Connect with us

Actualitate

Harghita: Elevii care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele şcolare, premiați

Publicat


În această săptămână, elevii care au excelat în concursurile şi olimpiadele şcolare, precum și profesorii ce i-au îndrumat, vor fi recompensați de către Consiliul Județean (CJ) Harghita și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Harghita, evenimentele festive sunt organizate pe zone, mai întâi fiind premiaţi elevii şi cadrele didactice din zona Ciuc, urmaţi de cei din zonele Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa.

„Performanţa elevilor care au obţinut locurile I, II, şi III la concursurile şi olimpiadele judeţene, precum şi a cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora, a fost sprijinită de Consiliul Judeţean Harghita cu suma de 350 de mii de lei.

Pentru anul şcolar 2022-2023, vor fi premiaţi 528 de elevi, 97 de echipe şi 341 de cadre didactice din judeţul Harghita.

Consiliul Judeţean Harghita (…) pune un accent deosebit pe educaţie pentru prezentul şi viitorul tinerilor, sprijinind achiziţionarea de echipamente, organizarea de activităţi şcolare şi extraşcolare, prin intermediul programelor cu finanţare nerambursabilă derulate de instituţie.

Totodată, prin intermediul Biroului de Carieră ‘Harghita te aşteaptă acasă’, Consiliul Judeţean Harghita îi ajută pe tineri în planificarea şi alegerea carierei, precum şi în dezvoltarea profesională şi personală”, se arată în comunicatul transmis de CJ Harghita.

Ce a susținut președintele Consiliului Judeţean Harghita

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, i-a asigurat pe elevi de susţinerea instituţiei pe care o conduce şi i-a încurajat să rămână acasă, pentru a contribui la dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

„Aveţi spiritul de competiţie şi cunoştinţele necesare pentru a vă realiza visurile. Prin astfel de competiţii vă depăşiţi limitele, astfel încât să fiţi pregătiţi pentru marile provocări ale vieţii.

Noi vă încurajăm şi vă sprijinim pentru a performa, deoarece doar aşa vă putem încuraja să rămâneţi acasă şi să aduceţi comunităţii din care faceţi parte, plusvaloare”, a declarat Borboly Csaba, citat în comunicatul de presă.

Conform sursei menţionate, premiile acordate elevilor sunt în cuantum de 325 de lei pentru locul I, 275 de lei pentru locul II şi 225 de lei pentru locul III, elevii fiind premiaţi pentru fiecare rezultat obţinut.

Premiile pentru echipele formate din 2 până la 15 elevi sunt în cuantum de 1.000 de lei pentru locul I, 800 de lei pentru locul II şi 600 de lei pentru locul III.

Această iniţiativă de premiere a elevilor şi a profesorilor îndrumători a început în 2009, evenimentul fiind anulat doi ani, din cauza pandemiei de COVID-19. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Gală de public speaking dedicată copiilor, organizată de Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Braşov. Când va avea loc

Publicat

Arhivă foto

Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Braşov, prin Centrul de Resurse Educaționale, organizează miercuri, 6 decembrie, la ora 16:00, prima GALĂ de public speaking (vorbire în public) dedicată copiilor.

„Dragii noștri, dacă ați participat la atelierele de public speaking din oferta educațională estivală a bibliotecii, sunteți invitați să vă înscrieți cu un discurs pe orice temă doriți. Vă așteptăm cu drag!

Și pentru că iubim copiii și ni-i dorim alături, ne-am gândit și la cei care au vârsta potrivită și își doresc să participe la acest eveniment special, chiar dacă nu au beneficiat de oferta noastră educațională din vară.

Așadar, toți doritorii, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, sunt invitați să se înscrie la secțiunea de improvizație cu un discurs.

                         sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov 

Se poate alege orice temă, iar înregistrarea video nu trebuie să depășească 2 minute”, este anunţul dat publicităţii de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Braşov.

Detalii și înscrieri la email antonelasofiabarbu@gmail.com, până la data de 4 decembrie 2023.

Repere din program

  • Puterea celor 3 C în public speaking
  • Sunt aici. Unde vreau să ajung? – vizionare filme
  • Dacă aș fi… – moment de improvizație

Evenimentul va avea loc în mansarda Casei Baiulescu şi va fi susţinut de Antonela Sofia Barbu, specialist în comunicare online, blogger și formator.

Citește mai departe

Actualitate

15 decembrie 2023: termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință, în Sfântu Gheorghe

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a atras atenția cetățenilor că termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

„Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

În cazul în care nu se achită chiria până la termenul prevăzut, se va suspenda abonamentul de parcare și se va demonta dispozitivul de blocare.

Autoritatea locală atrage atenția locuitorilor asupra posibilității de plată online folosind platforma ghiseul.ro, sau a plății prin virament bancar în contul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, CUI: RO 26752503, IBAN: RO85TREZ256502205X007540.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0267- 313323 sau prin email la adresa attila.fekete@sepsi.ro”, au transmis reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Citește mai departe

Actualitate

Decembrie de poveste la Brașov: Show lasere, aprindere iluminat festiv, concert Horia Brenciu și deschiderea Târgului de Crăciun

Publicat

Arhivă foto

În Piața Sfatului din Brașov va avea loc joi, 30 noiembrie 2023, de la ora 17.30, evenimentul „Decembrie de poveste”.

Showmasters va oferi un spectaculos show de lasere.

Primarul Allen Coliban va participa la numărătoarea inversă a aprinderii milioanelor de beculețe ale bradului de Crăciun și ale Pieței Sfatului și Centrului Vechi.

Horia Brenciu & HB Orchestra vor concerta pe scena din Piața Sfatului

„Vom deschide Târgul de Crăciun Brașov/ Brașov Christmas Market.

Nu uita, lasă mașina acasă, pentru că RATBV SA a suplimentat numărul de autobuze pe 14 linii care fac legătura între cartiere și Livada Poștei.

Ca să nu te stresezi în căutarea unui loc de parcare (mai ales că și pe Mureșenilor și Lungă circulația este restricționată) și să ajungi comod la spectacol și înapoi acasă”, au transmis reprezentanții Primăriei Brașov.

Citește mai departe

Actualitate

Târg de Crăciun cu inima ca simbol şi Revelion cu 3 Sud Est, la Bistrița. Precizările Primăriei

Publicat

Arhivă foto

Primarul Ioan Turc a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că Târgul de Crăciun din Bistrița va fi inaugurat în seara zilei de 30 noiembrie. De asemenea, a confirmat că concertul de Revelion va fi susținut de trupa 3 Sud Est.

„Mâine (joi – n.r.) deschidem târgul de Crăciun, pe scena amplasată pe pietonalul Liviu Rebreanu.

În acest an, vom avea 28 de căsuţe, cu 14 furnizori de servicii de alimentaţie publică – preparate, băuturi calde, 11 producători locali, şapte artizani, două ONG-uri. (…) Ediţia din acest an a târgului de Crăciun este gândită sub semnul inimii”, a declarat Turc.

Târgul va fi deschis cu momente artistice dedicate copiilor, susţinute de tânăra artistă Kamelia Melnic, magicianul Robert Tudor şi trupa locală de teatru „Alexandru Misiuga”, iar, în ceea ce priveşte iluminatul festiv, au fost montaţi circa 25 de kilometri de şiruri luminoase şi peste 600 de elemente de decor pe stâlpi sau la sol, unele sub formă de inimă, acestea împodobind zona centrală, străzile şi bulevardele adiacente, dar şi cele şase localităţi componente ale municipiului.

Totodată, în imediata apropiere a Bisericii Evanghelice, a fost împodobit un brad natural, cu o înălţime de peste 10 metri, şi a fost amenajat un patinoar, printr-un parteneriat public-privat.

Târgul de Crăciun va rămâne deschis până în 7 ianuarie 2024.

Primarul Bistriţei a anunţat, miercuri, şi trupa care va concerta de Revelion în centrul istoric al oraşului, şi anume 3 Sud Est.

Bugetul alocat manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă şi iluminatului festiv, în acest an, depăşeşte 1,6 milioane de lei, din care 820.000 de lei sunt încasaţi de firma de la care au fost închiriate elementele decorative folosite în special în zona centrală. Agerpres

Citește mai departe