Connect with us

Eveniment

Ghinea: Până în 2029 toate programele se decid în primăvară; putem avea o decadă astrală a dezvoltării în România

Publicat



Ministrul desemnat pentru Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat miercuri că, până în 2029, toate programele se decid în primăvară, astfel că „putem avea o decadă astrală a dezvoltării în România”.

„Am activat în Comisa asta, am fost la Minister, am urmărit Ministerul în toată această perioadă de opoziţie. Sunt pregătit, am aici ce trebuie făcut, ştiam colegii din Parlament, cei care au mai fost în Parlamentul trecut. Întrebările chiar au fost punctuale şi foarte bune. Sper să menţinem această atmosferă de dezbatere constructivă în Parlament şi de acum înainte. Am promis Comisiei Parlamentare că voi veni mai des aici şi am propus grupurilor politice din Parlament să avem întâlniri separate pentru că acum poate fi anul acela în care aşezăm dezvoltarea României cu bani europeni pe temei serios. Până în 2029 toate programele se decid acum, în primăvară – şi ceea ce am numit eu, putem avea o decadă astrală a dezvoltării în România, dacă ne înţelegem şi dacă punem temei solid astfel încât să nu se mai schimbe de la un guvern la altul”, a afirmat Cristian Ghinea, la ieşirea de la audieri.

În ceea ce priveşte decizia de a renunţa la funcţia deţinută la Parlamentul European pentru a face parte din Guvernul României, Cristian Ghinea a menţionat că aceasta „a fost o decizie grea”.

„A fost o decizie grea, o decizie grea şi pentru mine şi pentru familia mea. Dar, până la urmă, întrebarea a fost: Domnule, tu ştii cel mai bine, ai fost acolo, ai urmărit, tot spui despre ministerul ăsta şi despre fondurile europene, trebuie să vii să arăţi că ştii şi că se poate. Repet, a fost o decizie care mi-a provocat nişte insomnii severe în perioada asta”, a menţionat Cristian Ghinea, întrebat ce anume l-a determinat să renunţe funcţia de vicepreşedinte al comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European pentru a face parte din Guvernul României.

Referindu-se la riscul dezangajărilor, Cristian Ghinea a menţionat că pentru anul viitor este un risc de 2 miliarde de euro care speră să fie redus.

„Am avut o discuţie şi cu actualul secretar de stat Bota de la actualul MFE şi m-a asigurat că se lucrează pentru riscul dezangajărilor. Oricum vorbim de sume relativ mici. Pentru anul viitor este un risc de 2 miliarde pe care sper să îl reducem. Practic este un sistem destul de nefericit acesta în care stăm şi tot tragem de proiecte. Vreau să schimb viziunea acestui minister de aceea am şi propus coaliţiei de guvernare schimbarea numelui, fiindcă Ministerul Fondurilor sună aşa, ca un exerciţiu contabil. De fapt acesta este ministerul care trebuie să pregătească proiecte, trebuie să investim în pregătirea de proiecte de la an la an astfel încât să avem pe ţeavă un portofoliu masiv. Riscul de dezangajare este un sindrom al faptului că nu există proiecte la timp şi apoi le căutăm, tragem de ele”, a mai spus ministrul desemnat pentru Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au validat nominalizarea lui Cristian Ghinea pentru portofoliul de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu 16 voturi pentru şi 5 împotrivă. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ofertă avantajoasă pentru CFR Cluj. Un fundaș al echipei este „curtat” de Arabia Saudită

Publicat

Patronul CFR Cluj, Ioan Varga, a anunțat faptul că Anton Kresic (28 de ani) ar putea fi ultima plecare de la vicecampioana României. Ardelenii au primit o ofertă avantajoasă din Arabia Saudită.

Au avut loc mișcări…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Restricții de circulație pe o stradă din Alba Iulia. Care este motivul și cât timp vor fi aplicate

Publicat

Restricții de circulație de pe strada Viilor din Alba Iulia. Acestea au fost aplicate de miercuri, 18 septembrie, pe un sens de mers.

Este vorba despre sensul de mers dinspre Hotel Maris/ Lukoil spre intersecția cu Bulevardul Încoronării.

Modificarea temporară a circulației va fi aplicată până săptămâna viitoare. Reprezentanții primăriei spun că restricția a fost aplicată pentru a decongestiona circulația în zona lucrărilor de pe Bulevardul Încoronării.

Pe segmentul dintre cimitir și intersecția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Încă un ATACANT vine la „U” Cluj. Are 8 selecții la NAȚIONALA țării sale

Publicat

Universitatea Cluj l-a prezentat, miercuri, pe Răzvan Oaidă (26 de ani), noul jucător al echipei. Joi, „U” îl va prezenta pe Artur Miranyan (28 de ani), atacant cu 8 selecții pentru naționala Armeniei.

Vârful…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Problemele din traficul rutier din Alba Iulia. Explicațiile primarului Pleșa: Când ar urma să fie conectate semafoarele

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a făcut o serie de precizări după problemele apărute în trafic, la intrarea în oraș. Este vorba despre coloana de sute de mașini care s-a format marți, 17 septembrie și care se întindea din zona magazinului Ambient și până la Colegiul Alexandru Domșa. 

Problemele au apărut după ce două semafoare au fost pornite, în zona unității de învățământ. La o oră în care zona este inters circulată, undeva în jurul orei 16.00, coloana de mașini a început…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate