Connect with us

Alba

Guvern: Afirmația conform căreia virusul SARS-CoV-2 nu ar fi fost izolat în laborator este imprecisă și înșelătoare

Published

on



Pe fondul derulării campaniei de vaccinare în întreaga Uniune Europeană, apar tot mai multe surse online – din alte țări europene și din România – care contestă eficacitatea și necesitatea vaccinării împotriva COVID-19 pe motiv că virusul SARS-CoV-2 nu ar fi fost încă izolat în laborator.

Potrivit reprezentanților Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, aceste surse citează o „majoritate a medicilor”, fără a oferi detalii suplimentare, apelând la o tehnică înșelătoare, bazată pe argumentul autorității, cu scopul de a diminua încrederea populației în vaccinare.

„Așa cum am spus, răspândirea acestei informații înșelătoare a căpătat amploare inclusiv în spațiul online din România”, au transmis sâmbătă reprezentanții Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, care au făcut câteva clarificări în acest sens:

„Cercetătorii chinezi au izolat virusul în laborator încă din luna ianuarie 2020, la mai puțin de o lună de la depistarea primelor cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Genomul a fost izolat cu ajutorul probelor recoltate de la nouă pacienți internați în Wuhan. Ulterior, secvențierea…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Două femei din Cugir, implicate într-un accident auto pe centura ocolitoare a orașului. Una dintre ele a fost rănită

Published

on

Un accident auto s-a produs pe centura ocolitoare a orașului Cugir, persoanele implicate fiind două femei din localitate.

Potrivit IPJ Alba, joi, 9 septembrie 2024, în jurul orei 19.00, o femeie de 52 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism pe șoseaua ocolitoare a orașului Cugir, a intrat în coliziune cu un autoturism care era condus, în fața sa, de o femeie de 46 de ani, din Cugir.

În urma accidentului, conducătoarea celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale și a primit îngrijiri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Controale la comercianții din Apuseni. Amenzi de zeci de mii de lei și confiscări de bunuri aplicate de trei instituții

Published

on

Controale la comercianții din Apuseni: Polițiștii din județul Alba au aplicat amenzi în valoare de peste 90.000 de lei în urma unor acțiuni de verificare a modului de realizare a comerțului cu produse alimentare și nealimentare în mai multe orașe din Munții Apuseni.

Potrivit IPJ Alba, joi, 19 septembrie 2024,  polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Două tinere, rănite într-un accident produs la Cugir. Coliziune între două mașini care circulau din sens opus

Published

on

Două tinere au fost rănite într-un accident produs la Cugir, în urma unei coliziuni între două mașini care circulau din sens opus. 

Reprezentanții IPJ Alba a transmis că accidentul s-a produs la data de 19 septembrie 2024, în jurul orei 16.00.

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Șibot, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă din Cugir, a intrat în coliziune cu un autoturism condus, din sens opus, de o tânără de 20 de ani, din Cugir.

În urma accidentului, conducătoarea auto în vârstă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VREMEA până în 21 octombrie. Zilele mai calde de toamnă și cele cu ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Published

on

Vremea până în 21 octombrie. Temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei, cei puțin până la mijlocul lunii octombrie. Maximele vor varia între 20 și 28 de grade Celsius. Apoi, regimul termic se apropie de valorile normale ale perioadei.

În ultima parte a lunii septembrie și în prima săptămână din octombrie va ploua mai ales în nordul, nord-vestul țării, în vest și la munte. Aria precipitațiilor se va extinde, de la mijlocul lunii octombrie, și în alte zone din țară, cu excepția părții de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement