Connect with us

Cluj

FOTO. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a câștigat Energy Challenge, ediția 2022

Publicat



Aflată la a VIII-a ediție, competiția studențească Energy Challenge, organizată de compania E.ON România, a ajuns la final. Și în acest an, proiectele și ideile inovatoare care au fost propuse au dovedit un interes foarte mare al participanților pentru e-mobility, energie verde, eficiență energetică și soluții inedite off-grid.

Un student de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a câștigat marele premiu Energy Challenge 2022, în valoare de 3.000 de euro. Juriul a decis că SMART este cel mai inovativ proiect dintre cele prezentate în cadrul competiției. Acest proiect a dezvoltat ideea unui invertor inteligent pentru panouri solare astfel încât surplusul de energie să fie folosit cu un randament maxim în topologia off-grid.

ec 2022 4

Pe locul al doilea s-a clasat echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, cu proiectul ATLAS. Este vorba despre o aplicație mobilă de tip campus universitar, disponibilă pentru sistemele de operare Android, care să faciliteze interacțiunile studenților cu universitatea (avizier digital, orar, eliberare adeverințe, plată taxe etc.). Pentru această inițiativă, echipa a fost răsplătită cu o excursie în valoare de 500 de euro.

Locul al treilea a fost ocupat de echipa Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Instalații, și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare, cu proiectul GREEN MAP, care a propus o aplicație mobilă prin care se facilitează accesul la oportunități de reducere a deșeurilor și a consumului energetic. Utilizatorii…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CFR Cluj-Sepsi OSK, 2-1. Avem doi oameni în PLUS, ce facem cu ei

Publicat

CFR Cluj a întâlnit, duminică seara, pe Sepsi OSK, într-un meci care încheia etapa a 7-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Clujenii, cu evoluții oscilante, erau pe locul 3 înaintea meciului, având 34p., în timp ce…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Fotolii de masaj pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. Licitație pentru închirierea spațiilor

Publicat

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj organizează la jumătatea lunii mai o licitație publică pentru închirierea de spații comerciale destinate amplasării unor fotolii pentru masaj.

Reprezentanții aeroportului au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujul „în verde”. Noile spații pietonale și parcuri, magnet pentru clujeni

Publicat

Weekendul și vremea frumoasă i-au scos din casă pe clujeni, care s-au îndreptat spre noile parcuri și pietonale amenajate de Primărie.

Clujenii se bucură de vremea caldă în aer liber, iar principalele atracții…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Prefectura Cluj: Stare de alertă pe str. Uliului. Pot fi afectate rețele de utilități. Ce măsuri se iau

Publicat

Alunecările de teren de pe strada Uliului nu pun în pericol construcțiile din zonă „până la acest moment”, a arătat Prefectura Cluj, însă există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate. S-a decis declararea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe