Connect with us

Alba

Guvernul va introduce ”taxa pe soare”. Românii cu fotovoltaice vor fi obligați să plătească pentru ce produc și consumă. Condiții

Publicat


Una dintre ordonanțele aprobate de Guvern în seara dinainte de minivacanța de Ziua Națională prevede ”taxa pe soare”, ce ”vizează cetăţenii şi firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent şi îl consumă în propria gospodărie sau firmă”, susține USR, într-un comunicat.

Uniunea Salvaţi România solicită guvernanţilor stoparea publicării în Monitorul Oficial şi refacerea ordonanţei de urgenţă, emisă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile. Formațiunea acuză că Guvernul PSD-PNL că, prin acest act normativ, se „inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare”.

În context, Cristian…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Primarul din Alba care și-a petrecut o jumătate din viață în funcție. Iancu Popa conduce comuna Sântimbru de 33 de ani

Publicat

A preluat frâiele comunei Sântimbru la 1 februarie 1990 și nu le-a mai dat drumul. 

Unul dintre cei mai longevivi primar din România și cel mai longeviv din Alba, Ioan Iancu Popa, a împlinit miercuri 33 de ani în funcție. 

Când a preluat funcția, avea chiar vârsta de 33 de ani, ceea ce înseamnă că și-a petrecut o jumătate de viață ca primar al localității.

Colegii săi din PNL l-au sărbătorit miercuri. A fost vizitat de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și de prefectul de Alba, Nicolae Albu.

Cele mai recente alegeri, organizate în 2020, au fost câștigate de Popa cu 58,37% din voturi.

”Astăzi am sărbătorit pe un om cu totul special, Ioan Iancu Popa, cel mai vechi primar din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO VIDEO: ”Dacă aveți cer senin, uitați-vă după ea!” Cometa verde trece miercuri și joi la cea mai mică distanță față de Pământ

Publicat

Cometa verde C/2022 E3 este miercuri și joi la cea mai mică distanță față de Terra, adică la aproximativ 42 milioane de kilometri, adică de peste 100 de ori mai mult decât distanța Pământ – Lună.

Cometa a fost fotografiată și filmată din județul Alba, de la Curmături, de Ștefan Pop-Coț, un pasionat de astronomie și fotografie.

”Dacă aveți senin, uitați-vă după ea. Azi și mâine se află la cea mai mică distanță față de Pământ.
Lumina Lunii încurcă. Dimineață inainte de răsăritul Soarelui este cel mai oportun.

Cu ochiul liber nu prea se vede. E necesar cel puțin un binoclu.

Deoarece Pământul se rotește: dacă la ora 22 cometa se află undeva deasupra Carului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cu cât a crescut populația din Alba Iulia în ultimii 11 ani și câți locuitori are acum. Recensământ 2022: Date oficiale

Publicat

Alba Iulia este printre cele 3 municipii reședință de județ din țară, care a înregistrat un spor al populației în ultimii 11 ani. 

O arată datele recensământului din 2022. Potrivit acestora, la Alba Iulia, numărul locuitorilor a crescut cu 8.505 de persoane față de 2011.

Creșterea este de la 55.722 de locuitori (2011), la 64.227 (2022), care include și cartierele aparținătoare din jurul orașului. Este evident mai puțin totuși decât estimarea autorităților.

Potrivit documentelor oficale utilizate în ultimii doi ani, autoritățile locale se raportau la o populație de 77.488 de locuitori ai orașului.

Numărul a fost utilizat inclusiv la calcularea incidenței de COVID-19 în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cum arată zona închisă de CNAIR pe autostrada A10, la nodul Alba Iulia Nord. Fisuri provocate de o alunecare de teren

Publicat

Circulația rutieră pe o porțiune de circa un kilometru din autostrada A10, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord – Pârâul Iovului, sensul Sebeș – Turda, este închisă timp de 30 de zile pentru remedierea unor deficiențe. În zona respectivă carosabilul a fost afectat de o alunecare de teren, iar pe banda de urgență au apărut fisuri, la circa doi ani de la inaugurare.

Miercuri dimineața, muncitorii au început amenajarea accesului în zona în care au fost semnalate probleme, pe breteaua de ieșire de pe A10, la nodul rutier Alba Iulia Nord. 

Potrivit CNAIR, la cererea constructorului (n.r. firma italiană Pizzarotti), a fost luată decizia ca începând de miercuri, 1 februarie, ora 10:00, timp…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe