Connect with us

Eveniment

GCS: Judeţul Arad a intrat în zona roşie de incidenţă a cazurilor de COVID

Publicat



Judeţul Arad a intrat în zona roşie cu o incidenţă de 3,00 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, a anunţat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Capitala înregistrează o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de raportarea precedentă – 5,67 cazuri la mia de locuitori, după ce duminică incidenţa a fost de 5,33.

În scenariul roşu se mai află judeţele Ilfov, care a ajuns la o incidenţă de 6,78 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă când se înregistra o incidenţă de 6,66, Timiş – cu o rată de infectare de 5,97, în scădere faţă de ziua precedentă când s-au înregistrat 6,01 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Braşov – 4,62, Cluj – 4,30, Hunedoara – 4,18, Constanţa – 3,57, Alba – 3,39 şi Sălaj – 3,21.

Alte 27 de judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3 la mie), printre ele fiind: Giurgiu şi Sibiu – 2,92, Bihor – 2,62, Dâmboviţa – 2,58.

În zona verde se mai află cinci judeţe (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Suceava – 1,03, Harghita – 1,08 şi Buzău – 1,15.

Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti – 1.446 şi judeţele Ilfov şi Cluj – câte 236 de cazuri, Braşov – 170, Constanţa – 161, Timiş – 155.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Harghita – 15, Sălaj şi Vrancea – câte 19, Ialomiţa – 20, Brăila şi Mureş – câte 21. Covasna nu a raportat niciun caz.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.743 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)
sursa: Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Duel feroviar la Cluj, tranșat de jucătorii lui Dan Petrescu. CFR – Rapid: 3-2

Publicat

CFR Cluj a învins, duminică seara, pe Rapid București, într-un meci disputat pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, partidă din play-off-ul Superligii de fotbal.

Scorul a fost deschis de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Tradiții și superstiții de sărbători

Publicat

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Sărbătoarea Învierii Domnului este singura căreia îi sunt dedicate trei zile.

În a doua zi de Paște, sunt marcate unele obiceiuri și tradiții încă păstrate în comunitățile rurale.

Se mai ține obiceiul udatului sau stropitului, dar și ”fugăritul mirelui” sau ”pomana copiilor”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Sunt obiceiuri pitorești, cu prilej de veselie pentru toată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Primii doi pui de barză din cuibul de la Vlaha au ieșit din ou în Sâmbăta Mare a Paștelui

Publicat

Primii doi pui de barză au eclozat, sâmbătă, în cuibul de la Vlaha, județul Cluj, anunță Clujbird, site-ul care monitorizează cuibul.

”Puii și-au spart coaja de ou la 34 de zile după ce a fost depus primul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Luminată: PROGRAMUL slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când este prima sărbătoare după Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: După praznicul Sfintelor Paşti, credincioșii intră în Săptămâna Luminată. Aceasta cuprinde o sărbătoare închinată Maicii Domnului și se termină în duminica următoare numită Duminica Tomii (a Sfântului Apostol Toma). În 10 mai este Izvorul Tămăduirii, cu sfințirea apei – Agheasma Mică.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe