Connect with us

Eveniment

FOTO: Zeci de familii din comunitățile rome, din trei zone ale municipiului Deva, au luat parte la o acțiune de informare și verificare

Publicat


sursa foto: Facebook / Direcția de Asistență Socială Deva

Zeci de familii din comunitățile rome din municipiul Deva au luat parte joi la o acțiune de informare și verificare, susținută de Direcția de Asistență Socială Deva.

Potrivit unui comunicat al Direcției de Asistență Socială Deva, aproape 30 de familii aparținând comunității rome, din trei zone ale municipiului Deva, au participat, joi, 23 martie 2023, la o acțiune de informare și verificare, desfășurată de Compartimentul Local pentru Romi al Primăriei Municipiului Deva, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Deva, Poliției Locale Deva și ai Consiliului Local, care fac parte din Grupul de lucru constituit la nivelul municipiului, în concordanță cu prevederile Strategiei naționale pentru incluziunea minorității rome.

Acțiunea întreprinsă de autorități a vizat zonele malul Mureșului, strada Nicolae Grigorescu, nr. 45B și strada Carierei, iar discuțiile s-au axat, în principal, pe identificarea nevoilor populației rome și a problemelor cu care aceasta se confruntă – în privința locuirii, infrastructurii, educației, ocupării forței de muncă și sănătății.

În cadrul întâlnirii, au fost aduse în discuție soluții și măsuri practice care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de locuire, creșterea gradului de participare la educație a copiilor de vârstă școlară și scăderea ratei abandonului școlar, creșterea accesului la servicii medicale, dar și creșterea ratei de ocupare în rândul tinerilor – prin înscrierea acestora la programe gratuite de formare profesională, destinate șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

În același context, persoanele interesate au primit informații cu privire la preschimbarea documentelor de identitate expirate, înscrierea copiilor la școală sau la grădiniță, condițiile care trebuie îndeplinite pentru a avea acces la o locuință socială, tipurile de beneficii de asistență socială destinate preșcolarilor și elevilor care nu au absențe nemotivate la școală, obligațiile legale ale părinților în privința școlarizării copiilor, precum și sancțiunile prevăzute de lege în cazul cerșetoriei.

Pe de altă parte, în privința evaluării stării de sănătate a populației din comunitățile rome, asistentul medical comunitar al DAS Deva va desfășura, vineri, 24 martie 2023, un triaj epidemiologic în rândul copiilor și adulților care locuiesc pe strada Nicolae Grigorescu, nr. 45B.

Conform reprezentanților Poliției Locale Deva, în luna martie 2023, în municipiul Deva au fost aplicate aproximativ 40 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie, iar în alte 10 cazuri, identificate de la începutul anului, au fost sancționați contravențional părinții care nu au luat măsuri pentru școlarizarea copiilor, pe perioada învățământului obligatoriu.

În comunitățile rome din zonele malul Mureșului, strada Nicolae Grigorescu, nr. 45B și strada Carierei trăiesc cel puțin 27 de familii, care au, în total, 43 de copii minori.

sursa foto: Facebook / Direcția de Asistență Socială Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Cine nu poate vota la alegerile locale din 9 iunie. Decizia BEC

Publicat

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând cu data de 11 aprilie 2024, nu-şi pot exercita dreptul de vot…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. Pozele de pe Instagram ale unei tinere din Alba, folosite fără voia ei

Publicat

Furtul de identitate, în mediul online, poate fi infracțiune penală și se poate lasă chiar o pedeapsă. Fapta intră la fals informatic, iar dacă autorii sunt găsiți pot fi trași la răspundere. 

Recent, un caz de furt de identitate a fost detaliat de magistrații din Câmpeni. Cazul este detaliat într-o motivare de instanță, din 9 aprilie 2024.

Este vorba despre un fenomen care se întâmpla des. De cele mai multe ori victime sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un coteț, ”mărul discordiei” într-o familie din Câmpeni: Femeie alergată cu toporul și lovită cu ouă de găină în cap, de un frate

Publicat

Un coteț de găini a devenit ”mărul discordiei” într-o familie din Câmpeni, iar scandalul s-a terminat cu un ordin de protecție. Este vorba despre o ceartă între un bărbat, sora și nepoata sa, care a fost tranșat de instanță.

În data de 11 aprilie 2024, magistrații Judecătoriei Câmpeni au emis un ordin de protecție, iar motivare a devenit publică.

Din câte se pare, bărbatul nu era de acord cu un coteț montat în curtea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

CFR Cluj pregătește CURĂȚENIA de vară. Ce jucător deschide lista PLECĂRILOR

Publicat

Deși Dan Petrescu n-a semnat încă, CFR Cluj pregătește curățenia de vară. Primul pe listă s-ar afla jucătorul adus ca un star în Gruia și anume Omar El Kaddouri.

Pe modelul ucraineanului Yevhen Konoplyanka,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe