Connect with us

Eveniment

Harghita: Minimă de 1,1 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Stația meteo din Miercurea-Ciuc a înregistrat miercuri dimineața o temperatură minimă de 1,1 grade Celsius, cea mai scăzută valoare termică raportată în întreaga țară.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Adrian Paşol, această valoare a fost înregistrată la ora 06,40 şi a fost determinată de cer senin şi un câmp de presiune ridicată.

Adrian Paşol a menţionat, pentru AGERPRES, că minima de la Miercurea-Ciuc se situează sub normalul perioadei, care este de 6 grade Celsius, dar este ceva obişnuit pentru această zonă.

Şi în alte localităţi ale judeţului Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă.

La Joseni s-a înregistrat o minimă de 2,6 grade Celsius, la Topliţa au fost 3,2 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 7 grade Celsius.

Harghita: Minimă de 1,1 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară. Precizările meteorologului Adrian Pașol

La staţia de munte Bucin s-a consemnat o valoare de 7,4 grade Celsius, fiind semnalat fenomenul de inversiune termică, adică la munte este mai cald ca în zonele joase.

Adrian Paşol a precizat că şi în zilele următoare prognoza indică dimineţi răcoroase, cu minime care pot ajunge din nou la valori de 1-2 grade şi cu maxime de 21-24 grade.

El a mai arătat că, potrivit măsurătorilor din perioada 1961-2010, minima zilei de 6 septembrie, la Miercurea-Ciuc, s-a înregistrat în anul 1986, când termometrele au arătat minus 3,6 grade Celsius. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Polițist clujean aflat în timpul liber, a reținut o HOAȚĂ care furase dintr-un magazin

Publicat

Un polițist clujean, aflat după program la cumpărături într-un magazin din Cluj-Napoca, a intervenit și reținut una dintre cele două tinere care furaseră produse din magazinul respectiv. Bunurile în valoare de peste 1.000…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Peste 50 de cazuri de infectare cu virusul West Nile și opt decese, confirmate în țară. Câte sunt la limita cu județul Alba

Publicat

Peste 50 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în țară, în perioada 6 iunie – 21 septembrie, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Au fost înregistrate și opt decese.

Potrivit INSP, în perioada menționată, au fost 53 de cazuri confirmate şi două probabile cu infecţie cu virusul West Nile.

Au fost înregistrate opt decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, în judeţele Bihor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Tânăr de 17 ani, snopit în BĂTAIE de 3 bărbați, la Aluniș, în Cluj. Polițiștii au deschis dosar penal

Publicat

Un tânăr de 17 ani din Dej a fost snopit în bătaie de 3 bărbați la data de 16 septembrie. Acesta se afla în loc. Aluniș unde, în urma unui conflict spontan, ar fi fost agresat fizic de 3 bărbați cu vârste cuprinse între…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Noi reglementări privind publicitatea la jocurile de noroc pentru protejarea minorilor şi adolescenţilor. Proiect

Publicat

Deputaţii USR au iniţiat şi depus la Parlament un proiect de lege prin care se introduc mai multe restricţii cu privire la publicitatea din domeniul jocurilor de noroc.

Proiectul de lege modifică Ordonanţa de Urgenţă 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi Legea 148/2000 privind publicitatea.

Potrivit acestei iniţiative legislative, publicitatea pentru jocurile de noroc este însoţită de prezenţa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe