Federația Română de Fotbal și de Liga Profesionistă de Fotbal, urmând să se demareze procedura de omologare UEFA, acesta fiind construit la standardele corespunzătoare gradului IV. Aceasta înseamnă că sibienii vor putea urmări atât meciuri din Liga națională, cât și partide din campionatele europene.

Conform Primăriei Sibiu, stadionul este destinat în primul rând fotbalului. Tribuna oficială, tribuna II și cele două peluze oferă 13.013 locuri, fiind create 16 căi de acces spre acestea.

Stadionul include vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament și o sală de forță.

„Nocturna asigură iluminarea impusă de cerințele standardului UEFA. Pentru iluminatul terenului de joc se vor utiliza proiectoare, echipate cu lămpi cu LED. Aparatele utilizează fascicule luminoase foarte convergente care nu produc poluare luminoasă, consumul energetic fiind astfel redus. Cele 2 tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m, vor putea afișa logo-uri grafice, animații și vor prelua imagini LIVE.

Tabelele sunt electronice, cu leduri cu EMC (compatibilitate electromagnetică) și sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar și în lumina soarelui”, arată autoritățile locale.

De asemenea, pe stadion este disponibilă o pistă pentru atletism în lungime de 400 m, cu 4 culoare de 1,22 m lățime fiecare.

De asemenea, la subsolul tribunei II este amenajată o sală de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. Stadionul cuprinde și o sală de box, cu vestiare și grupuri sanitare proprii.

Stadionul Municipal Sibiu este optimizat pentru persoanele cu dizabilități.

Acestea au în primul rând căi de acces dedicate. Pe stadion au fost create 20 de locuri speciale pentru spectatorii în scaun cu rotile și alte 20 pentru aparținătorii acestora.

De asemenea, 6 locuri de parcare sunt rezervate în acest scop.

Din totalul de 90 de grupuri sanitare amenajate în stadion, 7 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Performanță extraordinară: Miruna Măda din Alba Iulia, campioană balcanică la Mountain Bike, la 16 ani. Este elevă la HCC

Publicat

Sportiva din Alba Iulia, Miruna Măda, a obținut un rezultat extraordinar la Campionatele Balcanice de Mountain Bike de la Câmpulung Muscel. Este vorba despre o medalie de aur la juniori. Astfel, la 16 ani, ea a devenit campioană balcanică. 

România a dominat campionatele . Românii au câștigat 6 medalii de aur. Printre campioni s-a regăsit și tânăra din Alba.

Miruna este elevă la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Percheziții realizate de DIICOT ȘI BCCO Alba Iulia, la Sibiu. Au destructurat o grupare care vindea droguri de mare risc

Publicat

O serie de percheziții domiciliare au fost realizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, marți 26 septembrie la Sibiu. 

Mai exact este vorba despre 4 mandate de percheziții domiciliare, ce privesc mai multe persoane suspecte de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Minorii agresori şi părinţii acestora vor fi obligaţi să participe la programe speciale de consiliere psihologică

Publicat

Minorii care săvârșesc fapte penale și părinții acestora vor fi obligați să participe la programe speciale de consiliere psihologică. Un proiect legislativ în acest sens a fost adoptat marți, 26 septembrie, de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Potrivit Codului penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, iar cei cu vârsta între 14 şi 16 ani răspund penal numai dacă se dovedeşte că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost SUSPENDAT. Anunțul Administrației Fondului de Mediu

Publicat

Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă. Este anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu. Decizia a venit în urma unei hotărâri, la Curtea de Apel Oradea, după ce un instalator a acționat în instanță instituția. 

Este vorba despre un instalator care nu a fost validat de către Administrație și a acționat în instanța decizia instituției.

Instanța superioară din Oradea i-a dat câștig de cauză, iar programul a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe