Connect with us

Eveniment

FOTO: Zeci de familii din comunitățile rome, din trei zone ale municipiului Deva, au luat parte la o acțiune de informare și verificare

Publicat


sursa foto: Facebook / Direcția de Asistență Socială Deva

Zeci de familii din comunitățile rome din municipiul Deva au luat parte joi la o acțiune de informare și verificare, susținută de Direcția de Asistență Socială Deva.

Potrivit unui comunicat al Direcției de Asistență Socială Deva, aproape 30 de familii aparținând comunității rome, din trei zone ale municipiului Deva, au participat, joi, 23 martie 2023, la o acțiune de informare și verificare, desfășurată de Compartimentul Local pentru Romi al Primăriei Municipiului Deva, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Deva, Poliției Locale Deva și ai Consiliului Local, care fac parte din Grupul de lucru constituit la nivelul municipiului, în concordanță cu prevederile Strategiei naționale pentru incluziunea minorității rome.

Acțiunea întreprinsă de autorități a vizat zonele malul Mureșului, strada Nicolae Grigorescu, nr. 45B și strada Carierei, iar discuțiile s-au axat, în principal, pe identificarea nevoilor populației rome și a problemelor cu care aceasta se confruntă – în privința locuirii, infrastructurii, educației, ocupării forței de muncă și sănătății.

În cadrul întâlnirii, au fost aduse în discuție soluții și măsuri practice care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de locuire, creșterea gradului de participare la educație a copiilor de vârstă școlară și scăderea ratei abandonului școlar, creșterea accesului la servicii medicale, dar și creșterea ratei de ocupare în rândul tinerilor – prin înscrierea acestora la programe gratuite de formare profesională, destinate șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

În același context, persoanele interesate au primit informații cu privire la preschimbarea documentelor de identitate expirate, înscrierea copiilor la școală sau la grădiniță, condițiile care trebuie îndeplinite pentru a avea acces la o locuință socială, tipurile de beneficii de asistență socială destinate preșcolarilor și elevilor care nu au absențe nemotivate la școală, obligațiile legale ale părinților în privința școlarizării copiilor, precum și sancțiunile prevăzute de lege în cazul cerșetoriei.

Pe de altă parte, în privința evaluării stării de sănătate a populației din comunitățile rome, asistentul medical comunitar al DAS Deva va desfășura, vineri, 24 martie 2023, un triaj epidemiologic în rândul copiilor și adulților care locuiesc pe strada Nicolae Grigorescu, nr. 45B.

Conform reprezentanților Poliției Locale Deva, în luna martie 2023, în municipiul Deva au fost aplicate aproximativ 40 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie, iar în alte 10 cazuri, identificate de la începutul anului, au fost sancționați contravențional părinții care nu au luat măsuri pentru școlarizarea copiilor, pe perioada învățământului obligatoriu.

În comunitățile rome din zonele malul Mureșului, strada Nicolae Grigorescu, nr. 45B și strada Carierei trăiesc cel puțin 27 de familii, care au, în total, 43 de copii minori.

sursa foto: Facebook / Direcția de Asistență Socială Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bistrita-Nasaud

Accident în lanț cu trei autoturisme implicate pe DN 17C în Bistrița-Năsăud. Două victime, trafic oprit

Publicat

Un accident în lanț, în care au fost implciate trei autoturisme, a avut loc, duminică după-amiază, pe DN 17C în județul Bistrița-Năsăud. Două persoane au ajuns la spital.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul a avut loc pe DN 17C Săcel – Năsăud, în zona localității Romuli, județul Bistrița-Năsăud.

Dim primele informații, în coliziune au fost implicate trei autoturisme.

În urma impactului au rezultat două victime, care au fost transportate la spital.

Traficul a fost oprit temporar.

Citește mai departe

Eveniment

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, cercetat de DNA într-un dosar cu privire la angajări în instituţie

Publicat

Primarul municipiuluiTârgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat, în cursul acestei săptămâni, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Târgu Mureş i-au adus la cunoştinţă faptul că este cercetat într-un dosar cu privire la anumite angajări din cadrul administraţiei publice locale.

„Ştiam din 2020 că mandatul de primar nu va fi unul uşor. Însă, mi-am asumat acest lucru, atunci când am depus jurământul şi am decis să vă reprezint cu cinste.

Presiunile şi jocurile politice sunt la ordinea zilei şi pentru că am promis mereu transparenţă, vă comunic faptul că în cursul zilei de 30 mai 2023, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Târgu Mureş mi-au adus la cunoştinţă faptul că sunt cercetat într-un dosar cu privire la statutul oficial al unor angajaţi din cadrul Primăriei Târgu Mureş.

Faţă de cele ce mi s-au adus la cunoştinţă, manifest cooperare, transparenţă şi sunt convins că instituţiile statului îşi vor îndeplini mod onest atribuţiile de serviciu, fără a se lăsa conduse de intrigi politice sau de altă natură”, a afirmat Soos Zoltan, într-o postare pe Facebook.

Postarea edilului din Târgu Mureş a venit la o zi după ce în spaţiul public au apărut o serie de fotografii care îl prezentau pe Soos Zoltan la sediul DNA Târgu Mureş.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

Bistrita-Nasaud

FOTO-VIDEO: Incendiu violent într-o localitate din Bistrița-Năsăud. O gospodărie a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

sursa foto-video: ISU Bistrița-Năsăud

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o gospodărie din localitatea Dumitra, Valea Morii – județul Bistrița-Năsăud. Proprietarii casei au reușit să iasă din locuință în ultimul moment.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud. Secția de Pompieri Năsăud a intervenit, în naoptea de sâmbătă spre duminică, cu trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD, cu sprijinul unui echipaj de pompieri cu autospeciala de stingere de capacitate mărită din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

Incendiul se manifesta cu violență, la o casa de locuit și anexa și amenința să se extindă rapid, din cauza vântului, la o gospodărie învecinată.

Din fericire, proprietarii au ieșit pe cont propriu din casă și au primit ajutor medical la fața locului, suferind atac de panică.

Incendiul a fost localizat în limitele găsite.

A ars acoperișul casei pe o suprafață de circa 120 de metri păptrați, respectiv aproape 90 % din anexă.

Incendiul nu s-a extins la vecinătăți, au mai transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Citește mai departe

Brasov

Incendiu la restaurantul unui hotel din Brașov

Publicat

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la hotelul-restaurant Fântâniţa Mandrei din localitatea Mândra. Mai multe persoane au reușit să iasă la timp, până la sosirea pompierilor.

Potrivit ISU Brașov, la sosirea pompierilor, incendiul, care s-a produs la coşul de fum, se manifesta la acoperişul construcţiei, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi.

La faţa locului s-au deplasat, iniţial, două autospeciale de stingere, o autoscară, o autocisternă cu apă şi un echipaj SMURD.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate ulterior cu încă o autospecială de stingere şi două autocisterne cu apă.

Știre în actualizare

Citește mai departe