Connect with us

Alba

FOTO – VIDEO: Ceremonii de omagiere a participanților la Marea Unire desfășurate simultan în toate localitățile din județul Alba

Publicat



Reprezentanții administrațiilor locale din municipiile, orașele și comunele din județul Alba au desfășurat, sâmbătă, 20 noiembrie 2021, o acțiune de omagiere a participanților la Marea Unire din 1918, în fiecare localitate clopotele fiind trase de 103 ori și fiind depuse jerbe de flori.

Proiectul „Patria recunoscătoare” a fost inițiat în anul 2018 de Consiliul Județean Alba în colaborare cu unitățile administrativ teritoriale din județ, în semn de respect față de participanții la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, respectiv reprezentanții localităților, cercurilor electorale, breslelor, reuniunilor, cultelor bisericești, gărzilor naționale sau ai presei.

Pentru omagierea acestora au fost realizate pentru fiecare unitate administrativ teritorială plăci din alamă cu numele reprezentanților de pe teritoriul localității, care au fost desemnați să participe la 1 Decembrie 1918, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, locul unde s-a hotărât Marea Unire.

Aceste plăci, care se regăsesc în fiecare unitate administrativ teritorială din județul Alba, constituie un monument amplu care se întregește la Sala Unirii prin două plăci de mari dimensiuni. Pe aceste plăci sunt scrise numele tuturor…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Drumul comunal DC 195 din Bucerdea Vinoasă va fi reabilitat, printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. Licitație, în SEAP

Publicat

Drumul comunal DC 195 din satul Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu, va fi reabilitat printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. 

Primăria Ighiu a lansat, pe 15 mai, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă”.

Valoarea totală a contractului este estimată la 2.520.091,09 lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, proiectul vizează reabilitarea drumului comunal DC 195, pe o lungime de 2.930 m. Drumul asigură legătura între localitatea Bucerdea Vinoasă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cascadorul Lae Dreghici va concura vineri în semifinala emisiunii „Românii au Talent”

Publicat

Cascadorul Lae Dreghici va concura vineri, 17 mai, în semifinala emisiunii „Românii au Talent”. Într-un videoclip, acesta a transmis că pregătește o nouă cascadă auto, „demnă de finală”. 

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii februarie, Lae a realizat o cascadorie alături de fiul său, Robert Dreghici. Cei doi au primit Golden Buzz, adică butonul de aur, pentru cea mai bună performanță a emisiunii.

Cascadoria a fost făcută de cei doi cu două autoturisme. O mașină a sărit pe rampă, iar alta a trecut pe sub ea.

Lae Cascadorul și-a găurit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Legea responsabilității fiscale: înghețarea salariilor și pensiilor bugetarilor și a cheltuielilor sociale. România pe datorie

Publicat

Legea responsabilității fiscale. Dacă ar respecta această lege, Guvernul Ciolacu ar trebui să ia o serie de măsuri extrem de dure, în plin an electoral.

Printre acestea, înghețarea salariilor bugetarilor, a cheltuielilor sociale și interdicția de a majora pensii.

DOCUMENT COMPLET: Legea poate fi vizualizată intgral AICI.

Guvernul este obligat prin lege să aplice o serie de măsuri fiscale, în condițiile în care datoria publică a depășit mai multe praguri stabilite de lege. 

Datoria publică a României a ajuns la 841,292 miliarde lei în februarie 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dotări pentru Colegiul „Inochentie Micu Clain” din Blaj: imprimante 3D, roboți cu braț multifuncțional și ochelari VR

Publicat

Dotări pentru Colegiul „Inochentie Micu Clain” din Blaj. Elevii și profesorii Colegiului Național I.M. Clain din Blaj vor beneficia de un laborator digital inteligent, care va aduce un concept modern de învățare virtuală, adaptat nevoilor unității de învățământ.

Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj a lansat pe 16 mai, în SEAP, o licitație pentru dotarea unui laborator inteligent de tipul „smartlab” în cadrul instituției de învățământ.

Valoarea totală estimată a contractului este de 532.224,77 de lei. Investiția fiind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe