Connect with us

Eveniment

Haghita: În numai o săptămână, jandarmii au intervenit de șase ori pentru alungarea urşilor din zonele locuite

Published

on



Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de şase ori, în ultima săptămână, pentru alungarea unor urşi observaţi în mai multe localităţi din judeţ, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita.

Potrivit sursei citate, cele şase apeluri, primite în perioada 30 septembrie – 6 octombrie, la dispeceratul instituţiei, prin intermediul numărului de urgenţă 112, anunţau prezenţa unor urşi în localităţile Hagota, Feliceni, Avrămeşti, Harghita Băi, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni.

IJJ Harghita a precizat că urşii au fost găsiţi la locurile indicate de apelanţi în trei cazuri, respectiv la Avrămeşti, Harghita Băi şi Gheorgheni.

„În toate cele trei situaţii, animalele au fost îndepărtate cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase”, a arătat sursa citată.

Totodată, IJJ Harghita a informat că, de la începutul anului, au fost înregistrate 369 de apeluri privind prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite, toate primind răspuns imediat prin trimiterea unui echipaj de intervenţie.

În toate cazurile, patrulele au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: ACCIDENT pe Autostrada A1 Sebeș – Deva, în zona Pianu. Un camion a intrat în parapetul median. Trafic blocat

Published

on

Un accident rutier s-a produs luni dimineața pe Autostrada A1, între Sebeș și Orăștie, în zona Pianu. Un camion care tracta un trailer a intrat în parapetul median și a ajuns de-a latul șoselei, pe sensul spre Deva. Traficul este blocat.

Potrivit DRDP Timișoara, traficul rutier este blocat pe Autostrada A1, km 321, sensul de mers Sibiu – Deva, în zona Pianu.

Potrivit CNAIR, un camion a intrat în parapetul median.

Acesta transporta pe un trailer un utilaj – încărcător frontal (volă).

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

UPDATE. FOTO. Bărbat de 83 de ani, dat dispărut. L-ați văzut?

Published

on

Un bărbat în vârstă de 83 de ani, din localitatea Nireș, a plecat de acasă duminică și nu s-a mai întors. Familia a alertat autoritățile.

Un bărbat în vârstă de 83 de ani a plecat de acasă și nu s-a mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Actori din Las Fierbinți și Umbre în spectacol la Alba Iulia. O comedie clasică de Caragiale și una modernă în festivalul Alb-Umor

Published

on

Două spectacole de teatru vor avea loc în cadrul festivalului Alb-Umor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, în data de 18-19 octombrie. 

Pe lângă activitățile clasice din cadrul festivalului, vineri, 18 octombrie și sâmbătă 19 octombrie vor avea loc două spectacole de teatru. 

Mai exact la Alba Iulia vor ajunge două trupe de teatru de dramă din București. Este vorba despre Teatrul Bulandra și Teatrul Stela Popescu.

Actorii din Umbre și Las Fierbinți la Alba Iulia, în Artă de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Începe faimosul Târg de vechituri de la Fechetău. A fost ATESTAT în urmă cu 200 de ani

Published

on

Renumitul Târg de Toamnă de la Negreni, din județul Cluj, va avea loc săptămâna aceasta, de joi, 10 octombrie, până duminică, 13 octombrie.

Târgul de la Negreni, atestat încă de la 1815, revine cu o nouă…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement