Connect with us

Eveniment

Gheorghiu: Raport favorabil unui proiect de lege privind acordarea statutului de instituţie publică de importanţă naţională

Published

on



Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat că proiectul de lege care dă posibilitatea acordării statutului de instituţie publică de importanţă naţională unor instituţii de spectacole sau concerte care nu sunt în subordinea ministerului a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor.

„Mulţumesc colegilor din Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor care au votat, astăzi, raportul aferent Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic. După ce proiectul va fi votat în plenul Camerei Deputaţilor, următorul pas este trimiterea spre promulgare”, a scris marţi Gheorghiu pe Facebook.

Ministrul reaminteşte că anul trecut, alături de senatorul Iulia Scântei, a considerat „necesară” această iniţiativă legislativă, deoarece în ultimii ani o serie de instituţii publice de spectacole sau concerte au solicitat recunoaşterea activităţii desfăşurate şi a contribuţiei lor la promovarea valorilor cultural-artistice autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional, prin obţinerea statutului de instituţie publică de importanţă naţională.

„Astfel, am vizat îndreptarea unui vid legislativ existent din 2007, întrucât legislaţia în vigoare din domeniul artelor spectacolului nu cuprinde reglementări cu privire la acest statut sau la posibilitatea acordării acestui statut unor instituţii de spectacole sau concerte care nu sunt în subordinea Ministerului Culturii. Mai mult, acesta va permite şi ca angajaţii să beneficieze de trecerea la o treaptă superioară de salarizare. Până acum doar bibliotecile, muzeele şi colecţiile publice puteau fi, după caz, de importanţă naţională, de importanţă regională, de importanţă judeţeană sau de importanţă locală”, precizează Bogdan Gheorghiu.

El a mai informat că statutul de instituţie de spectacole sau concerte de importanţă naţională va fi stabilit prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Culturii, la solicitarea autorităţii în subordinea căreia funcţionează instituţia de spectacole sau concerte.

„Tot prin hotărârea de guvern se poate aproba, după caz, schimbarea denumirii instituţiei de spectacole sau concerte de importanţă naţională”, a mai scris Bogdan Gheorghiu. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dãdârlat)

Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Șapte candidaturi validate și una respinsă pentru alegerea președintelui României. Deciziile BEC

Published

on

Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României a validat în ședința de joi șase candidaturi. Potrivit unui comunicat al BEC, au fost adoptate șase decizii privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral.

Este vorba de candidaturile depuse de Elena-Valerica Lasconi, Călin Georgescu, Nicolae-Ionel Ciucă, Hunor Kelemen, Mircea-Dan Geoană și Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Alături de candidatura lui George Simion, validată luni, până în acest moment sunt validate șapte candidaturi….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor

Published

on

Ziua Internațională a Animalelor, sărbătorită pe 4 octombrie, este un prilej global de a reflecta asupra drepturilor și bunăstării animalelor.

Această zi încurajează respectul față de toate speciile și subliniază importanța conservării biodiversității și a mediului natural.

Organizațiile pentru protecția animalelor, adăposturile și grupurile ecologiste organizează evenimente pentru a sensibiliza publicul cu privire la cruzimea împotriva animalelor și la importanța adopțiilor responsabile.

Prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Dragoș Damian: Dezbaterile economice organizate de DWNT în cadrul Herbstfest, cel mai important eveniment de afaceri al toamnei

Published

on

CEO Terapia, Dragoș Damian, salută din toată inima organizarea de către DWNT – Clubul de afaceri al Transilvaniei de Nord vorbitor de limba germană – a celor doua dezbateri pe teme economice: “Romania – cum putem deveni…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Cutremur în România, vineri dimineața. În ce zonă s-a produs și ce magnitudine a avut

Published

on

Un cutremur s-a produs vineri dimineața în România, în jurul orei 06:19, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 4.1 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 140 km. 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul mediu s-a produs la ora 06:19:25 (ora României).

Acesta s-a produs la:

  • 47 km V de Focșani,
  • 55 km N de Buzău,
  • 68 km SE de Sfântu-Gheorghe,
  • 76 km E de Brașov,
  • 86 km NE de Ploiești.

Reamintim faptul că marți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement