Connect with us

Eveniment

FOTO: Ziua Copilului la Zalău. Sute de copii participă entuziasmați la evenimentul organizat de polițiști, pompieri și jandarmi

Publicat


sursa foto: Facebook / Isu Smurd Salaj

Polițiști, pompieri și jandarmi au organizat un eveniment în parcarea unui complex comercial din Zalău, joi, unde sute de copii au participat entuziasmați.

„Astăzi, în parcarea centrului comercial Value Center Zalău, împreună cu colegii jandarmi şi poliţişti, nu se putea să sărbătorim mai frumos ziua de 1 iunie, altfel decât dedicând-o copiilor, unde cei mici au cunoscut adevăraţii eroi.

Plini de energie şi curiozităţi, aceştia au descoperit cu mult entuziasm echipamentele, autospecialele şi au profitat de această oportunitate pentru a afla informaţii interesante despre nobilele profesii aflate permanent în slujba comunităţilor”, precizează pe Facebook Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj a arătat, la rândul său, într-o informare de presă, că sute de copii au descoperind rând pe rând autospecialele, laboratorul mobil de siguranţă rutieră şi tehnica din dotarea poliţiştilor.

„Punctele principale de atracţie au fost echipele mixte formate din poliţist-conductor şi câine, care au realizat demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, standul poliţiştilor criminalişti, care le-au făcut demonstraţii practice cu privire la descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme, dar şi prezentarea tehnicii şi a materialelor de intervenţie folosite de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale în acţiunile pe care ei le desfăşoară.

Poliţiştii rutieri i-au învăţat pe cei mici principalele reguli de circulaţie cum ar fi traversarea pe marcajul pietonal sau la culoarea verde a semaforului electric, iar zâmbetele copiilor au fost pentru noi cea mai mare mulţumire”, precizează reprezentanţii IPJ Sălaj.

Pe lângă distracţie, în urma acestor activităţi, poliţiştii sălăjeni au urmărit să-i facă pe cei mici să înţeleagă că pot apela cu încredere la ei oricând au nevoie, că le sunt prieteni şi sunt mereu în preajma lor pentru a-i proteja şi a se asigura ca nu devin victime ale infracţiunilor, se mai arată în informarea menţionată.

O astfel de acţiunea poliţiştilor a avut loc, joi, şi la Şimleu Silvaniei. Agerpres

sursa foto: Facebook / Isu Smurd Salaj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Autoritățile își asumă riscuri în materia GDPR prin folosirea WhatsApp. RAPORT al Autorității naționale de supraveghere

Publicat

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) avertizează autoritățile și instituțiile publice asupra riscurilor privind utilizarea WhatsApp. 

În raportul de activitate aferent anului 2022, autoritatea subliniază necesitatea respectării GDPR și a menționat cazul Cambridge Analytica ca exemplu de riscuri în folosirea aplicațiilor de acest tip.

„Unele autorități și instituții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atenție șoferi: restricții de circulație pe Autostrada A10, în zona Aiud, până pe 15 octombrie. Se efectuează lucrări de reparații

Publicat

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a anunțat că în perioada 1 – 15 octombrie vor fi instituite restricții de circulație pe Autostrada A10, sensul Turda – Aiud, în zona Aiud.

Potrivit drumarilor, se vor efectua lucrări de reparații rosturi de dilatație pod între km 49+430 și km 49+580, calea 2.

Circulația se va desfășura pe banda II, cu restrictii de viteză.

„Vă rugăm să circulați cu atenție în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Congresul de Stomatologie Transilvania are loc la Cluj-Napoca la jumătatea lunii octombrie

Publicat

Cea de-a 14 ediție a Congresului de Stomatologie Transilvania va avea loc în perioada 12-14 octombrie la Cluj-Napoca.

„Dragi colegi, a mai trecut un an și a mai venit o toamnă frumoasă. Așa că este timpul să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Alba, pe locul trei la nivel național în privința numărului de kilometri de autostradă. Legătura cu PIB-ul pe cap de locuitor

Publicat

Județul Alba este pe locul al treilea la nivel național în ceea ce privește numărul de kilometri, iar economiștii din Cluj au descoperit o legătură între infrastructură și producția pe cap de locuitor. 

PIB-ul pe cap de locuitor este cu 25% mai mare în județele care au cel puțin un tronson de autostradă față de județele fără autostradă, iar dacă includem în ecuație și municipiul București, diferența este de +36%, arată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe