Connect with us

Eveniment

FOTO: Ziua Educației Preventive, în lăcașurile de cult din județul Harghita

Publicat


sursa foto: Facebook /  ISU Harghita

Pompierii din cadrul ISU Harghita au început, duminică, 26 februarie 2023, activitățile de informare preventivă în lăcașurile de cult din județ. Prima intervenție a avut loc la Catedrala Ortodoxă din Miercurea Ciuc.

Potrivit ISU Harghita, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Harghita au început astăzi, duminică, 26 februarie 2023, 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑙𝑎̆𝑐𝑎𝑠̦𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑢𝑙𝑡, prima instituție fiind Catedrala Ortodoxă din Miercurea Ciuc.

Scopul principal al acțiunilor ce vor fi desfășurate, în Săptămâna Protecției Civile, de inspectorii de prevenire este distribuirea materialelor de informare preventivă (afișe, pliante, flyere, stickere și printuri aferente campaniilor aflate în derulare la nivel național) și afișarea acestora la avizierul unităților de cult, în vederea conștientizării populației cu privire la riscurile la care este expusă.

Suplimentar, pe parcursul acestor informări, preoţii, personalul neclerical, precum și enoriașii au fost instruiţi despre 𝗺𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗿𝗲 a situaţiilor de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.

sursa foto: Facebook /  ISU Harghita


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Autobază cu 47 de stații de încărcare pentru autobuzele electrice la Alba Iulia. Unde va fi construită

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește soluția tehnică pentru amenajarea unei autobaze cu stații de încărcare a autobuzelor electrice. A început procedura de achiziție directă pentru servicii de proiectare privind alimentarea cu energie.

Autobaza va fi construită în cartierul Partoș. Va fi dotată cu 47 de stații de încărcare pentru autobuze și microbuze electrice, folosite în transportul public de persoane.

Terenul este în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

UPDATE: Incendiu într-o gospodărie lângă Câmpeni. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Pompierii din Câmpeni au fost chemați să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Valea Bistrii.

Potrivit ISU Alba, din primele date, incendiul a cuprins o șură (anexă gospodărească).

Pompierii s-au deplasat cu două autospeciale de stingere.

UPDATE: Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 20 mp la acoperișul anexei.

Pompierii acționează și pentru protecția locuinței aflate în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Dinos and Sea Monsters: EXPOZIȚIE de animale marine gigant și DINOZAURI animatronici, în Iulius Parc din Cluj-Napoca

Publicat

O parte dintre misterele erei mezozoice pot fi descoperite, în Iulius Parc, la o expoziție de animale marine gigant și dinozauri animatronici. „Călătoria” fascinantă printre Sea Monsters precum Mosasaur, Megalodon,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

2 martie: Fărșangul de la Rimetea. Obicei pitoresc, vechi de sute de ani. Tradiții din județul Alba

Publicat

Rimetea

Sâmbătă, 2 martie, la Rimetea va fi un eveniment ce marchează sfârșitul iernii și începutul primăverii. Înmormântarea Fărșangului este o tradiţie păstrată de sute de ani.

Este marcat un moment în care natura renaște și distracțiile de iarnă devin uitare.

Obiceiul este păstrat cu sfinţenie de către comunitatea de maghiari din comuna Rimetea. Evenimentul seamănă mai degrabă cu un alai de nuntă întâlnit în oricare sat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe