Connect with us

Eveniment

Harghita: Peste 1.100 de alergători vor fi prezenţi la Running Festival de la Miercurea-Ciuc

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

La sfârșitul acestei săptămâni, peste 1.100 de alergători se vor reuni pentru a participa la cea de-a treia ediție a Running Festival, un eveniment programat să aibă loc în Miercurea-Ciuc și în câteva localități învecinate.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Miercurea-Ciuc, festivalul se adresează atât profesioniştilor cât şi amatorilor şi reprezintă o sărbătoare a alergării.

„Conform datelor finale, la una dintre cele mai populare curse de alergare din inima Transilvaniei s-au înscris, în acest an, 1.123 de persoane. (…) Cel mai în vârstă concurent al festivalului de alergare e din Miercurea-Ciuc şi are 84 de ani, fiind născut în anul 1939. Participanţii la festival vin din peste douăzeci de judeţe ale ţării şi din Ungaria”, se arată în comunicatul citat.

Evenimentul se desfăşoară în zilele de 15 şi 16 septembrie şi cuprinde mai multe curse, precum maraton, maraton ştafetă, semimaraton, alergare de noapte, alergarea pentru familii, cursa de 5 kilometri şi, în premieră, cursa de 10 kilometri, care a fost introdusă la cererea participanţilor.

Cea mai populară cursă e cea dedicată familiilor, în acest an fiind înscrise 95 de familii care se vor alinia la start sâmbătă după amiază şi vor alerga 2,5 kilometri în centrul oraşului Miercurea-Ciuc.

Harghita: Peste 1.100 de alergători vor fi prezenţi la Running Festival de la Miercurea-Ciuc. Precizările primarului Korodi Attila

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a precizat că Running Festival s-a dorit încă de la prima ediţie, din anul 2021, mai mult decât o competiţie de alergare.

„Am visat la un festival al alergării, care nu se concentrează pe viteză sau pe rezultate, ci pe faptul că toţi participanţii să se simtă bine.

În acelaşi timp, am dorit să atragem cât mai mulţi alergători din ţară şi poate chiar din străinătate, sperând că vor descoperi oraşul nostru şi vor reveni cu familia, cu prietenii.

Judecând după numărul de înscrieri, cred că am reuşit să transformăm acest vis în realitate: în fiecare an se înscriu din ce în ce mai mulţi la acest festival minunat”, a declarat Korodi Attila, citat în comunicatul de presă.

La rândul său, coordonatoarea principală a evenimentului, fosta schioare Miklós Edit, şi-a exprimat bucuria că festivalul devine tot mai popular atât în rândul alergătorilor amatori cât şi a sportivilor profesionişti.

„Nu numai ca organizator, ci şi ca fost sportiv, mă bucur de cei peste o mie de înregistraţi şi sper ca festivalul de două zile îi va determina pe cei care lipsesc anul acesta să ni se alăture anul viitor.

La cererea publicului, am introdus anul acesta cursa de 10 kilometri şi planificăm să aducem şi mai multe noutăţi în viitor, pentru a satisface nevoile atât ale copiilor, cât şi ale adulţilor.

Sunt recunoscătoare că întreprinzătorii locali ne-au sprijinit şi anul acesta şi chiar mai mulţi ni s-au alăturat, demonstrând că şi pentru ei este importantă promovarea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare şi consolidarea sentimentului de comunitate.

Harghita: Peste 1.100 de alergători vor fi prezenţi la Running Festival de la Miercurea-Ciuc. Anul trecut, la Running Festival a alergat şi multipla campioană la atletism, Gabriela Szabó

Sper că şi pentru spectatori cele două zile de eveniment sportiv vor fi o experienţă captivantă”, a afirmat Miklós Edit, citată în acelaşi comunicat.

Un aspect interesant al festivalului este că pe traseul maratonului, semimaratonului şi al ştafetei de maraton, muzicienii locali vor încuraja atleţii şi susţinătorii prezenţi.

Potrivit sursei citate, cei mai buni finalişti la maraton, semimaraton şi ştafeta maratonului vor primi premii în bani.

Anul trecut, la Running Festival a alergat şi multipla campioană la atletism, Gabriela Szabó, sub patronajul căreia se desfăşoară evenimentul, aceasta punctând, în repetate rânduri, importanţa mişcării în viaţa oamenilor.

Organizatorul evenimentului este Primăria municipiului Miercurea-Ciuc şi Asociatia Club Sportiv Siculus CyclingClub. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Alba, pe locul trei la nivel național în privința numărului de kilometri de autostradă. Legătura cu PIB-ul pe cap de locuitor

Publicat

Județul Alba este pe locul al treilea la nivel național în ceea ce privește numărul de kilometri, iar economiștii din Cluj au descoperit o legătură între infrastructură și producția pe cap de locuitor. 

PIB-ul pe cap de locuitor este cu 25% mai mare în județele care au cel puțin un tronson de autostradă față de județele fără autostradă, iar dacă includem în ecuație și municipiul București, diferența este de +36%, arată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Turdeanca Laura Roșca, moartă pe plajă la Mamaia, înmormântată duminică

Publicat

Tânăra Laura Roșca, găsită moartă pe plaja din Mamaia, va fi înmormântată, duminică, la Turda, trupul neînsuflețit al acesteia fiind redat familiei după ce a avut loc autopsia la IML în Constanța.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: „Crosul bobocilor”, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

Elevii claselor a IX-a din cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au participat vineri, 29 septembrie, la competiția internă „Crosul bobocilor”.

Devenit tradiție în colegiul militar, concursul a reunit la stat bobocii, care și-au demonstrat abilitățile în vederea selecției în lotul de atletism al colegiului.

Profesorii de sport au testat deprinderile sportive ale elevilor din clasele a IX-a și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Sărbătoare la Blaj: Volei Alba Blaj a cucerit Supercupa României. Atmosferă senzațională în noua Sală Polivalentă

Publicat

Supercupa României la volei a fost sâmbătă primul eveniment de excepție găzduit de noua Sală Polivalentă Alba Blaj.

Volei Alba Blaj și Arcada Galați au câștigat Supercupa României la volei feminin și masculin, după două meciuri de excepție disputate în fața a 2000 de spectatori.

„Astăzi am asistat la prima manifestare sportivă în Sala Polivalentă a Blajului. În primul rând vreau să felicit echipele câștigătoare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe