Connect with us

Eveniment

FOTO: Subofiţer ISU de la Dispeceratul 112 Mureș, salvatorul unei femei blocate sub o autoutilitară

Publicat


sursa foto: Facebook / ISU Mureș - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al jud. Mureş

Un subofiţer operativ de la Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgenţă 112 Mureş, Ovidiu Batea, angajat la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, a devenit salvatorul unei femei blocate sub o autoutilitară, în timp ce se deplasa spre casă, la ieşirea din tură.

„Era dimineaţă, aglomeraţie, doar ce ieşise din tura de serviciu, iar coloana de maşini părea interminabilă, lucru neobişnuit pentru traficul din zona în care se afla colegul nostru, Ovidiu. Instinctul de salvator l-a făcut să creadă că toată aglomeraţia se datorează unui accident sau unei întâmplări neplăcute: ‘Am coborât din maşină şi înaintând printre maşini am auzit strigătul de ajutor al unei doamne.

Nu am mai stat pe gânduri şi am început să alerg.

Am ştiut că este cineva în pericol şi că trebuie să intervin’. Ajuns la faţa locului şi-a dat seama că o persoană era blocată sub o autoutilitară. Cineva montase deja un cric sub maşină, care s-a destabilizat, iar pericolul de a agrava starea victimei blocate era din ce în ce mai mare. ‘Sunt pompier, pot să vă ajut.

Vă rog să nu vă panicaţi şi să nu schimbaţi poziţia cricului, s-ar putea ca maşina să cadă şi situaţia să se înrăutăţească până ajung colegii mei” Treptat şi organizat, a evaluat medical persoana blocată, a liniştit-o, a comunicat starea acesteia colegilor din Dispeceratul 112 şi a transmis faptul că este necesară intervenţia echipajului de descarcerare”, au relatat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş pe Facebok.

Potrivit ISU Mureş, după sosirea echipajelor la faţa locului, Ovidiu Batea şi-a oferit sprijinul până la extragerea în siguranţă a victimei.

„Am simţit că nu m-am aflat întâmplător acolo şi am avut un sentiment natural de responsabilitate de a interveni în acele momente”, a afirmat Ovidiu Batea. Agerpres

sursa foto: Facebook / ISU Mureș – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al jud. Mureş


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Programele ”Student Invest” și ”Family Start” continuă în 2024. Condițiile de creditare, beneficiari, sume și noutăți

Publicat

impozite bani taxe

Programele ”Student Invest” și ”Family Start” vor continua și în 2024, potrivit Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES).

Plafoanele de garantare a celor două programe au fost stabilite la aceeași sumă, respectiv

  • 250 de milioane pentru ”Student Invest”
  • 250 de milioane pentru ”Family Start”.

Prin cele două programe, tinerii au acces la credite cu facilități, în valoare de până la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Incendiu de casă în Apahida. Intervenția de stingere a focului a durat 3 ore

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit noaptea trecută pentru a stinge un incendiu care a afectat o casă de locuit situată pe strada Someș din comuna Apahida.

”Apelul de urgență a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Și-a amenințat vecinii cu moartea, iar apoi s-a urcat în căruță. Faptele pentru care un bărbat din Alba a fost trimis în judecată

Publicat

Un bărbat dintr-un sat din Alba va ajunge în fața instanței pentru mai multe fapte. Este vorba despre cinci fapte de violență și amenințări care îl vor aduce pe acesta în instanță. 

Faptele s-au petrecut în data de 23 iulie 2022, dar o trimitere în judecată a avut loc abia în data de 16 februarie 2024. Scandalul produs de acesta este descris de magistrați în motivarea instanței.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ATENȚIE, șoferi. Restricții de circulație pe DN1 E60 în zona Huedin – Poieni – Negreni. Care e motivul

Publicat

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj anunță că, începând de miercuri, se vor institui restricții de circulație pe DN1 (E60), sectorul de drum cuprins între km 536+100 – km 554+600, județul Cluj.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe