Connect with us

Eveniment

FOTO: Ziua Educației Preventive, în lăcașurile de cult din județul Harghita

Publicat


sursa foto: Facebook /  ISU Harghita

Pompierii din cadrul ISU Harghita au început, duminică, 26 februarie 2023, activitățile de informare preventivă în lăcașurile de cult din județ. Prima intervenție a avut loc la Catedrala Ortodoxă din Miercurea Ciuc.

Potrivit ISU Harghita, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Harghita au început astăzi, duminică, 26 februarie 2023, 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑙𝑎̆𝑐𝑎𝑠̦𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑢𝑙𝑡, prima instituție fiind Catedrala Ortodoxă din Miercurea Ciuc.

Scopul principal al acțiunilor ce vor fi desfășurate, în Săptămâna Protecției Civile, de inspectorii de prevenire este distribuirea materialelor de informare preventivă (afișe, pliante, flyere, stickere și printuri aferente campaniilor aflate în derulare la nivel național) și afișarea acestora la avizierul unităților de cult, în vederea conștientizării populației cu privire la riscurile la care este expusă.

Suplimentar, pe parcursul acestor informări, preoţii, personalul neclerical, precum și enoriașii au fost instruiţi despre 𝗺𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗿𝗲 a situaţiilor de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.

sursa foto: Facebook /  ISU Harghita


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Episcopia Maramureșului a DECORAT-O pe Tanti Lenuţa din Chinteni, partenera lui Mircea Bravo

Publicat

„Bunica din Chinteni”, pe numele real Lenuţa Moldovan, cunoscută de la Look TV și pentru aparițiile alături de vlogger-ul Mircea Bravo, a primit Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul” pentru mireni, din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Ceremonia a avut loc duminică, la Biserica „Buna Vestire” din satul maramureșean Ieud.

Episcopul Iustin i-a conferit această distincție „în semn de înaltă apreciere și aleasă prețuire pentru lucrarea misionară pe care o desfășoară, mărturisind, promovând și apărând credința ortodoxă strămoșească și valorile noastre sfinte; pentru spontaneitatea vorbelor înțelepte cu mireasmă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Adolescentă rănită într-un accident produs într-o localitate din Mureș. Coliziune între trei autoturisme

Publicat

O adolescentă a ajuns la spital, vineri la amiază după un accident rutier produs în Nazna, județul Mureș.

Potrivit ISU Mureș, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit vineri, 31 martie 2023, în jurul orei 12:00, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la un accident rutier în localitatea Nazna, pe strada Principală.

În evenimentul rutier au fost implicate trei mașini.

În urma coliziunii, cei cinci pasageri implicați au fost evaluați medical la fața locului, unul dintre aceștia, un minor de sex feminin, în vârstă de 14 ani fiind preluat și transportat la spital cu răni minore.

S-au asigurat măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Citește mai departe

Cluj

Cod PORTOCALIU și galben de inundații pe râuri din 15 județe, printre care și Clujul

Publicat

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis avertizări Cod portocaliu și galben de inundaţii pentru râuri din 15 judeţe, printre care și Clujul, transmite Mediafax.

Conform INHGA, de sâmbătă ora 18.00 până duminică la ora 12.00 va fi Cod portocaliu pe râuri din judeţele Timiş și Caraş Severin.

Totodată, în intervalul vineri ora 14.00 – luni ora 12.00 va fi Cod galben pe râuri din Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Timiş și Caraş Severin, iar în perioada sâmbătă ora 6.00 – luni ora 12.00 pe râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Două mașini implicate într-un ACCIDENT la Turda. Două persoane au fost rănite

Publicat

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Iaon Rațiu din Turda. ISU Cluj a intervenit cu o autospecială.

Două mașini au fost implicate în accident, potrivit ISU Cluj.

Două persoane sunt evaluate de către echipajele medicale la locul accidentului.

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe