Alba
Ghețarul de la Scărișoara, inima unei lumi de piatră și gheață, în Apuseni. Rezervație naturală, veche de mii de ani
Rezervația naturală Ghețarul de la Scărișoara, din județul Alba, adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. Acesta are peste 75.000 metri cubi de gheață veche de 4.500 de ani.
Situată la 1.165 m altitudine, în inima Apusenilor, în satul Ghețar (comuna Gârda de Sus), peștera se deschide printr-un aven impresionant de 48 m adâncime.
Aceasta coboară în inima unei lumi de piatră și gheață. Gheața de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
FOTO-VIDEO: AVARIE la rețeaua de apă, în zona Stadion din Alba Iulia. Alimentarea locuitorilor din zonă, întreruptă
O avarie la rețeaua de apă s-a produs vineri după-amiaza, în zona Stadion din Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, din cauza avariei, produsă pe B-dul Republicii – în zona Stadion, alimentarea cu apă a fost întreruptă în zonă.

Echipele operatorului APA CTTA intervin pentru remedierea avariei, în zona intersecției dintre b-dul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
FOTO: Vernisajul expoziției „Fericiții Episcopi Martiri Greco-Catolici Români”, la Sala Unirii din Alba Iulia
În spațiile expoziționale din aripa de nord a Sălii Unirii a fost vernisată vineri, 12 decembrie, expoziția „Fericiții Episcopi Martiri Greco-Catolici Români”.
Piesele expuse, de o valoare excepțională, oferă o perspectivă asupra vieții celor șapte episcopi martiri greco-catolici: Iuliu Hossu, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Bălan ,Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Vasile Aftenie și Alexandru Rusu.


Potrivit…
Citește mai mult pe Alba24.ro
În fiecare an, odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, în bucătărie se dă o adevărată luptă… una delicioasă. Între tradițiile românești, cu binecunoscutul porc în rol principal, și tendințele culinare moderne, în care preparatele mediteraneene câștigă tot mai mulți adepți, sezonul de iarnă aduce provocări și satisfacții deopotrivă pentru orice chef.
Iar Chef Marian de la Restaurant Nepo știe mai bine…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Câștigul salarial mediu net a fost aproape 5.500 de lei, la nivelul lunii octombrie, în creștere cu 4,3% față de aceeași perioadă din anul anterior.
Cele mai mari valori s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației (11.810 lei), arată datele publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS), scrie Agerpres.
La polul opus s-au situat salariile din hoteluri și restaurante – 3.396 de…
Citește mai mult pe Alba24.ro



