Connect with us

Alba

FOTO: Ștafeta Veteranilor Invictus 2024 a ajuns la Sebeș și Alba Iulia. Au participat jandarmi, reprezentanți ISU, militari

Published

on



Ștafeta Veteranilor Invictus 2024 a ajuns la Sebeș și Alba Iulia. Jandarmii din Alba, alături de alți reprezentanți MAI și militari, au participat la evenimentele de comemorare.

Luni, 7 octombrie, ștafeta a ajuns în județul Alba.

La Sebeș, în Parcul Primăriei a avut loc un moment de comemorare.

Apoi, ștafeta a fost adusă la Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina.

Marți dimineața, începând cu ora 7.30, ștafeta va continua din Alba Iulia pe traseul Sebeș – Săliște – Sibiu.


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Pensia de invaliditate: Cine sunt beneficiarii și care sunt condițiile. Cum se face trecerea la pensia pentru limită de vârstă

Published

on

Casa Județeană de Pensii Alba a transmis luni, 7 octombrie, mai multe informații cu privire la stabilirea pensiei de invaliditate, în conformitate cu prevederile Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii.

Potrivit noii legi a pensiilor, în situaţia în care pensionarii de invaliditate îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea unei pensii anticipate, aceştia pot să opteze între pensia de invaliditate şi pensia anticipată.

De asemenea, pensia de invaliditate se transformă în pensie pentru limită de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Rețea de apă și canalizare, extinsă pe șase străzi la Alba Iulia. Primăria a semnat contractul. Când încep lucrările

Published

on

Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă pe șase străzi la Alba Iulia. Primăria a semnat contractul, iar lucrările vor începe de săptămâna viitoare.

Anunțul a fost făcut de către primarul Gabriel Pleșa.

”Am semnat astăzi contractul prin care pe străzile Cerbului, Azuga și Dimitrie Paciurea vom realiza extinderea rețelei de apă (cu branșamente) și a celei de canalizare (cu racorduri). Pe străzile Măgurei, Dragomirna și Atena vom extinde rețeaua de canalizare (cu racorduri).

Această…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Aproape 70 de șoferi, testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba. 5 permise reținute și amenzi de peste 34.000 de lei

Published

on

Aproape 70 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi ce depășesc valoarea de 34.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Nicolae Furdui Iancu cântă la Blaj alături de grupul instrumental ”Crai Nou” cu ocazia sărbătoririi Zilei Școlii Ardelene. PROGRAM

Published

on

Ziua Școlii Ardelene va fi sărbătorită la Blaj în data de 11 octombrie 2024. Evenimentul va consta într-o serie de manifestări culturale.

În data de 11 octombrie a fiecărui an se sărbătorește Ziua Școlii Ardelene, dedicată omagierii rolului fundamental al ideilor culturale și politice promovate de mișcarea cunoscută sub numele de Școala Ardeleană.

A fost stabilită această dată, deoarece la 11 octombrie 1754, episcopul greco-catolic Petru Pavel Aron a emis decretul de înființare, la Blaj, a primelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement