Connect with us

Alba

Guvernul va acorda o indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani şi văduve de război. Cât vor primi lunar

Published

on



Guvernul României a adoptat, în ședința de miercuri, 9 iunie, o ordonanță de urgență pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata.

Pentru anul în curs, aceasta va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă.

Indemnizația de gratitudine nou introdusă se va cumula cu indemnizația de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război.

Statul român își exprimă astfel recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, venind cu o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru aceste categorii de beneficiari.

În România, conform evidențelor oficiale, existau, la momentul adoptării ordonanței de urgență, un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

foto: Facebook, Nicolae Ciucă

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Elevi din Alba, în roluri de magistrați sau martori. Activități de ”Ziua Porților Deschise” la Curtea de Apel Alba Iulia

Published

on

Elevi din Alba au avut ocazia să joace, pentru câteva ore, rolurile de judecător, avocat, inculpat sau martor în proces. De ”Ziua porților deschise”, organizată la Curtea de Apel Alba Iulia, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, s-au desfășurat mai multe activități pentru tineri.

Evenimentul tradițional ”Ziua Porților Deschise”, desfășurat, în fiecare toamnă, în jurul datei de 25 octombrie (”Ziua Europeană a Justiției Civile”), s-a bucurat și în acest an de un interes deosebit, mai ales…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Dumitru. Cui îi spui La mulți ani pe 26 octombrie. 260.000 de români își sărbătoresc onomastica

Published

on

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Dumitru. Sfântul Dumitru sau Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este sărbătorit de creștini la data de 26 octombrie. Pe 27 octombrie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. 

Aproape 259.000 de români îşi sărbătoresc onomastica la praznicul Sfântului Dimitrie, cel mai întâlnit fiind prenumele masculin Dumitru, conform datelor furnizate Direcţia generală pentru evidenţa persoanelor din cadrul Ministerul Afacerilor…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Salvatorul-erou Adrian Todea de la ISU Alba. Cum a salvat doi oameni, dintr-o mașină căzută în apele râului Arieș

Published

on

Plutonierul Adrian Todea de la ISU Alba este cel care a reușit să salveze, în timpul său liber, doi oameni dintr-o mașină căzută în apele râului Arieș. Povestea sa a fost relatată de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

”Astăzi, dorim să împărtășim cu voi povestea colegului nostru plt. Todea Adrian, salvatorul a două vieți care au fost la un pas de a fi curmate de apele râului Arieș.

Uneori, destinele se împletesc în clipe de cumpănă, iar simpla prezență a unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Protest: Polițiștii amenință că nu vor asigura paza în secțiile de votare. Ce solicită Guvernului

Published

on

Polițiștii amenință că nu vor asigura paza în secțiile de votare, în contextul alegerilor parlamentare și prezidențiale.

Vineri, polițiștii au protestat în fața Guvernului, pentru restanțele salariale și cer actualizarea unor sporuri, indemnizații și prime.

”Suntem mai decişi ca niciodată să blocăm cu adevărat alegerile din primul tur de alegeri prezidențiale. Dacă am amenințat acest lucru la alegerile locale și am înțeles situația de la momentul respectiv, ne-am săturat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading