Connect with us

Eveniment

Harghita: 126 de romi afectaţi de incendiul de la Miercurea Ciuc mai rămân câteva săptămâni în sala de sport

Published

on



Un număr de 126 de romi, afectaţi de incendiul din luna ianuarie, de la Miercurea Ciuc, vor mai rămâne câteva săptămâni în sala de sport a oraşului, până autorităţile vor amenaja un teren pe care să poată fi amplasate containerele în care aceştia vor locui.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de infrastructură destul de complexă, de racordarea la utilităţi, cum ar fi electricitate sau apă şi este foarte greu să se lucreze în timpul iernii.

„Am făcut nişte calcule, în dialog cu Instituţia Prefectului, cu toţi cei implicaţi şi, efectiv, în timpul iernii foarte greu s-ar putea să se mobilizeze şi să se creeze spaţiu pentru containere, pentru că discutăm de infrastructură destul de complexă, efectiv nu poţi să arunci pe un teren containerele. Asta înseamnă că, timp de câteva săptămâni, împreună cu partenerii noştri din zona caritabilă, vom avea servicii constante în arena Eros. (…) Vor rămâne acolo până se va cristaliza ca să începem să punem pe picioare acea zonă, pentru că înseamnă electrificare, înseamnă aducţiuni de apă, o grămadă de lucruri”, a afirmat Korodi Attila.

Acesta a precizat că în continuare se desfăşoară programele de asistenţă la sala de sport, unde se află cazate cele 126 persoane, iar copiii sunt implicaţi în diferite activităţi, urmând ca de săptămâna viitoare să meargă la şcoală.

„Sunt foarte deschişi, sunt plăcut surprins, bărbaţii sunt deschişi la a fi ajutaţi să îşi găsească un loc de muncă, femeile se implică în menţinerea curăţeniei în Arena Eros Zsolt, ele fac efectiv acest lucru. E o viaţă de comunitate, numai că totuşi trebuie să fim acolo prezenţi permanent şi este un efort pentru toţi cei implicaţi, care ajută echipa noastră de la primărie şi partenerii noştri, pentru că fiecare zi are provocările ei, dar, din fericire, sunt într-o situaţie bună. Fiind o comunitate care a trăit în subzistenţă, trebuie să-i învăţăm să ştie să facă faţă acestei situaţii, dar sunt foarte deschişi, se lucrează bine cu ei. (…) Copiii au programe de after school şi de săptămâna viitoare vor merge la şcoală „, a spus primarul.

Korodi Attila a mai menţionat că în urmă cu câteva zile a venit la Miercurea Ciuc o echipă care coordonează la nivelul Guvernului Ungariei programele de susţinere a comunităţilor care trăiesc la limita subzistenţei şi care va pune la dispoziţie autorităţilor din Miercurea Ciuc cunoştinţele pe care le are în domeniu.

Un număr de 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul violent care a cuprins, în data de 7 ianuarie, locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc, aproximativ 260 de persoane afectate fiind cazate atunci în sala de sport a oraşului.

Între timp, peste o jumătate dintre cei cazaţi au revenit în comunitate, casele lor nefiind distruse de incendiu şi putând fi folosite, chiar dacă nu respectă standardele de igienă şi sunt construite ilegal. AGERPRES (A, AS, autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

România a împrumutat joi de pe piețele externe 3 miliarde de euro și 2,15 miliarde de dolari

Published

on

România a împrumutat joi de pe piețele externe 3 miliarde de euro și 2,15 miliarde de dolari, printr-o emisiune de obligațiuni în 3 părți.

Ofertele s-au ridicat la 7,2 miliarde de euro pentru prima emisiune, în euro, pe 7 ani, potrivit Economedia.

Celelalte două oferte au fost de 2,3 miliarde de euro pentru a doua emisiune, în euro, pe 20 de ani, și de 8,5 miliarde de dolari pentru a treia emisiune, în dolari, pe 7 ani.

Amintim că Guvernul a împrumutat în luna august 15,5 miliarde de lei, ceea ce duce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Ce efecte are proiectul de lege al PNL care-i permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat. Coaliția PSD-PNL este asigurată

Published

on

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a confirmat la Digi 24, că PNL a depus un proiect de lege prin care i se va permite președintelui Klaus Iohannis ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida pentru o funcție…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Comunicat PNL Alba: Iuliu Fărăian este președintele interimar al PNL Aiud. Oana Badea rămâne în echipa liberală

Published

on

Iuliu Fărăian este președintele interimar al PNL Aiud. Oana Badea rămâne în echipa liberală.

Actualul primar al municipiului Aiud, Oana Badea, și-a depus mandatul de Președinte al organizației locale a PNL. În locul domniei sale, ca interimar, a fost numit Iuliu Fărăian.

Acesta va coordona activitatea Biroului Politic Local, din care fac parte atât liberali cu vechime în acest for, cât și persoane noi, printre care Dănuț Octavian Cristea, Sosa Lucian Florian, Mocanu Andrei, Baidoc Horațiu sau Codrea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Primăria din Alba Iulia vrea să reabiliteze porțile Cetății Alba Carolina. Ce probleme au fost descoperite. Valoarea investiției

Published

on

Primăria Municipiului Alba Iulia vrea să efectueze lucrări de consolidare, conservare și restaurare la mai multe porți din Cetatea Alba Carolina, care au suferit degradări în ultimii ani.

În acest sens a fost inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local. Proiectul se află în faza de aprobare a documentației și indicatorilor tehnico-economici.

Acesta este cuprins pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de consiliu local din data de 20 septembrie 2024.

Monumentele care fac obiectul investiției sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement