Connect with us

Alba

FOTO VIDEO: ”Dacă aveți cer senin, uitați-vă după ea!” Cometa verde trece miercuri și joi la cea mai mică distanță față de Pământ

Publicat



Cometa verde C/2022 E3 este miercuri și joi la cea mai mică distanță față de Terra, adică la aproximativ 42 milioane de kilometri, adică de peste 100 de ori mai mult decât distanța Pământ – Lună.

Cometa a fost fotografiată și filmată din județul Alba, de la Curmături, de Ștefan Pop-Coț, un pasionat de astronomie și fotografie.

”Dacă aveți senin, uitați-vă după ea. Azi și mâine se află la cea mai mică distanță față de Pământ.
Lumina Lunii încurcă. Dimineață inainte de răsăritul Soarelui este cel mai oportun.

Cu ochiul liber nu prea se vede. E necesar cel puțin un binoclu.

Deoarece Pământul se rotește: dacă la ora 22 cometa se află undeva deasupra Carului…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Peste 200 de polițiști din Alba, la datorie de Florii. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creșteri ale valorilor de trafic.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Percheziții la mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud. Cum au încercat să evite plata impozitului către stat

Publicat

Mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud au fost percheziționate de polițiștii de la Criminalitate Economică ai IPJ Alba. 

Perchezițiile au avut loc joi, 25 aprilie 2024 și au fost comunicate o zi mai târziu, pe 26 aprilie, de către reprezentanții IPJ Alba. Descinderile au legătură cu un dosar mai vechi al polițiștilor, deschis în 2023. 

Potrivit Alba24.ro, au fost efectuate 15 percheziții, pe raza județelor Alba și Bistrița Năsăud, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

 

<!– /1011785/Alba24.ro/Articol/728x90_DA_PA_1

 

Motivul pentru care au avut loc perchezițiile

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale care comercializează carburanți ar fi eliberat, în favoarea unor societăți comerciale, bonuri fiscale care atestau achiziții de carburant, cu toate că vânzările ar fi fost efectuate altor persoane.

Ulterior, bonurile fiscale și facturile aferente acestora ar fi fost înregistrate în contabilitățile societăților comerciale ca și cheltuieli, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului.

În urma celor 15 percheziții, au fost ridicate documente de evidență contabilă, sisteme informatice și medii de stocare a datelor precum și alte mijloace materiale de probă necesare și utile justei soluționări a cauzei.

Acțiunea polițiștilor de investigare a criminalității economice a fost sprijinită de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, polițiști din cadrul polițiilor municipale Blaj și Sebeș, polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba precum și de polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoraului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai departe

Alba

FOTO: Elevii premiați la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024, etapa județeană Alba. Echipajele calificate la națională

Publicat

Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024. Etapa județeană a olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Lotul județului Alba la etapa națională a acestei competiții este format din echipajele care au obținut locul I.

Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024 – elevi...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Angajări la ISU Alba: Cinci posturi vacante, prin încadrare directă. Locurile disponibile

Publicat

Angajări la ISU Alba. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru cinci posturi de execuție.

  • 1 post de ofițer specialist I în cadrul Inspecției de Prevenire – Control și activități preventive;
  • 1 post de ofițer specialist II în cadrul Inspecției de Prevenire – Avizare-autorizare;
  • 1 post de ofițer I în cadrul Inspecției de Prevenire – Control și activități preventive;
  • 1 post de ofițer I în cadrul Serviciului Pregătire pentru...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe