Connect with us

Eveniment

Harghita: Peste 1.100 de alergători vor fi prezenţi la Running Festival de la Miercurea-Ciuc

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

La sfârșitul acestei săptămâni, peste 1.100 de alergători se vor reuni pentru a participa la cea de-a treia ediție a Running Festival, un eveniment programat să aibă loc în Miercurea-Ciuc și în câteva localități învecinate.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Miercurea-Ciuc, festivalul se adresează atât profesioniştilor cât şi amatorilor şi reprezintă o sărbătoare a alergării.

„Conform datelor finale, la una dintre cele mai populare curse de alergare din inima Transilvaniei s-au înscris, în acest an, 1.123 de persoane. (…) Cel mai în vârstă concurent al festivalului de alergare e din Miercurea-Ciuc şi are 84 de ani, fiind născut în anul 1939. Participanţii la festival vin din peste douăzeci de judeţe ale ţării şi din Ungaria”, se arată în comunicatul citat.

Evenimentul se desfăşoară în zilele de 15 şi 16 septembrie şi cuprinde mai multe curse, precum maraton, maraton ştafetă, semimaraton, alergare de noapte, alergarea pentru familii, cursa de 5 kilometri şi, în premieră, cursa de 10 kilometri, care a fost introdusă la cererea participanţilor.

Cea mai populară cursă e cea dedicată familiilor, în acest an fiind înscrise 95 de familii care se vor alinia la start sâmbătă după amiază şi vor alerga 2,5 kilometri în centrul oraşului Miercurea-Ciuc.

Harghita: Peste 1.100 de alergători vor fi prezenţi la Running Festival de la Miercurea-Ciuc. Precizările primarului Korodi Attila

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a precizat că Running Festival s-a dorit încă de la prima ediţie, din anul 2021, mai mult decât o competiţie de alergare.

„Am visat la un festival al alergării, care nu se concentrează pe viteză sau pe rezultate, ci pe faptul că toţi participanţii să se simtă bine.

În acelaşi timp, am dorit să atragem cât mai mulţi alergători din ţară şi poate chiar din străinătate, sperând că vor descoperi oraşul nostru şi vor reveni cu familia, cu prietenii.

Judecând după numărul de înscrieri, cred că am reuşit să transformăm acest vis în realitate: în fiecare an se înscriu din ce în ce mai mulţi la acest festival minunat”, a declarat Korodi Attila, citat în comunicatul de presă.

La rândul său, coordonatoarea principală a evenimentului, fosta schioare Miklós Edit, şi-a exprimat bucuria că festivalul devine tot mai popular atât în rândul alergătorilor amatori cât şi a sportivilor profesionişti.

„Nu numai ca organizator, ci şi ca fost sportiv, mă bucur de cei peste o mie de înregistraţi şi sper ca festivalul de două zile îi va determina pe cei care lipsesc anul acesta să ni se alăture anul viitor.

La cererea publicului, am introdus anul acesta cursa de 10 kilometri şi planificăm să aducem şi mai multe noutăţi în viitor, pentru a satisface nevoile atât ale copiilor, cât şi ale adulţilor.

Sunt recunoscătoare că întreprinzătorii locali ne-au sprijinit şi anul acesta şi chiar mai mulţi ni s-au alăturat, demonstrând că şi pentru ei este importantă promovarea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare şi consolidarea sentimentului de comunitate.

Harghita: Peste 1.100 de alergători vor fi prezenţi la Running Festival de la Miercurea-Ciuc. Anul trecut, la Running Festival a alergat şi multipla campioană la atletism, Gabriela Szabó

Sper că şi pentru spectatori cele două zile de eveniment sportiv vor fi o experienţă captivantă”, a afirmat Miklós Edit, citată în acelaşi comunicat.

Un aspect interesant al festivalului este că pe traseul maratonului, semimaratonului şi al ştafetei de maraton, muzicienii locali vor încuraja atleţii şi susţinătorii prezenţi.

Potrivit sursei citate, cei mai buni finalişti la maraton, semimaraton şi ştafeta maratonului vor primi premii în bani.

Anul trecut, la Running Festival a alergat şi multipla campioană la atletism, Gabriela Szabó, sub patronajul căreia se desfăşoară evenimentul, aceasta punctând, în repetate rânduri, importanţa mişcării în viaţa oamenilor.

Organizatorul evenimentului este Primăria municipiului Miercurea-Ciuc şi Asociatia Club Sportiv Siculus CyclingClub. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Când excepțiile devin NORMALITATE. Întârzierile zborurilor din Cluj, la ordinea zilei. Opt ore pentru zborul de Cipru

Publicat

Ceea ce, până nu demult, erau excepții, se pare că au devenit normalitate. Întârzierile zborurilor pe aeroportul Cluj sunt la ordinea zilei. De la 30-40 de minute, s-a ajuns chiar la 8 ore.

„Bine că nu le-au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Cele mai slabe școli din Cluj în urma rezultatelor la examene. Șefa IȘJ vrea desființarea învățământului simultan

Publicat

Elevii din județul Cluj au reușit și în 2024 să obțină cele mai bune rezultate la examenele naționale. Conform statisticilor, Clujul, ca județ, e în frunte atât la Evaluarea Națională, cât și la Baclaureat. Dar în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cât va sta după gratii un bărbat din Alba care s-a răzbunat după ce a pierdut banii la păcănele. Ce a făcut după ce s-a enervat

Publicat

Un bărbat din Alba, recidivst, a primit recent o nouă condamnare din partea Judecătoriei Alba Iulia. La momentul aflării sentinței, în data de 19 iulie 2024, bărbatul deja se afla după gratii, la Penitenciarul din Craiova. 

Condamnarea a venit pentru o faptă comisă în seara de 28 iulie 2022, într-un bar din Șibot.

Atunci bărbatul a jucat o sumă de bani la un aparat de tip păcănele. La...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Investiții de peste 6,5 milioane lei pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul din Abrud. Contractul de finanțare, semnat

Publicat

Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, Acțiunea: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020 – operațiuni etapizate”. Cele două contracte vizează unități medicale din municipiul Târgu Secuiesc și din orașul Abrud, valoarea totală a proiectelor finanțate fiind de peste 2 milioane euro.

Citește mai departe
Publicitate