Connect with us

Eveniment

FOTO: Zeci de animale şi păsări, aduse la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, prin programul de schimb coordonat de EAZA

Publicat


sursa foto: Facebook / Soós Zoltán

În ultima perioadă la Grădina Zoologică din Târgu Mureş au fost aduse peste 30 de păsări şi animale, ultimele sosite fiind leopard, 10 suricate, un macaw galben-albastru (Ara), o oaie cu bot negru şi două maimuţe colobus, a anunţat, joi, primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan.

Păsările și animalele au fost aduse în cadrul programului de schimb coordonat de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice (EAZA).

„Noi rezidenţi s-au alăturat Grădinii Zoologice. Recent, au sosit un leopard, 10 suricate, un macaw galben-albastru (Ara), o oaie cu bot negru şi două maimuţe colobus.

Grădina Zoologică continuă să primească noi animale dar şi să îşi îmbunătăţească spaţiile”, a scris Soos Zoltan pe Facebook.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a precizat că, în cadrul programului de schimb coordonat de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice (EAZA), animalele au fost aduse de la grădini zoologice din Ungaria şi că deja pot fi văzute de vizitatori.

„În zilele acestea de la Budapesta au fost aduse zece suricate, un cerb muntiac, un kangur Benett, papagal ara, din Centrul de biodiversitate din Gyöngyös au fost relocate treizeci bibilici, din Grădina Zoologică Gyöngyös a sosit un leopard, din Parcul zoologic Miskolc o maimuţă guereza.

De asemenea, alta din aceaşi specie a fost adusă împreună cu o oaie Valisier din Grădina Zoologică Debrecen”, a precizat conducerea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş. Agepres

sursa foto: Facebook / Soós Zoltán


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Deputatul Viorel Băltărețu, candidat OFICIAL al USR la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

Președintele USR Cluj-Napoca, deputatul Viorel Băltărețu, a fost ales candidat al partidului la Primăria Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie.

Rezultatul votului

Alegerea sa a avut loc, duminică, în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Radare la început de săptămână, în Alba. Unde îi așteaptă polițiștii pe șoferii care apasă prea mult pedala de accelerație

Publicat

La început de săptămână polițiștii rutieri din Alba sunt în mai multe zone din județ, unde îi urmăresc pe șoferii care apasă pedala de accelerație și trec peste viteza legală. 

Reprezentații IPJ Alba au transmis unde vor fi amplasate radarele luni 4 martie 2024.

Amplasarea radarelor în data de 4 martie 2024

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vremea în Alba în săptămâna 4-10 martie: Zile capricioase, cu temperaturi în scădere și ploi. Prognoza meteo pe localități

Publicat

Vremea în Alba, săptămâna 4 – 10 martie 2024: Temperaturile scad și vin ploile. Primele zile ale lunii lui Mărțișor vor fi, ca de obicei, capricioase. Astfel, temperaturile scad de la o zi la alta, așa încât până vineri maximele nu vor mai trece de 11-12 grade Celsius, iar minimele vor avea valori negative. ”Surpriza” vine la munte, acolo unde sunt anunțate câteva ninsori.

Spre sfârșitul săptămânii vremea se mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujenii reclamă MIZERIA din stațiile de autobuz: Gheorgheni era un cartier curat. Acum e MIZERABIL

Publicat

Mulți locuitori din Cluj-Napoca își exprimă, din ce în ce mai des, nemulțumirile legate de modul în care unii concetățeni înțeleg să păstreze curat orașul în care trăiesc dar și de calitatea salubrizării prestate de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe