Connect with us

Eveniment

FOTO: Un bloc de locuințe din municipiul Zalău, reabilitat cu fonduri europene. Valoarea proiectului, de peste 1,8 milioane de lei

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Miercuri, 15 februarie 2023 a fost demarată procedura de recepție a obiectivului de investiții „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe V1 din municipiul Zalău”, astfel că blocul V1 din municipiul reședință va fi reabilitat cu fonduri europene.

Potrivit Primăriei Municipiului Zalău, 15 februarie 2023, a fost demarată procedura de recepție a obiectivului de investiții „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe V1 din municipiul Zalău”, proiect implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A – Clădiri rezidenţiale.

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat și bugetul local, valoarea finală a lucrărilor executate fiind de 1.874.938,99 lei cu TVA.

Prin implementarea acestui proiect s-a îmbunătățit eficiența energetică în blocul V1 – Str. Crisan nr.2, din municipiul Zalău prin lucrări de reabilitare termică ce determină consumuri mai mici de 100 KWH/mp/an; s-a îmbunătățit condițiile de trai a locatarilor din bloc prin reducerea consumului anual specific de energie cu cel puțin 50%; a crescut numărul de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie de la 0 la 46.

Principalele lucrări de intervenţie executate

Investiţia realizată prin proiect cuprinde lucrări de reabilitare termică a anvelopei blocului de locuinţe V1 din Municipiul Zalău, str. Crisan nr.2.

Principalele lucrări de intervenţie executate

1.Lucrări de reabilitare termica a anvelopei:

– izolarea termică a fațadelor – parte opacă: s-a realizează cu sisteme compozite de izolare
termică a fațadelor cu o grosime a termoizolației de 15cm,
-izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente/geamuri, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuințe, cu tâmplarie termoizolantă pentru îmbunătățirea performanței energetice a părții vitrate,
– închiderea balcoanelor si/sau logiilor cu tâmplarie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeților,
– izolarea termica a planșeului peste ultimul nivel, în cazul existenței șarpantei: s-a realizat cu sisteme compozite de termoizolare cu o grosime a termoizolației de 20cm,
– izolarea termică a planșeului peste subsol, în cazul în care, prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter: s-a realizat cu sisteme compozite de izolare termică cu o grosime a termoizolației de 10cm.


– Înlocuirea liftului.

2. Odată cu realizarea măsurilor de creștere a eficienței energetice a clădirii au fost realizate următoarele măsuri conexe:

– repararea elementelor de construcție ale fațadei ce au prezentat potențial pericol de desprindere și/sau afectat funcționalitatea blocului de locuințe,
– repararea acoperișului tip terasă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei,
– demontarea instalațiilor și echipamentelor montate aparent pe fațadele/terasa blocului de locuințe precum și montarea/remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenție,
– refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție,
– refacerea canalelor de ventilație din apartamente în scopul realizării ventilării naturale a spațiilor ocupate.

Valoarea finală a lucrărilor executate: 1.874.938,99 lei cu TVA.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Când susțin BACALAUREATUL olimpicii și sportivii de performanță de clasa a XII-a

Publicat

Absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale vor începe sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pe 15 mai cu proba la Limba şi literatura maternă, probă care va fi susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale, potrivit calendarului aprobat de ministrul Educaţiei, scrie Alba24.ro.

Înscrierea candidaţilor pentru susţinerea sesiunii speciale se va face în zilele de 11 şi 12 mai.

Calendar

Proba obligatorie a profilului este programată pe 16 mai , iar cea la alegere a profilului şi specializării o zi mai târziu, pe 17 mai.

Următoarea probă – Limba şi…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujeni, nu uitați! Trasee DEVIATE pentru transportul în comun în zona Cluj Arena din cauza Maratonului Wizz Air

Publicat

Unele trasee ale mijloacelor de transport public vor fi deviate duminică, 2 aprilie, cu ocazia desfășurării Maratonului Internațional Cluj-Napoca 2023, anunță CTP Cluj. 

traseu maraton

„Duminică 2 aprilie 2023, în intervalul orar 05:00 – 15:00, următoarele linii de transport vor circula pe trasee deviate, după cum urmează:

Linia 9 ( str. Bucium – P-ța Gării):
TUR: Din str. Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, str. Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul, str. Horea, Piața Gării. Se suspendă stația Central.
RETUR: Traseul rămâne neschimbat.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Concert de pricesne, muzică religioasă și cultă la Cluj-Napoca. Spectacol la Muzeul Etnografic. Rafila Bărbos, invitat special

Publicat

Un concert de pricesne, muzică religioasă și cultă vaa vea loc la Cluj-Napoca în așteptarea sărbătorii Învierii Domnului. Intrarea este gratuită.

Evenimentul Confluențe Creștine este organizat de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Concert de pricesne, muzică religioasă și cultă la Cluj-Napoca. Spectacol la Muzeul Etnografic. Rafila Bărbos, invitat special

Pe scenă vor urca orchestra Cununa Trasilvană, Mariana Morcan, Amalia Decean și Corulul „Vox lucis” al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. Invitatul special este Rafila…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Jandarmeria Cluj a organizat „Cupa Mărțișorul” la PESCUIT, dedicată doamnelor și domnișoarelor. Vezi CÂȘTIGĂTOARELE

Publicat

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, la ora 09:30, s-a dat start primei ediţii după pandemie a concursului „Cupa Mărţişor la pescuit”, un eveniment dedicat doamnelor şi domnişoarelor.

6

7


8

„La competiţie s-au prezentat 12 concurente, care au participat la toate ediţiile anterioare. Evenimentul s-a desfăşurat pe Lacul I Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca.

După ședința tehnică, luarea la cunoștință de instructaj, tragerea la sorți a standului, fiecare domnișoară sau doamnă și-a instalat cartierul general de luptă.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe