Connect with us

Eveniment

Harghita: Elemente de muniţie neexplodate, găsite la Băile Tuşnad de detectorişti autorizaţi

Publicat


Detectoriștii autorizați au descoperit mai multe elemente de muniție neexplodată într-o zonă împădurită la ieșirea din stațiunea Băile Tușnad. Aceste artefacte provin din conflicte armate anterioare.

Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a informat că elementele de muniţie au fost ridicate în siguranţă de pirotehnişti, pentru a fi distruse ulterior.

„Misiune pirotehnică în Băile Tuşnad, în urma descoperirii unor elemente de muniţie rămase neexplodate de către detectorişti autorizaţi.

Pirotehniştii harghiteni au identificat, ridicat, transportat şi depozitat, în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare, trei grenade de mână ofensive şi o bombă de aruncător calibru 82 mm, provenite din conflicte armate”, a precizat sursa citată.

Este prima misiune pirotehnică din acest an a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

În judeţul Harghita sunt descoperite frecvent elemente de muniţie provenind din cele două conflagraţii mondiale, cu precădere primăvara şi toamna, în timpul unor lucrări agricole sau de construcţii, iar în ultima vreme a crescut numărul celor găsite de către detectorişti autorizaţi. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Direcția Silvică Alba cumpără aproape 220.000 de puieți de molid pentru lucrări de împăduriri. În ce ocoale silvice vor ajunge

Publicat

Direcția Silvică Alba cumpără aproape 220.000 de puieți de molid pentru lucrări de împădurire. Aceștia urmează să ajungă la Ocolul Silvic Blaj și Ocolul Silvic Gârda. 

Romsilva – prin Direcția Silvică Alba a lansat marți, 20 februarie, în SEAP, o licitație pentru achiziți furnizarea de puieti forestieri – molid.

Valoarea totală este estimată la 438.000 de lei, fără TVA. 

Pentru primăvara anului 2024, Direcția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Lucrări de reparații pe mai multe străzi, într-o localitate componentă a Blajului. Investiție de un milion de lei

Publicat

Lucrările de reparații la ultima stradă din Petrisat au început în această săptămână, potrivit primarului Gheorghe Rotar. Lucrările urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii iunie 2024.

Primarul municipiului Blaj a precizat că în aceste zile au început lucrările de reparații capitale (carosabil rutier, rigole, trotuare) a străzii numărul 4 din Petrisat, ultima stradă din această localitate componentă a Blajului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. A fost lansată platforma Florești Digital. Pivariu: Locuitorii comunei vor putea plăti taxe și impozite online

Publicat

Primăria comunei Florești a lansat miercuri platforma care le permite locuitorilor să își plătească texele și impozitele online.

Astfel, locuitorii din Florești nu vor mai fi nevoiți să facă un drum la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ministrul Mediului, despre scăderea voucherelor Rabla Plus: O subvenție mai mică înseamnă că vom putea finanța mai multe mașini

Publicat

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a susținut miercuri că odată cu scăderea subvenției acordate prin programul Rabla Plus vor putea fi finanțate, cu același buget, mai multe mașini. 

Mircea Fechet a fost întrebat miercuri, la Eforie, dacă a scăzut interesul românilor pentru maşini electrice, având în vedere că a fost micşorată valoarea voucherelor Rabla Plus.

„Cred că va trebui să vedem câte maşini vom finanţa, pentru că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe