Connect with us

Eveniment

FOTO VIDEO Cel mai mare ghețar din lume nu mai există. S-a fragmentat și s-a topit

Publicat


A-68 este numele sub care este cunoscut cel mai mare ghețar din lume. Sau era cel mai mare, pentru că s-a rupt în bucăți și mare parte s-a topit. Ghețarul avea 6.000 de metri pătrați , adică un sfert din suprafața Țării Galilor. În 2017 se desprinsese din calota Antarcticii. acum însă s-a spart în mici fragmente.

Ruperea gheţarilor Antarcticii este un proces natural care are loc frecvent, dar numai ocazional acest proces produce adevăraţi coloşi de gheaţă, precum A-68, un bloc plutitor cu o greutate de 1.000 de miliarde de tone.

Ghețarul, devenit star în social media, s-a desprins din peninsula Antarctica, iar pentru aproape un an nu s-a mișcat deloc, însă în 2020, oamenii de știință au observat că masivul bloc de gheață se îndrepta către…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Mesaj de la Guvern pe Facebook: Premierul Florin Cîţu: Am mers astăzi la două centre de vaccinare din județul Su…

Publicat

Premierul Florin Cîţu: Am mers astăzi la două centre de vaccinare din județul Suceava și m-am bucurat să văd oameni dornici să se imunizeze împotriva COVID-19 și să contribuie astfel la revenirea la normalitate. Fiecare din cele 3,8 milioane de persoane vaccinate până astăzi înseamnă încă un pas spre bucuria de a ne relua viața dinaintea pandemiei și a proteja sănătatea noastră și a celor dragi. Dacă fiecare dintre cei care ne-am vaccinat vom convinge cel puțin o rudă, un prieten, un cunoscut, vom fi și mai aproape de învingerea virusului ucigaș.
Am transmis acest mesaj la Suceava și voi continua să îl transmit în toate vizitele pe care le voi face în țară pentru a susține campania de… Meer

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en buitenshuisKan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en buitenshuisKan een afbeelding zijn van een of meer mensen en staande mensenKan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen, auto en buitenshuis

Facebook / Guvernul României

Citește mai departe

Eveniment

CNAIR, mesaj pe Facebook : CNAIR a organizat dezbateri cu autoritățile publice locale și deținătorii de uti…

Publicat

CNAIR a organizat dezbateri cu autoritățile publice locale și deținătorii de utilități pentru traseul final al sectoarelor Pașcani-Suceava, Suceava-Siret, parte din A7 – Autostrada Moldova.

Facebook / CNAIR

Citește mai departe

Alba

CNAIR: Rovinieta și peajul nu pot fi achiziționate sâmbătă, câteva ore, prin SMS sau online. Precizări pentru șoferi

Publicat

CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale că sâmbătă, 15 mai, în intervalul orar 10.00-16.00, nu vor putea fi achiziționate rovinieta și peajul, prins SMS sau online, din cauza unor operațiuni la sistemele informatice.

Este vorba despre ”intervenții la sistemele informatice ce au implicații în funcționarea corespunzătoare a SIEGMCR”, astfel că ”emiterea rovinietelor (prin SMS, portalul www.erovinieta.ro și aplicația etarife) și a peajelor (prin SMS, portalul www.erovinieta.ro, aplicația etarife și prin punctele de distribuție aparținând  Rompetrol Downstream) nu va fi posibilă sau va funcționa cu intermitențe”, anunță CNAIR.

În aceste condiții, pentru a evita aplicarea unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii au obligația de a achita tarifele prin celelalte mijloace puse la dispoziție de către CNAIR.

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

Programul marilor magazine și mall-urilor din Sibiu se modifică începând cu 15 mai

Publicat

Relaxarea măsurilor din acest weekend vine la pachet și cu revenirea magazinelor la programul normal. Până acum activitatea acestora era restricționată în funcție de rata de incidență, la Sibiu, în ultima perioadă fiind deschise până la ora 21. De sâmbătă, 15 mai însă, nu mai trebuie să vă grăbiți la cumpărături, pentru că programul se va prelungi.

Sibienii care doresc să meargă la cumpărături în cele două mall-uri, cel din Șelimbăr și cel din Sibiu, trebuie să știe că magazinele de pe galerii se vor deschide la ora 10 și se vor închide la ora 22.

Supermarket-urile însă și-au stabilit fiecare în parte programul: Carrefour va fi deschis între 7 și 23, la fel și Auchan. supermarket-urile Kaufland revin la programul 7- 22, același ca cel…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe