Connect with us

Brasov

FOTO: Tânăr de 19 ani, grav rănit într-un accident pe DN 73 în Brașov. Mașina a intrat violent într-un gard de beton

Publicat


Un tânăr de 19 ani a fost grav rănit în urma unui accident rutier produs pe DN 73 în județul Brașov. Autoturismul pe care îl conducea a intrat violent într-un gard.

Accidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, puțin după ora 04.00, pe DN 73.

Potrivit ISU Brașov, la fața locului au fost direcționate echipaje ale Poliției Stațiunii Bran.

Din primele date, în accident a fost implicat un singur autoturism, care circula dinspre Moeciu de Sus spre Moeciu de Jos. Mașina scăpată de sub control a intrat violent într-un gard de beton.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, un tânăr de 19 ani, din localitatea Fundata, care a fost transportat la o unitate medicală.

Din cauza stării sale medicale, acesta nu a putut fi testat din punct de vedere al prezenței în organism a alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri urmând a se stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului rutier.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primarul Brașovului consultă cetăţenii privind oportunitatea realizării unor parcări subterane în centrul istoric

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Primarul Brașovului, Allen Coliban, dorește să consulte opinia brașovenilor cu privire la posibilitatea amenajării de parcări subterane în centrul istoric al orașului. În acest sens, intenționează să inițieze săptămâna viitoare, miercuri, o discuție pe această temă în sala de consiliu a Primăriei, la care sunt invitați toți cei interesați.

Potrivit unei informări transmisă de Primărie, există două locaţii asupra cărora braşovenii sunt invitaţi să se pronunţe – în faţa Prefecturii şi pe Aleea de sub Tâmpa.

„Municipiul Braşov îşi propune să cunoască şi să înţeleagă mai bine punctele de vedere pe care toţi actorii implicaţi le au, astfel încât să identificăm cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare din centrul istoric al Braşovului.

Discuţia va pleca de la prezentarea unui studiu care analizează posibilitatea construcţiei unor parcări subterane în zonă, cu tot ceea ce implică acest lucru, de la necesitate şi posibilitate efectivă de realizare, până la costuri şi riscuri pe termen lung.

Dorim să implicăm cât mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii în această decizie, pentru a ne asigura că soluţia aleasă va fi cea mai bună pentru toţi cei implicaţi”, a anunţat, vineri, primarul Allen Coliban.

Dezbaterea va pleca de la prezentarea unui studiu de fundamentare realizat de Public Research SRL, care a analizat două locaţii propuse pentru amenajarea de parcări subterane, respectiv terenul din faţa Prefecturii Braşov şi terenul din zona Tâmpa – Aleea Tiberiu Brediceanu.

Analiza a avut drept obiectiv posibilitatea realizării a două construcţii având destinaţia de parcare subterană, pe minimum două niveluri, care, din punct de vedere arhitectural şi funcţional, să se încadreze în reglementările urbanistice aprobate şi în normativele legale şi tehnice în vigoare şi care, totodată, să răspundă nevoii de locuri de parcare a tuturor celor interesaţi: riverani, braşoveni care nu locuiesc în zonă (inclusiv angajaţi ai firmelor şi instituţiilor) turişti.

La discuţii vor participa reprezentanţi ai Primăriei şi ai Public Research SRL, ai unor instituţii – Direcţia Judeţeană de Cultură, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Agenţia de Protecţie a Mediului, precum şi consilieri locali şi reprezentanţi ai unor ONG-uri, mai precizează informarea transmisă de Primăria Braşov. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Citește mai departe

Brasov

Braşov: Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a prezentat candidaţii pentru municipiile Codlea şi Săcele

Publicat

Arhivă foto

Într-o conferință de presă desfășurată vineri, USR Brașov a prezentat candidații săi pentru funcțiile de primari ale municipiilor Săcele și Codlea. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui formațiunii politice, Cătălin Drulă, iar cei desemnați pentru aceste poziții sunt jurista Daniela Olariu și consilierul local Alexandru Săbădașu.

„USR va avea astfel de candidaţi – oneşti, preocupaţi de binele comunităţilor lor şi în localităţile din Braşov, şi în celelalte localităţi din România.

Creăm această alternativă, un pol al forţelor de dreapta, unul care se opune PSD, unul care să vină cu soluţii integrate pentru toate rundele de alegeri”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Preşedintele USR Braşov, senatorul Irineu Darău, a menţionat că, împreună cu echipele din oraşele lor, chiar dacă „nu au fost la putere”, cei doi au făcut o serie de acţiuni şi, „chiar şi cu un număr mic de oameni, s-a reuşit implementarea unor proiecte importante pentru comunitate”, precum reintroducerea transportului pentru elevii cu nevoie speciale de la Centru Brădet – la Săcele sau renovarea spitalului şi demersuri pentru realizarea unei păduri parc, de 16 hectare la Codlea.

Săcele USR, fără niciun consilier local

Liderul USR Braşov a menţionat că în Săcele USR nu are niciun consilier local, iar la Codlea – doar doi.

Candidata USR la primăria Săcele, jurista şi antreprenoarea Daniela Olariu, militează pentru un Săcele care să fie municipiu „în adevăratul sens al cuvântului”.

„Îmi doresc să avem cu toţii apă şi canalizare, să avem toate străzile asfaltate, pe care să circule transportul în comun nu numai prin centru, ci şi pe rute alternative, şi să fie corect dimensionat pentru nevoile noastre, mai ales la orele de vârf.

Pentru copiii noştri îmi doresc program de afterschool la toate şcolile, (…) iar pentru bunicii noştri doresc programe de asistenţă medicală la domiciliu, iar pentru persoanele cu dizabilităţi doresc programe de incluziune socială.

Toate acestea sunt nişte normalităţi pentru un municipiu.

Pentru toate acestea este nevoie de bani, de aceea mă voi concentra pe atragerea investitorilor (…) care generează venituri şi locuri de muncă pentru comunitatea noastră”, a afirmat candidata USR la Primăria municipiului Săcele.

Şi pentru candidatul USR pentru Primăria Codlea, consilierul local Alexandru Săbădaşu, sprijinirea antreprenorilor este o prioritate.

„În momentul de faţă, se pune foarte mare accent pe componenta socială – lucru perfect normal, dar trebuie să ştiţi că doar 16% din bugetul Codlei vine de la persoane fizice, restul de la persoane juridice.

Dacă ne dorim să dezvoltăm Codlea, prima componentă ar trebui dezvoltată partea privată.

Mulţi antreprenori se plâng că nu sunt băgaţi în seamă, dar ar vrea să se implice”, a afirmat candidatul USR la Primăria Codlea, Alexandru Săbădaşu. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

FOTO: Cel mai mare dezvoltator de sănii de vară din lume vrea să construiască sania din Poiana Brașov

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov 

S-a încheiat termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii de achiziție având ca obiect realizarea lucrărilor de proiectare și execuție pentru construirea saniei de vară din Poiana Brașov, în partea stângă a pârtiei Bradul, cu o lungime de 990 de metri.

Potrivit Primăriei Brașov, a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii de firme formată din RS Activ (Brașov – Ghimbav) – lider, împreună cu Josef Wiegand GmbH & Co KG (Germania) și Planimob CAD (Cluj – Florești). Firma germană Josef Wiegand este compania cu cea mai mare experiență din lume în construirea unor astfel de facilități, având proiecte inclusiv în România.

„Chiar dacă acum ne putem bucura de pârtiile din masivul Postăvarul, în paralel continuăm implementarea strategiei noastre de a transforma Poiana Brașov într-o stațiune pentru toate cele patru anotimpuri.

Una dintre investițiile importante în realizarea acestei strategii este construirea saniei de vară, un proiect de care Poiana are nevoie pentru a fi atractivă și în afara sezonului de schi, mai ales că vizează zona agrementului pentru familie.

Săptămâna aceasta a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor și avem o ofertă, depusă de o asociere din care face parte cea mai importantă companie din acest domeniu, cu peste 300 de instalații de alpine-coaster, construite în 40 de țări.

Chiar dacă mai există astfel de facilități de agrement în țară, noi am gândit un proiect cu un traseu complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălțate, în cadrul natural oferit de Poiana Brașov, pentru a le putea oferi brașovenilor și turiștilor o experiență de neuitat.

Faptul că Wiegand dorește să se implice în acest proiect este o garanție a calității pe care o vom putea oferi”, a precizat primarul Allen Coliban.

Sania de vară va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul (pe partea opusă teleschiului), cu punctul de acces în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

Pentru a-i crește spectaculozitatea, traseul prevede mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri, și zone supraînălțate pentru supratraversarea unor trotuare sau căi de acces, sau pentru a crea pantele necesare pentru urcare sau coborâre.

Instalația va avea o urcare de 550 m, 990 m de traseu de coborâre și 60 de sănii.

Acestea vor fi echipate cu un sistem de monitorizare a distanței între două vehicule succesive, astfel încât, la detectarea saniei din față, senzorii montați pe sania din spate să acționeze automat frânele magnetice.

Acești senzori sunt alimentați cu baterii, montate și ele pe sănii, care se vor încărca rapid în stația inferioară, între zone de debarcare și cea de îmbarcare.

Traseul de coborâre va avea 5 spirale cu diametrul de aproximativ 18-20 m

  • Spirala 1 – cu un unghi de înfășurare de 430 grade și o înălțime de aproximativ 8 m
  • Spirala 2 – cu un unghi de înfășurare de 320 grade și o înălțime de aproximativ 7 m
  • Spirala 3 – cu un unghi de înfășurare de 750 grade și o înălțime de aproximativ 13 m
  • Spirala 4 – cu un unghi de înfășurare de 400 grade și o înălțime de aproximativ 7 m
  • Spirala 5 – cu un unghi de înfășurare de 250 grade și o înălțime de aproximativ 7 m

Mai multe detalii AICI.

 

Citește mai departe

Brasov

Brașov: Doi tineri de 12 și 16 ani au legat o pisică și au bătut-o cu un bici. Poliția continuă cercetările

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Doi copii de 12 și 16 ani sunt cercetați de polițiști după ce au legat o pisică și au bătut-o cu un bici. Imaginile au fost postate pe TikTok.

Potrivit IPJ Brașov, în urma apariției în mediul online, pe o pagină de socializare (TikTok), a unor imagini video, în care o pisică este lovită în mod repetat cu un bici de un tânăr, Compartimentul de Relații Publice din cadrul IPJ Brașov este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor s-au autosesizat după ce au vizualizat materialul video și au efectuat investigații pentru lămurirea stării de fapt.

Astfel, în urma datelor obținute, a fost identificată persoana bănuită de săvârșirea agresiunii animalului, în persoana unui tânăr, de 12 ani.

În cadrul cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că pisica, care apare în materialul video postat, ar mai fi fost lovită și de o altă persoană, de 16 ani.

Ca urmare a aspectelor constatate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „schingiuirea animalelor” faptă prevăzută și pedepsită de art. 25, alin. (3), lit. b) din Legea 205/2004 republicată.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii biroului sub supravegherea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, urmând a se dispune soluția finală la finalizarea acestora.

Citește mai departe