Connect with us

Alba

Guvernul Ciucă introduce SERVICIUL MILITAR voluntar în termen. Generalul coboară milităria din pod. Tinerii vor fi retribuiți

Publicat


Guvernul PSD-PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă are în vedere reintroducerea serviciul militar în termen, pe bază de voluntariat, prin care soldaţii vor fi retribuiţi. Măsura este prevăzută în noul program de guvernare votat joi.

Serviciului militar în termen a fost suspendat suspendat în anul 2007.

Serviciul militar în termen nu va fi însă obligatoriu, tinerii putând face armata doar pe bază de voluntariat, fiind retribuiți pentru asta.

Cum se va face serviciul militar în termen, propus de Guvernul Ciucă

Conform programului de guvernare luat în calcul este esențială și realizarea ”unui sistem naţional de pregătire şi instruire (…) care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză”.

Demersul are loc după eșuarea campaniilor de recrutare a rezerviştilor voluntari. Nu au fost făcute publice date despre cum se va urma serviciul militar voluntar în termen.

Potrivit Adevărul, se vor aplica metode din afară. Mai exact, se vor urma tipare pe care le execută ale țări membre ale NATO, iar tinerii încorporaţi vor fi şi retribuiţi.

S-ar putea face armată voluntară…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

11 decembrie: Eveniment caritabil, la Sebeș. Târg de Crăciun organizat în fața Bisericii Evanghelice

Publicat

La Sebeș va avea loc sâmbătă, 11 decembrie, un eveniment caritabil organizat sub forma unui Târg de Crăciun. 

Începând cu ora 10:00, cetățenii sunt așteptați în fața Bisericii Evanghelice cu muzică live, turtă dulce, vin fiert, voie bună și multe alte surprinze.

Potrivit organizatorilor, Trupa de dansuri săsești Sebeș, toți banii strânși vor fi donați către o cauză umanitară.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Parohiei Evanghelice și al Primăriei Sebeș.

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE, din cauza nerespectării normelor de poluare

Publicat

Comisia Europeană a decis, joi, să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din două motive: nerespectarea normelor UE privind combaterea poluării industriale şi neîndeplinirea obligaţiei de a adopta un program de control al poluării atmosferice, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

În primul caz, România nu a asigurat funcţionarea a trei instalaţii industriale cu deţinerea unei autorizaţii valabile în temeiul Directivei privind emisiile industriale (Directiva 2010/75/UE) pentru a preveni sau a reduce poluarea. În al doilea caz, România nu şi-a adoptat primul program naţional de control al poluării atmosferice în temeiul Directivei (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naţionale de anumiţi poluanţi atmosferici („Directiva PNE”).

Pactul verde european, care orientează UE către eliminarea poluării, pune accentul pe reducerea poluării aerului, unul dintre principalii factori care afectează sănătatea umană. Punerea în aplicare pe deplin a legislaţiei UE este esenţială pentru a proteja în mod eficace sănătatea umană şi mediul natural.

Instalaţiile industriale trebuie să deţină autorizaţii pentru a putea funcţiona

Directiva privind emisiile…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Șoferii nu mai trebuie să trimită dovada plății amenzilor de circulație. Modificare în lege, promulgată de Klaus Iohannis

Publicat

Președintele Iohannis a promulgat legea pentru simplificarea procedurii de plată a amenzilor rutiere. Șoferii vor vira banii în conturi deschise pentru acest scop, fără a mai trimite confirmarea plății la Poliție.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, care prevede, între altele, ca procesul verbal privind plata acestora să nu mai fie trimis la Poliţie.

„Elementele minime obligatorii de structură şi de format ale procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, prevede actul normativ promulgat, potrivit Agerpres.

DOCUMENT: Expunerea de motive AICI: expunere motive modificare L203/2018

Legea stipulează şi că „prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

PNRR: Comisia Europeană a transferat României prima tranșă, de 1,8 miliarde euro

Publicat

Comisia Europeană a transferat, joi, României suma de 1,8 miliarde euro sub formă de prefinanţare. Este vorba despre echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR).

Plata de prefinanţare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiţii şi de reformă cuprinse în Planul de redresare şi rezilienţă al României (PNRR).

Se preconizează că România va primi, pe parcursul planului său, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

Plata de joi a fost efectuată ca urmare a succesului primelor operaţiuni de împrumut derulate în cadrul instrumentului NextGenerationEU. Până la sfârşitul anului, Comisia intenţionează să mobilizeze până la 80 de miliarde euro sub formă de finanţare pe termen lung, care va fi completată cu titluri pe termen scurt („EU-Bills”), pentru a finanţa primele plăţi planificate în favoarea statelor membre în cadrul NextGenerationEU.

Investiții în infrastructură, energie curată, împăduriri

În România, Mecanismul de redresare şi rezilienţă finanţează investiţii şi reforme care se preconizează că vor…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe