Connect with us

Eveniment

Harghita: 120 de angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi pensionari militari s-au vaccinat împotriva COVID-19

Published

on



Un număr de 120 de angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi pensionari militari din Harghita s-au vaccinat, până în prezent, împotriva COVID-19, după ce săptămâna trecută a început să funcţioneze, la Miercurea Ciuc, Centrul de vaccinare al Brigăzii 61 Vânători de munte „Gen. Virgil Bădulescu”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii 61 Vânători de munte „Gen. Virgil Bădulescu”, lt. col. Adrian Voinea, la acest centru de vaccinare se imunizează personalul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale din judeţ, dar şi cadrele militare în retragere şi în rezervă şi membrii familiilor acestora.

În primele patru zile de când a început să funcţioneze centrul de vaccinare, au fost imunizaţi 120 de angajaţi ai MApN şi cadre militare în retrage şi în rezervă, prioritate având persoanele peste 65 ani şi cele cu afecţiuni medicale cronice.

„Într-o primă fază s-au vaccinat câte 30 de persoane pe zi, militari din toate unităţile aparţinând atât Brigăzii cât şi cele care sunt pe teritoriul judeţului Harghita. Prioritate au rezerviştii militari, persoane de peste 65 de ani, persoanele cu probleme medicale şi urmând să vaccinăm la cerere personalul Armatei. Fac precizarea că vaccinarea nu este obligatorie, este pe bază de voluntariat, de cerere”, a declarat lt.col Adrian Voinea.

Acesta a spus că până acum şi-au exprimat intenţia de a se vaccina aproximativ 250 de persoane, atât angajaţi ai Brigăzii 61 Vânători de munte „Gen. Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, ai celorlalte unităţi militare din Harghita, cât şi pensionari militari.

În prima zi de funcţionare a centrului de vaccinare, organizat la Cercul Militar din Miercurea Ciuc, a fost prezentă şi o echipă de la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov, care a recapitulat, împreună cu personalul medical al Brigăzii 61 Vânători de Munte, procedurile şi etapele necesare administrării vaccinului în condiţii de maximă siguranţă. AGERPRES (A, AS, autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Când poți scoate banii de la Pilonul II de pensii și cât timp poți contribui

Published

on

Când poți scoate banii de la Pilonul II de pensii și cât timp poți contribui? Participanții la Pilonul II de pensii își pot retrage banii doar după ce se pensionează la limită de vârstă. Ei nu pot beneficia de bani dacă se pensionează anticipat. 

Contribuția reprezintă un procent din salariul brut, fiind o parte din contribuţia individuală de asigurări sociale, în prezent 4,75%.

Cotizația la Pilonul II se întrerupe după ieșirea la pensie, dar pensionarii își pot lăsa banii acolo în continuare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Poliția Animalelor a făcut CERCETĂRI la Panticeu în cazul câinilor schingiuiți. Au fost identificate 4 exemplare

Published

on

Poliția Animalelor a inițiat cercetări la Panticeu în cazul câinilor schingiuiți. Au fost identificate 4 exemplare aparținând unui bărbat de 33 de ani din comună. Animalele au fost duse într-un adăpost.

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Incendiu la Alba Iulia: Un câmp de porumb a luat foc

Published

on

Un incendiu a izbucnit vineri, 20 septembrie, la Alba Iulia, în jurul orei 16.00. Din primele informații incendiul a izbucnit pe strada Rogozului din oraș.

Potrivit reprezentanților ISU Alba, incendiul se manifestă asupra unui câmp de porumb.

La fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu o autospecială.

Misiunea pompierilor este în dinamică, știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sportivii Miriam Bulgaru, Miruna Pop și Vlad Bantea au primit titlul de Urbis Grates al Municipiului Alba Iulia

Published

on

Trei sportivi din Alba Iulia care au obținut rezultate remarcabile la diferite competiții maționale și internaționale au fost premiați de primăria Municipiului Alba Iulia.

Este vorba despre Miriam Bulgaru, Miruna Pop și Vlad Bantea. Aceștia au primit titlul de Urbis Grates. 

”Am acordat astăzi diplomele Urbis Grates – ”Orașul vă mulțumește” – celor trei sportivi ai CSM ”Unirea” Alba Iulia care au obținut anul acesta rezultate extraordinare la nivel internațional.

Este vorba de Miriam Bulgaru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement