Connect with us

Eveniment

Harghita: Intervenţii ale jandarmilor pentru alungarea urşilor din zonele locuite

Publicat


Jandarmii harghiteni au intervenit de trei ori, în ultimele 72 ore, pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, la Odorheiu Secuiesc şi Bălan, prezenţa animalelor fiind semnalată la numărul de urgenţă 112.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, sâmbătă seara un cetăţean a observat prezenţa unui urs la intrarea în municipiul Odorheiu Secuiesc, dinspre Lupeni, animalul fiind alungat de un echipaj de jandarm.

Tot sâmbătă seara a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui în localitatea Bălan, pe strada 1 Decembrie 1918, în acest caz fiind solicitaţi jandarmii de la Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil din Miercurea Ciuc, însă până la deplasarea echipajului la faţa locului, urşii nu au mai fost găsiţi pe raza oraşului.

În cursul aceleiaşi seri, un conducător auto a semnalat prezenţa unui urs şi în afara zonelor locuite, între localităţile Dejuţiu şi Porumbenii Mari, dar nu a fost necesară intervenţia echipajelor de jandarmi.

De asemenea, un alt urs a fost observat, duminică, în zona Szeyike, din municipiul Odorheiu Secuiesc, dar animalul nu a mai fost găsit la locul semnalat.

„În cele trei cazuri la care a fost necesară intervenţia echipajelor de jandarmi, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, alături de care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente”, se arată în informarea IJJ Harghita.

Sursa citată mai arată că, de la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului IJJ Harghita aproximativ 40 de apeluri, făcute prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite, în toate situaţiile fiind trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Spectacole de teatru pentru copii și adulți la Ocna Mureș, susținute de Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda

Publicat

Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda organizează joi, 28 martie la  Casa de Cultură ”Ion Sângerean” din Ocna Mureș două reprezentații. Spectacolele au loc de la ora 11.00 și 18.00.

Dimineața se va juca ”Fata babei și fata moșului”, un spectacol pentru cei mici care cu siguranță vor fi fascinați de povestea celor două fete, potrivit ocnamuresonline.ro

Spectacolul este o adaptare în regia lui Horațiu Ioan Apan,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Publicat

Spitalul de Urgență Cluj anunță că face noi angajări. Unitatea sanitară scoate la concurs mai multe posturi de personal medical, auxiliar, TESA, dar și pentru muncitori.

Potrivit reprezentanților Spitalului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Comunicat de presă PNL Alba: Trei liberali din Alba conduc alegerile prezidențiale, europarlamentare și locale pentru PNL

Publicat

PNL Alba transmite într-un comunicat de presă că ”PNL i-a desemnat ieri pe cei trei lideri liberali care vor conduce la nivel național campaniile din acest an ale partidului.

Toți sunt liberali cu origini în Alba, cea mai performantă organizație PNL din România.

Dan Motreanu, europarlamentar și în prezent, președintele PNL Giurgiu, plecat din rândul PNL Alba este cel care va coordona campania pentru alegerile prezidențiale, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum au descoperit polițiștii din Alba un autoturism furat din Marea Britanie. Șoferul, tras pe dreapta pentru viteză prea mare

Publicat

Polițiștii din Alba au depistat un tânăr care conducea un autoturism ce figura ca fiind furat din Marea Britanie. Acesta a fost descoperit în timpul unei acțiuni a Biroului Poliția Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea-Deva.

Acțiunea a avut loc în data de 23 martie, iar polițiștii au comunicat depistarea mașinii, trei zile mai târziu, în data de 26 martie 2024. 

Șoferul a fost tras pe dreapta  în jurul orei 10.50, la kilometrul 316 al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe