Connect with us

Eveniment

FOTO: Trei persoane au fost prinse de polițiștii și procurorii DIICOT Mureș, după ce au ridicat un colet cu 5,5 kg de cannabis provenit din Spania

Publicat


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au efectuat o captură în flagrant a trei persoane, imediat după ce acestea au ridicat un pachet conținând 5,5 kilograme de canabis, sosind din Spania.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict și au efectuat percheziții domiciliare, într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Trei persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.

S-a reținut faptul că, în luna august 2023, bănuiții ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi procurat din Spania și introdus în România, droguri de risc (cannabis), în scopul comercializării.

La data de 5 septembrie 2023, bănuiții au fost prinși în flagrant delict, după ce au ridicat un colet, provenit din Spania, ce conținea 5,5 kilograme de cannabis.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 3 kilograme de cannabis, despre care s-a stabilit că ar fi fost introduse, pe teritoriul României, în cursul lunii august a.c.

Au fost puse în executare trei mandate de aducere, cei în cauză fiind conduși, pentru audieri, la sediul unității.

La data de 5 septembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor trei persoane, respectiv doi bărbați de 30 și 27 de ani și o femeie, de 32 de ani.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș, care a admis propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, serviciilor de combatere a criminalității organizate Vâlcea și Sibiu, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Alba: Sute de persoane și autoturisme, verificate. Amenzi de peste 38.000 de lei

Publicat

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat miercuri, 20 septembrie 2023, acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 544 de persoane și au fost verificate 337 de autovehicule.

Au fost constatate 177 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Premieră absolută la Cluj. Festivalul Khetane 2024, Grand Opera Pata Rât, cu o operă compusă special. 4 artiști vor fi romi

Publicat

Fundația AltArt lansează ediția a 2-a a Festivalului Khetane, în parteneriat cu Opera Națională Română Cluj-Napoca, și pregătește o operă specială pentru acest eveniment, care este în curs de realizare și care va fi…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

CASS de 10% pe tichetele de masă: Măsura are impact negativ. CONAF respinge alternativa în bani

Publicat

CASS de 10% pe tichetele de masă: Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) atrage atenția asupra consecințelor propusei măsurii de introducere a alternativelor în bani la tichetele de masă.

CONAF susține că această inițiativă nu aduce beneficii nici statului, nici angajatorilor sau angajaților, și aduce în prim-plan preocupări legate de trasabilitatea cheltuirii acestor sume, precum și de impactul negativ al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Medicul Radu Vieru: Noul spital de cardiologie intervențională și relocarea oncologiei, lucruri certe. Comunicat PNL Alba

Publicat

”În calitate de medic, dar și de membru al PNL, vreau sa infirm categoric ceea ce a apărut în spațiul public, și anume că noul spital de cardiologie intervențională și relocarea oncologiei nu se va face.

Singurul lucru care se modifică este sursa de finanțare, adică Banca Europeană de Investiții. Sunt în permanent contact atât eu, cât și conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba, cu dl. deputat Florin Roman.

Dânsul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe