Connect with us

Eveniment

Guvernul a avizat Programul Operațional Regional al Regiunii Vest și l-a transmis Comisiei Europene

Publicat


marcel bolos.jpg

Guvernul a avizat miercuri Programul Operațional Regional al Regiunii Vest pentru exercițiul financiar 2021-2027. În premieră, Regiunea Vest devine prima din România al cărei Program Operațional Regional este transmis și Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, urmează ca negocierile să fie purtate direct între ADR Vest și Comisia Europeană, în paralel cu pregătirea ghidurilor de finanțare și a consultărilor publice pe teme de interes pentru potențialii beneficiari.

„Avizarea Programului Operațional Regional Vest în valoare de 1,1 miliarde euro, primul din cele opt Programe Operaționale Regionale, reprezintă un pas istoric din perspectiva finanțărilor europene.

Este pentru prima oară când decidenții la nivel local și regional își pot lua soarta în mâini, știind care sunt nevoile și prioritățile imediate. Totodată, pregătirea ghidurilor de finanțare încă din etapa negocierilor finale cu Comisia permite ca cele aproximativ opt miliarde de euro alocați Programelor Operaționale Regionale să fie investite astfel încât banii europeni să schimbe în bine viața românilor, și să sprijine dezvoltarea echilibrată a regiunilor”, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

POR Vest 2021-2027 va finanța investiții în județele Arad, Timiș, Caras-Severin și Hunedoara.

Guvernul a avizat Programul Operațional Regional al Regiunii Vest și l-a transmis Comisiei Europene: Ce reprezintă acest proces

„Acest proces de descentralizare reprezintă o premieră prin faptul că un plan de dezvoltare și o strategie regională sunt dublate de o resursă de finanțare pe măsura ambițiilor noastre la nivelul regiunii, astfel încât cetățenii să beneficieze de un sistem educațional la nivel european, în localități prietenoase cu mediul și care asigură o calitate ridicată a vieții”, a afirmat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

POR Vest va finanța investiții în cercetare, dezvoltare și inovare (CDI), digitalizarea IMM-urilor și a autorităților publice locale, susținerea dezvoltării, competitivității și productivității IMM-urilor, în special în domeniile de specializare inteligentă, îmbunătățirea performanțelor energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul clădirilor publice și rezidențiale, dezvoltarea infrastructurii verzi și albastre, dezvoltarea infrastructurii rutiere, a transportului public de călători și a modurilor alternative de transport prietenoase cu mediul, dezvoltarea infrastructurii educaționale; îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor turistice și valorificarea patrimoniului cultural.

(sursa: Mediafax)

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Publicat

Menținerea unui nivel mai redus al aversiunii față de risc, în condițiile existenței unui status quo în conflictul dintre Israel și Iran, a permis aprecierea monedelor de la marginea zonei euro.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

conducte canalizare lucrari

Rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră la Galda de Sus și Cetea. Locuitorii din satele Galda de Sus și Cetea din comuna Galda de Jos vor beneficia de rețele de alimentare cu apă și de canalizare, printr-o investiție de peste 13,4 milioane de lei. 

Primăria Galda de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în localitățile Galda…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

24 aprilie: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei. Sfinții ierarhi din Cetatea Alba Iulia

Publicat

24 aprilie: Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei. Cei trei sfinții ierarhi și legăturilor lor cu Cetatea Alba Iulia.

Ei au legături cu orașul Alba Iulia. Basilica, agenția de știri a Patriarhiei Ortodoxe, le-a dedicat un documentar cu prilejul acestei zile.

24 aprilie: Sfântul Ierarh Iorest

Sfântul Ierarh Iorest s-a născut în Transilvania, din părinţi ortodocşi, primind la botez numele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe