Connect with us

Alba

FOTO VIDEO: Șoferițele din Alba Iulia au fost ”trase pe dreapta” de polițiștii locali. Au primit câte un mărțișor și o urare

Publicat


Șoferițele care s-au aflat astăzi în trafic, la Alba Iulia, în zona Spitalului județean, au fost trase pe dreapta de polițiștii locali. 

Însă acestea nu au avut de o amendă, ci de o surpriză din partea polițiștilor.

Polițiștii locali le-au oferit doamnelor și domnișoarelor câte un mărțișor cu ocazia zilei de 1 martie, dar și o serie de sfaturi referitoare la legislația rutieră.

”Am vrut să împărtășim bucuria zilei de 1 martie cu doamnele și domnișoarele aflate în trafic la Alba Iulia și să le oferim un cadou, un mărțișor, simbol al acestei zile”, a precizat Daniel Galea, polițist local al municipiului Alba Iulia.

1 martie este ziua în care în România, bărbații oferă femeilor un mic cadou, un simbol, care este strâns legat de tradițiile străvechi de pe teritoriul Europei.

CITEȘTE ȘI: 1 martie: Semnificația mărțișorului, micul simbol care vestește primăvara, legat cu fir alb și roșu. Tradiții și obiceiuri

Mărțisorul cum mai este cunoscut, micul simbol al primăverii, legat cu fir împletit roșu și alb, purtat în piept sau la mână de către fete și femei are o istorie veche pe aceste tărâmuri și este menit să facă trecerea dinspre iarnă spre…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Citește mai departe

Alba

FOTO: Cinci clasări pe podium pentru juniorii CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Taekwondo

Publicat

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București.

Citește mai departe

Alba

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ce spune ministrul Sănătății

Publicat

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Citește mai departe

Alba

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. De ce sunt importante drepturile de autor

Publicat

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. Această zi este sărbătorită la nivel mondial în fiecare an cu scopul de a crește conștientizarea publică cu privire la importanța drepturilor de proprietate intelectuală și de a promova înțelegerea și respectul acestora în întreaga lume.

Citește mai departe