Connect with us

Eveniment

FOTO: Zeci de animale şi păsări, aduse la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, prin programul de schimb coordonat de EAZA

Publicat


sursa foto: Facebook / Soós Zoltán

În ultima perioadă la Grădina Zoologică din Târgu Mureş au fost aduse peste 30 de păsări şi animale, ultimele sosite fiind leopard, 10 suricate, un macaw galben-albastru (Ara), o oaie cu bot negru şi două maimuţe colobus, a anunţat, joi, primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan.

Păsările și animalele au fost aduse în cadrul programului de schimb coordonat de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice (EAZA).

„Noi rezidenţi s-au alăturat Grădinii Zoologice. Recent, au sosit un leopard, 10 suricate, un macaw galben-albastru (Ara), o oaie cu bot negru şi două maimuţe colobus.

Grădina Zoologică continuă să primească noi animale dar şi să îşi îmbunătăţească spaţiile”, a scris Soos Zoltan pe Facebook.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a precizat că, în cadrul programului de schimb coordonat de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice (EAZA), animalele au fost aduse de la grădini zoologice din Ungaria şi că deja pot fi văzute de vizitatori.

„În zilele acestea de la Budapesta au fost aduse zece suricate, un cerb muntiac, un kangur Benett, papagal ara, din Centrul de biodiversitate din Gyöngyös au fost relocate treizeci bibilici, din Grădina Zoologică Gyöngyös a sosit un leopard, din Parcul zoologic Miskolc o maimuţă guereza.

De asemenea, alta din aceaşi specie a fost adusă împreună cu o oaie Valisier din Grădina Zoologică Debrecen”, a precizat conducerea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş. Agepres

sursa foto: Facebook / Soós Zoltán


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Drumarii clujeni au scos utilajele cu lamă. ATENȚIE la polei. La temperaturi scăzute, sarea își pierde efectul asupra zăpezii

Publicat

În cursul dimineții de luni, 6 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, anunță Consiliul Județean. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor de până la -18 grade Celsius înregistrate în timpul nopții, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În această dimineață, se acţionează încă cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

Drumarii clujeni au scos utilajele cu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cei șapte copii ai femeii din Apuseni care a murit după ce a născut acasă, preluați de DGASPC Alba. Cel mai mic are doar 4 zile

Publicat

DGASPC Alba a preluat copiii femeii din Munții Apuseni, care a murit la trei zile după ce a născut acasă. 

Este vorba despre cei șase copii mai mari pe care îi avea femeia, urmând ca și nou născutul să fie preluat în sistemul de protecție.

Diretorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea, a declarat pentru Alba24 că situația familială a impus această măsură.

Primăria Scărișoara a anunțat instituția că cei șapte copii au rămas fără sprijin. Cel mai mare dintre ei are 12 ani.

Femeia era despărțită de tatăl copiilor și trăia în concubinaj cu un alt bărbat, care nu poate avea grijă singur de 7 copii, dintre care unul are oar 3…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Val de FRIG peste Cluj, până vineri. GER noaptea și dimineața. Temperaturile maxime vor fi NEGATIVE

Publicat

Un val de frig a cuprins România, iar meteorologii anunță temeperaturi negative, inclusiv în timpul zilei, până vineri, 10 februarie.

Vremea va fi rece în toate regiunile, inclusiv la Cluj, cu temperaturi maxime preponderent negative, anunță meteorologii.

Val de frig peste Cluj până vineri. Ger noaptea și dimineața. Temperaturile maxime vor fi negative

Astfel, până vineri, va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20 – 18 grade.

Ultimele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ministerul Educației pregătește legea prin care profesorii nu mai pot face meditații cu elevii de la clasă. Ce sancțiuni riscă

Publicat

invatator

Profesorii nu vor mai putea să-i mediteze pe elevii cărora le predau la clasă, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, varianta Deca, document obținut pe surse de Edupedu.

De asemenea, cadrele didactice care nu vor respecta această regulă vor putea fi sancţionate disciplinar, în ultimă instanță, chiar cu desfacerea contractului individual de muncă.

Astfel, profesorilor le este interzis să pregătească contra-cost elevii de clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs, scrie Edupedu.ro. De asemnea, la nivelul școlilor urmează să fie constituit Registrul declarațiilor de interese pentru profesori.

„Pentru a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe