Connect with us

Actualitate

FOTO-VIDEO: Incediu violent la două gosodării dintr-o localitate din Bistrița-Năsăud. Intervenție dificilă a pompierilor

Publicat


Intervenție dificilă a pompierilor bistrițeni, care s-au luptat mai bine de 9 ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit, sâmbătă noaptea, în localitatea Sebiș. Două gospodării au fost afectate, iar flăcările au provocat pagube însemnate. Mai multe animale au ars în incendiu.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița au intervenit la un incendiu izbucnit la o casă de locuit, cu un singur etaj, în localitatea Sebiș. Exista pericol de propagare la casa vecină.

Au fost alertate și SVSU Șieuț, Monor și Șieu.

În momentul în care au ajuns echipajele la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat la anexele a două gospodării.

incendiu bistrita2 copy

După aproximativ 9 ore de lucru, pompierii militari bistrițeni s-au întors la bază.

Intervenția a fost una dificilă deoarece incendiul a fost întreținut de vânt, cantitatea de fan care s-a aprins a fost foarte mare, iar pentru a se asigura că nu mai sunt focare în fan pompierii au verificat fiecare balot în parte cu furcile.

S-au format linii de alimentare a autospecialelor dintr-un râu care se afla la aproximativ 50 de m distanță. Alături de pompierii bistrițeni au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare Șieuț, Monor și Șieu.

Pompierii au reușit să salveze cele două case

S-a reușit protejarea caselor de locuit, dar din cauză că acestea erau foarte aproape de anexele incendiate, a fost afectata tâmplăria pvc și geamurile s-au spart.

incendiu bistrita3 copy

Potrivit ISU Bistrișa-Năsăud, nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale.
Au fost salvate șase bovine.

incendu bistrita

În urma incendiului a ars: un garaj, două fânațe, patru grajduri, un atelier de prelucrare a lemnului, o șură, trei tone de cereale, șase ovine, trei caprine și 40 de baloti de fân.

Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind de natură electrică.

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Camera Deputaților decide dacă minorii vor mai putea fuma în spațiile publice. Cât de mare va fi amenda

Publicat

Potrivit proiectului, care va ajunge pe masa Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, fumatul este interzis minorilor în locurile publice.

Proiectul care le interzice minorilor să fumeze în spații publice a trecut de Senat

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, care a condus ședința de luni a plenului a fost cea care a citit nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 21 decembrie, transmite Agerpres.

În proiectul de modificare a Legii Legii 349/2002 se prevede „interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice:…

Citește mai mult pe Agerpres.ro

Citește mai mult pe Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

GHID card de energie. Ce se întâmplă dacă factura este pe alt nume. Situații speciale privind plăți din ajutorul de 1.400 lei

Publicat

Cardul de energie: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat un ghid cu 27 de situații speciale privind plata facturilor la energie din ajutorul de 1.400 de lei. Este vorba despre situații concrete și ce trebuie să facă beneficiarii.

Românii vulnerabili primesc în acest an, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/an, sub formă de card de energie.

Ajutorul este acordat pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile, care locuiesc în aproximativ 2,8 milioane de gospodării eligibile, pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv…

Citește mai mult pe Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

INCENDIU la Alba Iulia. Acoperișul unei case, cuprins de flăcări. Acționează pompierii cu două autospeciale

Publicat

Pompierii din Alba Iulia intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiu, pe strada Gheorghe Doja.

Din primele date, este vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei case.

Potrivit ISU Alba, pompierii s-au deplasat cu două autospeciale.

Revenim cu detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Peste 100 de intervenții ale salvamontiștilor, în ultimele 24 de ore. Zeci de acțiuni pe pârtii, dar și pe munte, cu persoane rătăcite

Publicat

Unitățile Salvamont au avut peste 100 de intervenții sâmnbătă, la nivel național, din care zeci de acțiuni pe pârtiile de schi, dar și foarte multe pe munte, cu persoane rătăcite, arată pagina de Facebook a serviciului.

În masivul Rodnei, salvamontiătii din Bistrița au găsit, în condiții meteo extreme, cu temperaturi de -15 grade, vânt puternic și viscol, în jurul orei 04:00, două persoane rătăcite, adăpostite în refugiul Gărgalău.

Salvamont Zarnesti a fost solicitat să recupereze un turist în vârstă de 32 de ani, de pe ”drumul de sub munte” (dintre Peștera și Măgura).

Acesta se afla…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe