Connect with us

Eveniment

FOTO: Un bloc de locuințe din municipiul Zalău, reabilitat cu fonduri europene. Valoarea proiectului, de peste 1,8 milioane de lei

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Miercuri, 15 februarie 2023 a fost demarată procedura de recepție a obiectivului de investiții „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe V1 din municipiul Zalău”, astfel că blocul V1 din municipiul reședință va fi reabilitat cu fonduri europene.

Potrivit Primăriei Municipiului Zalău, 15 februarie 2023, a fost demarată procedura de recepție a obiectivului de investiții „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe V1 din municipiul Zalău”, proiect implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A – Clădiri rezidenţiale.

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat și bugetul local, valoarea finală a lucrărilor executate fiind de 1.874.938,99 lei cu TVA.

Prin implementarea acestui proiect s-a îmbunătățit eficiența energetică în blocul V1 – Str. Crisan nr.2, din municipiul Zalău prin lucrări de reabilitare termică ce determină consumuri mai mici de 100 KWH/mp/an; s-a îmbunătățit condițiile de trai a locatarilor din bloc prin reducerea consumului anual specific de energie cu cel puțin 50%; a crescut numărul de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie de la 0 la 46.

Principalele lucrări de intervenţie executate

Investiţia realizată prin proiect cuprinde lucrări de reabilitare termică a anvelopei blocului de locuinţe V1 din Municipiul Zalău, str. Crisan nr.2.

Principalele lucrări de intervenţie executate

1.Lucrări de reabilitare termica a anvelopei:

– izolarea termică a fațadelor – parte opacă: s-a realizează cu sisteme compozite de izolare
termică a fațadelor cu o grosime a termoizolației de 15cm,
-izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente/geamuri, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuințe, cu tâmplarie termoizolantă pentru îmbunătățirea performanței energetice a părții vitrate,
– închiderea balcoanelor si/sau logiilor cu tâmplarie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeților,
– izolarea termica a planșeului peste ultimul nivel, în cazul existenței șarpantei: s-a realizat cu sisteme compozite de termoizolare cu o grosime a termoizolației de 20cm,
– izolarea termică a planșeului peste subsol, în cazul în care, prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter: s-a realizat cu sisteme compozite de izolare termică cu o grosime a termoizolației de 10cm.


– Înlocuirea liftului.

2. Odată cu realizarea măsurilor de creștere a eficienței energetice a clădirii au fost realizate următoarele măsuri conexe:

– repararea elementelor de construcție ale fațadei ce au prezentat potențial pericol de desprindere și/sau afectat funcționalitatea blocului de locuințe,
– repararea acoperișului tip terasă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei,
– demontarea instalațiilor și echipamentelor montate aparent pe fațadele/terasa blocului de locuințe precum și montarea/remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenție,
– refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție,
– refacerea canalelor de ventilație din apartamente în scopul realizării ventilării naturale a spațiilor ocupate.

Valoarea finală a lucrărilor executate: 1.874.938,99 lei cu TVA.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Clujul are un NOU subprefect. Acesta este Florentin Burz, din partea PSD

Publicat

Guvernul a numit, marți, un nou subprefect de Cluj în locul lui Răzvan Ciortea, care a demisionat pentru a candida la Primăria Turda. Acesta este Florentin Burz, din partea PSD.

Florentin Burz are 45 de ani și era…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Gradație de merit 2024. Modificări la calendarul concursului pentru profesori. Anunțul ministrului Educației

Publicat

Gradație de merit 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că metodologia de acordare a gradației de merit – sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial.

Cele mai importante modificări, comparativ cu datele prezentate în proiect, vizează graficul desfășurării concursului.

Potrivit sursei citate, perioada de depunere a dosarelor la unitățile de învățământ este 13-21 mai 2024.

Evaluarea este programată în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz. Obiceiuri din satele Clujului

Publicat

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz era un obicei întâlnit la sate, și nu doar în Cluj sau în Transilvania, ci în tot spațiul românesc.

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sau Sângeorzul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe