Connect with us

Eveniment

FOTO: Subofiţer ISU de la Dispeceratul 112 Mureș, salvatorul unei femei blocate sub o autoutilitară

Publicat



sursa foto: Facebook / ISU Mureș - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al jud. Mureş

Un subofiţer operativ de la Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgenţă 112 Mureş, Ovidiu Batea, angajat la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, a devenit salvatorul unei femei blocate sub o autoutilitară, în timp ce se deplasa spre casă, la ieşirea din tură.

„Era dimineaţă, aglomeraţie, doar ce ieşise din tura de serviciu, iar coloana de maşini părea interminabilă, lucru neobişnuit pentru traficul din zona în care se afla colegul nostru, Ovidiu. Instinctul de salvator l-a făcut să creadă că toată aglomeraţia se datorează unui accident sau unei întâmplări neplăcute: ‘Am coborât din maşină şi înaintând printre maşini am auzit strigătul de ajutor al unei doamne.

Nu am mai stat pe gânduri şi am început să alerg.

Am ştiut că este cineva în pericol şi că trebuie să intervin’. Ajuns la faţa locului şi-a dat seama că o persoană era blocată sub o autoutilitară. Cineva montase deja un cric sub maşină, care s-a destabilizat, iar pericolul de a agrava starea victimei blocate era din ce în ce mai mare. ‘Sunt pompier, pot să vă ajut.

Vă rog să nu vă panicaţi şi să nu schimbaţi poziţia cricului, s-ar putea ca maşina să cadă şi situaţia să se înrăutăţească până ajung colegii mei” Treptat şi organizat, a evaluat medical persoana blocată, a liniştit-o, a comunicat starea acesteia colegilor din Dispeceratul 112 şi a transmis faptul că este necesară intervenţia echipajului de descarcerare”, au relatat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş pe Facebok.

Potrivit ISU Mureş, după sosirea echipajelor la faţa locului, Ovidiu Batea şi-a oferit sprijinul până la extragerea în siguranţă a victimei.

„Am simţit că nu m-am aflat întâmplător acolo şi am avut un sentiment natural de responsabilitate de a interveni în acele momente”, a afirmat Ovidiu Batea. Agerpres

sursa foto: Facebook / ISU Mureș – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al jud. Mureş


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Două noi calificări profesionale la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj, începând cu anul școlar 2024-2025

Publicat

Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj va avea două noi calificări profesionale, începând cu anul școlar 2024 – 2025. Este vorba despre „tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică” și „tehnician în instalații electrice”. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate