Connect with us

Alba

Gazetarul Eminescu acum 150 de ani: Partidele politice românești, organizate pe principiile Mafiei și Camorei

Publicat



Puțină lume știe despre Eminescu mai mult decât clișeele învățate la școală, din comentariile ”dictate” de profesorii de limba română. ”Poet nepereche”, ”luceafărul poeziei românești”, ”geniul absolut”, ”plopii fără soț”… tușe ale unui portret rudimentar.

Citește și 15 ianuarie 2021: 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste

Pentru că Mihai Eminescu este un scriitor mai mult citat decât citit, alba24 vă propune un fragment din scrierile sale gazetărești, o latură mai puțin cunoscută a operei sale. Ar fi (și acesta) un clișeu să ne mărginim a spune că Eminescu este actual și astăzi, în 2020.

Mai degrabă am putea spune că, din păcate, sistemul politic românesc a rămas, din punct de vedere al nivelului moral tulbure de acum 150 de ani. S-au schimbat actorii, dar decorul și piesa, e aceeași.

„De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice. Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

”Pantofiori noi pentru prima zi de școală” pentru aproape 200 de copii din Aiud și împrejurimi

Publicat

Aproape 200 de copii din Aiud și împrejurimi au primit cadouri la începutul anului școlar din partea unor asociații din oraș. 

”În săptămâna  05 – 12 sept 2024, Asociația Maria Agapia Aiud împreună cu Asociația Popa Soare au adus bucurie unui număr de 194 de copii, cărora le-au fost dăruiți ,,pantofiori noi pentru  prima zi de școală”.

Au primit cadouri copii de la Grădinița „Primii Pași” Aiud, de la Grădinița Nr. 2 Aiud precum și elevi de la Școlile Gimnaziale „Ovidiu Hulea”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Horea, cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un bărbat din comuna Horea s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic. Polițiștii din Zlatna au descoperit că de afla sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani din comuna Horea.

Acesta a fost oprit de polițiștii din Zlatna, în timp ce acționau pe DN 74, marți, 17 septembrie, în jurul orei 6.00.

Bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost condus la spital…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sute de persoane și autovehicule controlate de polițiștii și jandarmii din Alba, în 24 de ore. Amenzi de aproape 30.000 de lei

Publicat

Sute de persoane și autovehicule au fost controlate de polițiștii și jandarmii din Alba, în ultimele 24 de ore. Au dat amenzi de aproape 30.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 18 septembrie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 355 de verificări de persoane și 257 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Iohannis ar putea candida la alegerile parlamentare. Proiect cu dedicație al PNL, pentru schimbarea legii în regim de urgență

Publicat

Iohannis ar putea candida la alegerile parlamentare: PNL a depus un proiect de lege care, dacă trece în regim de urgență, cum au cerut inițiatorii, i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare pe lista unui partid sau alianțe. 

În prezent, legea nu permite acest lucru.

Iniţiatorii au solicitat procedură de urgenţă în dezbaterea şi adoptarea actului normativ, potrivit Agerpres.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului şi apoi a Camerei Deputaţilor, care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate