Connect with us

Brasov

FOTO-VIDEO: Din iunie, brașovenii își vor putea lăsa bicicletele în noile parcări publice dedicate

Publicat


Din luna iunie 2023, locuitorii Brașovului își vor putea lăsa bicicletele în locurile special amenajate din oraș, potrivit unui comunicat al Primăriei, transmis luni, 22 mai 2023.

Potrivit Primăriei Brașov, Primăria a finalizat lucrările de amplasare a primelor două parcări închise pentru biciclete, în cartierul Astra, pe str. Soarelui 15, și în Noua, pe str. Prunului 1 A, inclusiv a rastelelor pentru depozitare.

Săptămâna aceasta vor fi montate sistemele de securizare – sistemele de închidere/deschidere cu cartelă și cele de supraveghere video – precum și panourile fotovoltaice necesare funcționării lor în condiții optime.

În cazul celei de a treia parcări cuprinse în această prima etapă, din zona Făget, pe str. 13 Decembrie 86 A, s-au încheiat lucrările de amenajare a platformei betonate, iar în următoarele zile va fi amplasată construcția.

Până la sfârșitul lunii mai, se vor finaliza lucrările și la aceasta.

Pentru a le putea pune la dispoziție brașovenilor locurile de parcare, la sfârșitul lunii mai Consiliul Local va avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre de reglementare a procedurii de închiriere a acestora.

Proiectul de regulament stabilește cine sunt cei care pot să-și închirieze un loc în spațiul închis și securizat destinat depozitării bicicletelor, care este procedura de atribuire și care sunt condițiile în care se pot utiliza aceste parcări.

„Dragi brașoveni, dragi bicicliști, iată că primele trei garaje pentru biciclete sunt amplasate și vor deveni operaționale din luna iunie. Deja am primit foarte multe cereri, de aceea este important să vă spunem că regulamentul va fi aprobat la finalul lunii mai; în luna iulie se va face selecția și primii bicicliști vor putea să-și depoziteze bicicletele în siguranță în aceste elemente de infrastructură.

Avem un garaj aici, pe Soarelui, în cartierul Astra, altul pe Prunului în Noua, altul în zona Gării, la Făget.

YouTube video

Acestea sunt primele trei. Anul acesta vom mai amenaja încă trei în cartierele Brașovului.

Avem foarte multe solicitări din Tractorul, din Răcădău, din Bartolomeu și  încă putem stabili împreună locația următoarelor trei garaje.

Este foarte important pentru voi, pentru brașoveni, să aveți infrastructură sigură pentru stocarea bicicletelor, să încurajăm mijloacele alternative de transport, astfel încât să folosim din ce în ce mai mult transportul verde în orașul nostru”, a precizat Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Parcările pentru biciclete sunt amenajate sub forma unor containere standard, securizate, cu o înălțime de 2,5 m și o capacitate de 50 de biciclete, în cazul celor de pe str. Soarelui și de la Făget, sau de 25 de biciclete, în cazul celei din Noua.

Accesul în parcare se va face printr-un sistem securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card.

Parcările vor funcționa independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice.

De asemenea, fiecare va fi dotată cu camere de supraveghere video.

Valoarea unei parcări pentru 50 de biciclete este de 208.122,5 lei + TVA și 171.395 lei + TVA pentru cea de 25 de locuri.

Conform proiectului de regulament care va fi propus spre aprobarea Consiliului Local în această lună, închirierea locurilor se va face pe o perioadă de un an de zile.

O persoană poate închiria maximum două locuri, iar numărul maxim de locuri pentru fiecare familie este de patru.

Procedura de închiriere va începe după intrarea în vigoare a noului regulament, iar înscrierile pentru participarea la procedură se vor face atât on-line, cât și la sediul primăriei.

Locurile vor fi atribuite în ordinea depunerii cererii persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă.

Dacă numărul cererilor este mai mare decât disponibilitatea locurilor de parcare, se va organiza o procedură de atribuire prin licitație a locurilor disponibile.

Propunerea de taxă este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei/lună pentru un loc.

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Polițiștii din județul Brașov au aplicat aproape 500 de amenzi în domeniul silvic în 2022, cu o valoare totală de aproximativ 700.000 de lei

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Într-un comunicat emis vineri de către IPJ Brașov, se menționează că polițiștii au aplicat aproape 500 de amenzi în domeniul silvic în anul 2022, cu o valoare totală de aproximativ 700.000 de lei.

Potrivit sursei citate, majoritatea dosarelor penale înregistrate în cazurile de sustragere de material lemnos o reprezintă infracţiunile săvârşite pentru satisfacerea de „nevoi subzistente”.

Conform IPJ Braşov, anul trecut, pe acest domeniu de activitate, au fost desfăşurate de către poliţiştii braşoveni aproximativ 1.200 acţiuni, fiind verificate 1.432 mijloace de transport şi 105 societăţi comerciale.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 471 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 700.000 lei şi a fost dispusă confiscarea a peste 2.000 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 540.000 de lei.

Polițiștii din județul Brașov au aplicat aproape 500 de amenzi în domeniul silvic în 2022, cu o valoare totală de aproximativ 700.000 de lei. În judeţul Braşov au fost înregistrate 594 dosare penale

„Conform unor date statistice privind problematica delictelor silvice la nivel naţional, în judeţul Braşov au fost înregistrate 594 dosare penale, iar dintre acestea o pondere însemnată o reprezintă infracţiuni de sustragere a materialului lemnos pentru nevoi subzistente.

În astfel de cazuri identificate, poliţiştii au constatat că lemnul sustras nu se regăsea în cantităţi semnificative.

Aceleaşi date relevă faptul că volumul de masă lemnoasă tăiată fără drept, în cursul aceluiaşi an, este de aproximativ 3000 mc, ceea face ca judeţul Braşov să nu se regăsească în primele 10 poziţii din ţară”, se arată în comunicatul IPJ Braşov. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

„Noaptea Europeană a Muzeelor”: 7 locații expoziționale din Brașov, deschise în weekend. Acces gratuit

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

În weekend-ul 26-28 mai 2023, turnurile și bastioanele din Brașov vor rămân deschise, în cadrul evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor”.

Potrivit Primăriei Brașov, sunt deschise turnurile și bastioanele și în acest weekend.

Cele 7 locații expoziționale din Noaptea Europeană a Muzeelor care aparțin municipalității vor fi deschise acest weekend, pentru a le permite și celor care nu au reușit atunci să se bucure de munca artiștilor brașoveni.

„Banca de Cultură Apollonia, Turnul Alb, Turnul Negru, Poarta Ecaterinei, Turnul Artelor, Turnul Funarilor, Turnul Lemnarului sunt locațiile ce vor fi deschise, sâmbătă și duminică, 27-28 mai 2023, între orele 12.00 și 18.00.

Intrarea este, ca și la Noaptea Muzeelor, gratuită”, se mai arată în postare de pe pagina de Facebook a Primăriei Brașov.

Citește mai departe

Brasov

Avertizare meteo: Cod portocaliu și galben de furtuni pentru zone din trei județe

Publicat

nori furtuna poz buna mare

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri la amiază o avertizare cod portocaliu de vreme rea și o avertizare cod galben pentru două județe.

Cod PORTOCALIU până la ora 15.00

Județul Hunedoara: Brad, Vața de Jos, Crișcior, Baia de Criș, Buceș, Bucureșci, Blăjeni, Ribița, Tomești, Bulzeștii de Sus;

În zone din județul Hunedoara, se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Cod PORTOCALIU până la ora 15:30

Potrivit ANM, se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Județul Braşov: Făgăraș, Hoghiz, Mândra, Șercaia, Comana, Părău, Ungra, Șoarș, Crizbav, Beclean, Ticușu

Cod PORTOCALIU până la ora 15.30

Potrivit meteorologilor, în localitatea Chiuiești din județul Cluj, Se vor semnala  averse care vor acumula peste 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

 

 

Citește mai departe

Brasov

FOTO: Evenimentul „Jocul strămoșesc al tinerilor din Cavova”, pe Drumul Poienii din județul Brașov. PROGRAM

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Duminică, 28 mai 2023, pe drumul Poienii din județul Brașov va avea loc evenimentul „ Jocul strămoșesc al tinerilor din Cacova”.

Potrivit Primăriei Brașov, Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi, Tinerii din Cacova și Societatea Junilor Roșiori vă invită la joc duminică, 28 mai, pe drumul Poienii (vis-a-vis de parcarea Belvedere)!

Programul evenimentului Jocul strămoșesc al tinerilor din Cacova:

  • 10:00 în Piața Unirii – Hora Junilor și aruncarea buzduganului
  • 13:30 la Troița Junilor Roșiori – Aducerea junițelor

  • 14:00 la Troița Junilor Roșiori – Prezentarea dansurilor strămoșești

  • 17:00 la Troița Junilor Roșiori – Prezentarea ținutei de seară

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Citește mai departe