Connect with us

Alba

Fundația Arhiepiscopului de Alba Iulia, Irineu, oferă o serie de burse pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi

Publicat



Fundația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu oferă o serie de burse pentru elevi, studenți, materanzi și doctoranzi. 

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a înființat în anul 2018 fundația...

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

S-a înarmat cu un ciocan și a vrut să fure dintr-un bar. Cum s-a terminat încercarea unui hoț din Alba de a da ”o lovitură”

Publicat

S-a înarmat cu un ciocan și a vrut să fure dintr-un bar: Este povestea unui bărbat care va ajunge în fața judecătorilor din Aiud. Acesta va fi judecat pentru tentativă de furt calificat.

Magistrații Judecătoriei Aiud au admis rechizitoriul procurorilor și au dispus trimiterea acestuia în judecată. Tentativa de a sparge un bar a avut loc într-o noapte de mai.

Mai exact în noaptea de 6 mai 2023. Atunci, după ce s-a mascat cu o cagulă și înarmat cu un ciocan, bărbatul a încercat să intre într-un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

16 septembrie: Ziua Internațională a Prezervării Stratului de Ozon. Ce comemorează această zi și ce activități include

Publicat

În fiecare an, în data de 16 septembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Prezervării Stratului de Ozon. Evenimentul comemoreză data la care a fost semnat Protoculul de la Montreal pentru Substanțe care Epuizează Stratul de Ozon, în anul 1987.

Stratul de ozon prezent în atmosfera terestră acționează ca un filtru care reține cea mai mare parte din radiația ultravioletă nocivă solară, reglează temperatura din atmosferă, cu implicații deosebite în protejarea biosferei.

Evenimentul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

După ce a intrat în toaleta unei stații CFR din Alba un bărbat s-a ales cu un dosar penal. A provocat daune de aproape 6000 de lei

Publicat

După ce a intrat în toaleta unei stații CFR din Alba un bărbat s-a ales cu un dosar penal. Recent dosarul penal s-a transformat într-o trimitere în judecată. 

Mai exact, în data de 6 septembrie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au admis rechizitoriul procurilor. Bărbatul în cauză va fi judecat pentru distrugere, după o faptă petrecută în urmă cu mai bine de un an. 

Fapta s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2023, în stația CFR, Războieni Cetate. În noaptea respectivă bărbatul a intrat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: A nins pe Transalpina la mijlocul lunii septembrie. Circulație, îngreunată pe DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului

Publicat

A nins pe Transalpina la mijlocul lunii septembrie. Şoferii care vor să traverseze Transalpina peste masivul Parâng sunt sfătuiţi să renunţe sau să caute rute alternative. Stratul de zăpadă în zonă măsoară cinci centimetri, iar vizibilitatea este redusă, a transmis, duminică, şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Potrivit acestuia, din cauza temperaturilor scăzute se vor forma sectoare de polei, zăpadă îngheţată şi gheaţă.


De asemenea, circulație este îngreunată pe DN 67C, Transalpina, între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate