Connect with us

Alba

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind decarbonizarea sectorului energetic. Cum va fi afectată activitatea minieră

Publicat


Guvernul a adoptat joi, la propunerea ministerului Energiei, Ordonanța de Urgență privind decarbonizarea sectorului energetic, un jalon important din PNRR, anunță ministerul.

Eliminarea etapizată a centralelor electrice pe bază de lignit și huilă constituie un element de reformă al Componentei C6. Energie, din cadrul Pilonului I. Tranziția verde al Planului Național de Redresare și Reziliență.

Prin proiectul de act normativ se stabilește cadrul legal general pentru eliminarea etapizată din mixul energetic a producției de energie electrică pe bază de lignit și huilă, termenele pentru închiderea și conservarea grupurilor energetice cu funcționare pe lignit și huilă, și măsuri inclusiv…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Municipiul Alba Iulia va avea în curând o Casă a Căsătoriilor. Primăria caută constructor pentru lucrări de amenajare interioară

Publicat

Municipiul Alba Iulia va avea în curând o Casă a Căsătoriilor. În acest sens, Primăria a lansat miercuri o achiziție pentru lucrări de amenajare interioară a unui spațiu aflat în sediul SPCLEP (fostul sediu BancPost). 

Primăria Alba Iulia a publicat miercuri, 10 august, o achiziție publică ce vizează încheierea unui contract pentru lucrări de amenajare interioară a spațiului de evenimente numit „Casa căsătoriilor”. Potrivit documentației, contractul de achiziție publică urmează să fie încheiat până la 31 septembrie.

Pentru desfășurarea activității specifice, respectiv amenajarea unui spațiu propice pentru oficierea căsătoriilor, Primăria Alba Iulia propune organizarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Roiuri de STELE CĂZĂTOARE pe cer, în nopțile de 11 și 12 august. Curentul de meteori Perseide atinge activitatea maximă

Publicat

Luna august aduce, ca în fiecare an, un eveniment deosebit cunoscut drept Perseide, un spectaculos fenomen astronomic, în care, pe cer, se văd circa 10-20 de ”stele căzătoare” pe oră.

Fenomenul astronomic caracteristic lunii august este curentul de meteori Perseide. Deşi activitatea sa începe la 14 iulie şi se încheie la 1 septembrie, cel mai important moment este cel al fazei maxime a curentului, care în 2022 este atins în noțile zilelorde 11 -13 august.

Perseidele coincid în 2022 cu faza de Lună Plină

În acest an coincidenţa cu faza de Lună Plină (12 august) face mai greu de observat fenomenul astronomic, potrivit International Meteor Organization

În perioada maximă, pe un cer senin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Racordare gratuită la apă și canalizare pentru familiile cu venituri reduse din Sebeș. Precizările Primăriei

Publicat

Reprezentanții Primăriei municipiului Sebeș informează că prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se va finanța programul Prima Conectare la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare cu titlu gratuit famililor cu venituri reduse.

În acest sens, familiile cu venituri reduse (sub 2.550 lei net/membru de familie) care dețin în proprietate o gospodărie nebranșată/neracordată la sistemul public de alimentare cu apa/canal, să se prezinte cu dovada proprietății și adeverință de venit la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, situat în cartierul Aleea Lac, nr. 12, Sebeș.

Fiți la curent…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ministrul Finanțelor: Nu există o intenție de naționalizare a pilonului 2 de pensii. De la ce a pornit discuția

Publicat

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat joi că „nu există nici în lucru și nici în intenție vreo astfel ordonanță de urgență de la Ministerul de Finanțe”, după ce fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a declarat că în ministerul Finanțelor se lucrează la un nou plan de naționalizare a pilonului 2 de pensii.

„Este un fakenews de la cap la coadă”, a spus Câciu, pentru Economedia.

Miercuri seară, ministrul Muncii, Marius, Budăi, a afirmat că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii.

Declarația ministrului este îngrijorătoare, în contextul în care PSD a mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe