Alba
FOTO VIDEO Cum s-a desfășurat slujba de Bobotează de la Alba Iulia. Oamenii au vrut să fie primii la distribuția de apă sfințită
În jur de 200 de credincioși au participat miercuri, la slujba de Bobotează de la Alba Iulia. Deși procesiune religioasă s-a desfășurat în aer liber, pe esplanada Catedralei Reîntregirii, majoritatea celor prezenți la eveniment nu au respectat distanțarea fizică impusă de autorități pentru diminuarea transmiterii de COVID-19.
Mai exact, în jurul butoaielor cu apă sfințită, în timpul procesiunii ținute de un sobor de preoți în frunte cu Arhiepiscopul Irineu, credincioșii au stat ”umăr la umăr”.
Majoritatea dintre aceștia au purtat măști de protecție, dar au existat și persoane care nu au avut mască sau care le-au purtat sub nas, sau sub barbă.
În timpul slujbei au existat și credincioși care au păstrat distanțarea fizică și au ascultat procesiunea de la distanță.
Momentul culminant în care cei prezenți s-au îmbulzit la propriu unul în altul, a fost când a început împărțitrea apei sfințite.
Deși preoții prezenți i-au atenționat pe credincioși să păstreze distanța, aceștia nu au respectat sfaturile și în jurul butoaielor s-a format o masă de oameni care doreau să fie primii la apă sființită.
O situație asemănătoare, în care oamenii din Alba Iulia nu au respectat distanțare fizica s-a înregistrat și în timpul sărbătorilor de iarnă, când sute de cetățeni au luat cu…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Cum au sărbătorit în avans, Ziua de 1 Decembrie, elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia
Elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia au sărbătorit în avans, Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Aceștia, alături de profesori au organizat mai multe activități în curtea școlii, dar și pe holuri.
Activitățile elevilor au fost prezentate de reprezentanții școlii, într-un comunicat de presă, comunicat pe care îl redăm mai jos.
”Elevii claselor pregătitoare – IV, îndrumați de învățătorii lor au organizat activități de cinstire a Unirii în fiecare clasă,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Vineri: Vernisajul expoziției „Apuseni, țara de piatră”, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia
La Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia va avea loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 16:00, vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului „Apuseni, țara de piatră” din cadrul proiectului Romania Student Tour. Evenimentul este organizat în seria activităților Festivalului Național Studențesc „Zilele Unirii” – ediția XXVII, dedicat Zilei Naționale a României.
„Apuseni, țara de piatră” introduce privitorul într-o lume fascinantă, care înmănunchează fotografii cu chipuri mai vechi și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Mii de înșelăciuni prin metoda ”investiții în acțiuni”, de la începutul anului. Avertisment al Poliției Române
Mii de înșelăciuni prin metoda ”investiții în acțiuni”: Poliția Română a primit, de la începutul anului și până în septembrie, aproximativ 3.100 de sesizări privind fraude cu „investiții”, din care peste 80% vizau fraude cu acțiuni, a declarat comisar-șef de poliție Sorin Stănică, specialist în prevenirea criminalității în cadrul IGPR.
„În primul rând, vizavi de număr, ce voiam să vă spun este faptul că, de principiu, statistica noastră, a Poliției Române, este pe tipuri de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
”Cântec pentru făuritorii Unirii”, spectacol folcloric cu imagini filmate la Alba Iulia, prezentat în 1 decembrie pe TVR1
Duminică, 1 Decembrie 2024, de la ora 13.00, pe TVR1, între paradele militare de la Alba Iulia și București, este prezentată o nouă ediție de mare sărbătoare marca Tezaur Folcloric.
Este vorba despre spectacolul folcloric tematic din cadrul Festivalului Național de Folclor ”Strugurele de aur” 2024.
Filmarea este realizată la Alba Iulia, alături de echipa festivalului și Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijată de Alexandru Pal.
Vezi PROGRAM 1 Decembrie 2024 – Ziua Națională la Alba…
Citește mai mult pe Alba24.ro