Connect with us

Brasov

FOTO-VIDEO: A fost pregătit terenul pentru primul campus preșcolar construit după 1989 în Brașov. Creșă medie și grădiniță cu peste 200 de locuri

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Miercuri, 3 mai 2023, Primăria Brașov a anunțat că a fost pregătit terenul pentru primul campus preșcolar construit după 1989 în Brașov.

Potrivit Primăriei Brașov, Primăria a finalizat lucrările de demolare a construcțiilor de pe fostul depou de tramvaie, astfel că mâine se poate face predarea terenului către Compania Națională de Investiții.

Aici se va construi o creșă medie, de 70 de locuri, pentru care municipalitatea a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

O altă parte a terenului va fi utilizată pentru construirea unei grădinițe de 240 de locuri, proiect aflat în fază de aprobare a studiului de fezabilitate și indicatorilor tehnico-economici.

Primarul a verificat astăzi terenul care va fi predat către CNI, pentru a se asigura că această etapă se va derula în cel mai scurt timp, astfel încât demararea lucrărilor de construire a creșei să înceapă din acest an.

„Dragi brașoveni, am terminat lucrările de pregătire a terenului pentru noul campus educațional pentru învățământ preșcolar.

Este primul astfel de campus pe care îl construiește Brașovul în ultimii 30 de ani.

Vom avea o grădiniță de 240 de locuri și o creșă de 70 de locuri. Pentru creșă, reprezentanții C.N.I. vor veni mâine la Brașov să preia amplasamentul.

Avem deja finanțarea aprobată, deci vom începe din acest an lucrările de construire. Pentru grădiniță, suntem în faza în care contractăm proiectul tehnic, avem studii de fezabilitate în ultima fază de obținere avize, deci sperăm ca până la finalul acestui an să finalizăm și proiectul tehnic, astfel încât anul viitor să începem construirea.

Este un campus de care cartierul Tractorul are foarte mare nevoie, sunt foarte multe familii tinere în acest cartier cu dezvoltare accelerată care nu au unde să îi ducă pe cei mici la creșă și la grădiniță.

 

Avem acum această infrastructură, avem un campus, primul în ultimii 30 de ani, pe care primăria îl dezvoltă de la zero”, a precizat primarul Allen Coliban.

Conform primarului, față de evaluarea inițială, municipalitatea a reușit să realizeze aceste lucrări la un cost mai mic cu 60%.

Astfel, în loc de 3,85 milioane de lei, a plătit doar 1,6 milioane de lei, iar economia la bugetul local fost de aproximativ 2,25 milioane de lei.

Creșă de 70 de locuri, str. Ioan Socec

Creșa este un proiect tip al CNI, cu o capacitate de 7 grupe, cu un singur nivel (parter) și cu o suprafață construită de 1.765,82 m.p.

Conform contractului de finanțare, valoarea eligibilă a investiției este 13.983.421,80 lei fără TVA, finanțare nerambursabilă 100%, și include toate categoriile de cheltuieli necesare dării în folosință a acestei creșe, respectiv:

lucrări pentru amenajarea terenului, lucrări de demolare pentru eliberarea terenului.

Acestea se vor deconta din valoarea lucrărilor realizate pe lotul de teren aferent creșei;
lucrări de construire și dotare a obiectivului de investiții;
proiectare și asistență tehnică;
asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții;
alte cheltuieli (cote, taxe, avize, cheltuieli diverse și neprevăzute, organizare șantier).

YouTube video

Grădiniță cu 240 de locuri Grădinița proiectată va avea trei niveluri, demisol parțial, parter și etaj, cu 12 săli de clasă, grupuri sanitare, bucătărie și loc pentru servit masa, cabinet medical, izolator, anexe pentru depozitare materiale didactice.

La acestea se adaugă amenajările exterioare, care vor include un teren de sport și un loc de joacă. Valoarea estimată a lucrărilor este de 12,6 milioane de lei.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, se va lansa procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Accident cu două autoturisme pe DN 1, în județul Brașov. Trafic restricționat

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, luni dimineață pe DN 1, în județul Brașov. În eveniment au fost implicate două autoturisme. Traficul rutier este restricționat.

Potrivit IPJ Brașov, accidentul rutier a avut loc pe DN1, la km 213+400, la intersecția cu DJ 104A (Băile Perșani), din județul Brașov, ca urmare a coliziunii între două autovehicule.

La fața locului sunt direcționate echipaje ale Poliției Rutiere și se efectuează cercetări pentru a se stabili cauzele și circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Doi pasageri din ambele autoturisme au fost evaluați medical.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, rezultatul a fost 0.

Circulația în zonă se desfășoară cu restricții, urmând a se relua imediat după finalizarea activităților de cercetare desfășurate la fața locului și de îndepărtare de pe carosabil a autovehiculelor avariate.

Poliția Brașov recomandă conducătorilor auto să urmeze indicațiile polițiștilor rutieri și să manifeste prudență în condus.

Citește mai departe

Brasov

Avertizare meteo: Cod GALBEN de furtuni în zone din patru județe

Publicat

Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi după-amiază o atenționare cod galben de vreme rea pentru zone din patru județe.

Avertizarea este valabilă până la ora 17:00.

Potrivit ANM, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care local vor acumula peste 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici.

Județul Braşov: Jibert, Bunești, Șoarș;
Județul Mureş: Sighișoara, Ungheni, Albești, Daneș, Mica, Bahnea, Vânători, Gheorghe Doja, Suplac, Apold, Saschiz, Viișoara, Coroisânmărtin, Zagăr;
Județul Harghita: Gheorgheni, Cristuru Secuiesc, Ditrău, Remetea, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș, Secuieni, Subcetate, Dârjiu;
Județul Sibiu: Dumbrăveni, Laslea, Iacobeni, Alma, Hoghilag, Brădeni

 

Citește mai departe

Brasov

Brașov: Ambulanță vandalizată în Râșnov. Agresorul ar fi un tânăr cu antecedente de consum de alcool şi droguri

Publicat

Arhivă foto

Un tânăr de 26 de ani a provocat un scandal miercuri dimineață, în stațiunea Râșnov din județul Brașov. Acesta ar fi solicitat o ambulanță, iar în momentul în care aceasta a apărut la locul solicitării, tânărul a distrus geamurile autospecialei și l-ar fi amenințat pe unul dintre membrii echipajului.

Potrivit IPJ Brașov, miercuri dimineață, în jurul orei 09.00, Poliția Stațiunii Râșnov a fost sesizată, prin apel 112, de către un tânăr, de 26 de ani, cu privire la faptul că ar fi avut nevoie de o ambulanță, acuzând o stare de agitație și cefalee.

La fața locului, s-a prezentat o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Râșnov, moment în care apelantul s-ar fi manifestat violent distrugând geamurile autospecialei de ambulanță.

Mai mult, acesta ar fi amenințat cu acte de violență unul din membrii echipajului de Ambulanță.

Având în vedere că era cunoscut cu un astfel de comportament, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii, liniștii publice și amenințare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.

Citește mai departe

Brasov

Aproape 30 de benzinării şi staţii GPL din județul Brașov, fără autorizaţie de securitate la incendiu

Publicat

Arhivă foto

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, 14 benzinării și 12 stații mobile GPL din județul Brașov funcționează fără a avea autorizații de securitate la incendiu.

Totodată, în evidenţele ISU Braşov sunt 3 depozite de carburant care nu se încadrează în prevederile Hotărârii de Guvern nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării sau autorizării privind securitatea la incendiu.

De asemenea, trei dintre skid-urile GPL ale unei firme care operează pe raza judeţului Braşov deţin autorizaţii de securitate la incendiu obţinute sub altă denumire în anii 2004, 2016, respectiv 2017.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, mr Ciprian Sfreja, neregulile în domeniu constatate în timpul controalelor efectuate de-a lungul timpului au fost sancţionate cu amenzi.

În judeţul Braşov, în prezent, funcţionează 75 de benzinării şi 44 de staţii mobile GPL.

Rezultatele controalelor dispuse prin ordin de prefect, în urmă cu o săptămână, în contextul tragediei de la Crevedia, urmează să fie centralizate la Instituţia Prefectului. Agerpres

Citește mai departe