Connect with us

Eveniment

Harghita: Un urs, care a fost lovit de tren şi s-a refugiat în satul Tuşnadu Nou, a fost împuşcat

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

Un urs, care a fost lovit de tren sâmbătă, între localităţile Tuşnadu Nou şi Vrabia, a fost împuşcat, întrucât, rănit fiind, s-a refugiat în satul Tuşnadu Nou şi reprezenta un pericol pentru localnici, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Potrivit sursei citate, ordinul de împuşcare a fost dat de către primar, întrucât animalul rănit grav „era un pericol iminent”.

Borboly Csaba a precizat pentru AGERPRES că ursul respectiv, un mascul de mari dimensiuni, „teroriza” de mai multe săptămâni locuitorii satului Tuşnadu Nou şi „şi-a făcut locuinţă în curtea căminului cultural”.

El a spus că în urma impactului cu trenul, animalul a fost rănit grav, având „plămânii şi mai multe organe zdrobite”, dar încă trăia şi s-a refugiat în sat, „devenind şi mai periculos”, motiv pentru care s-a luat decizia de extragere.

În context, Borboly a susţinut că a primit mai multe sesizări din partea locuitorilor judeţului că „nu sunt luaţi în serios” când sună la 112, pentru a anunţa prezenţa urşilor, drept urmare va solicita o anchetă în acest sens.

Totodată, el a arătat că reglementările în vigoare privind extragerea urşilor periculoşi trebuie îmbunătăţite, precizând că, în Harghita, sunt înregistrate, zilnic, între cinci şi zece apeluri la numărul de urgenţă 112, care anunţă prezenţa urşilor în localităţi, dar în acest an s-a dat ordin de împuşcare doar pentru nouă exemplare.

El a punctat că decizia privind împuşcarea urşilor periculoşi ar trebui luată de specialişti şi nu de către primari.

Borboly a spus că apreciează demersurile făcute de ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, despre care a spus că este singurul „care militează pentru ameliorarea conflictelor dintre om şi urs”, dar este nevoie de „corecţii legislative”, iar abordarea „să fie mai aproape de oameni”.

Potrivit lui Borboly, Consiliul Judeţean Harghita întocmeşte, în prezent, rapoarte de specialitate privind impactul legislaţiei în domeniu aflată în vigoare şi va propune modificări care vor fi înaintate ministerului de resort.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, și-a lansat cartea „Poveste pentru tata”: Este esențial să ne asumăm cine suntem

Publicat

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a lansat astăzi cartea „Poveste pentru tata”, un set de memorii, gânduri, trăiri și reflecții. Lansarea a avut loc în cadrul unei festivități la care au luat parte…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Piața imobiliară din Alba: Prețurile cerute pentru locuințe în principalele orașe din județ. Precizările unui agent imobiliar

Publicat

Piața imobiliară din Alba: Care sunt prețurile cerute pentru locuințe în principalele orașe din județ și ce spun reprezentanții unor agenții imobiliare. 

Potrivit unei analize realizate de Alba24, prețurile solicitate de vânzători sunt în creștere față de anul trecut spre exemplu.

Este vorba despre prețurile solicitate, nu neapărat despre prețurile la care se și realizează tranzacțiile.

Acestea pot fi mai mici, în funcție de negocierile cu clienții.

Piața imobiliară din Alba: Prețurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

12-16 septembrie: Campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase, la Teiuș

Publicat

În zilele de 12, 13 și 16 septembrie, la Teiuș se va desfășura o campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase.

Potrivit reprezentanților administrației locale, containerele urmează să fie amplasate pe strada Horea (Moara Dracilor).

„Preluarea deșeurilor se va realiza în zilele lucrătoare mentionate mai sus, în intervalul orar: 08:30-16:30.

Persoana de contact: Aldea Alin 0740/149959”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș, pe pagina de Facebook.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Directorul Casei de Pensii Cluj: Pensionarii nemulțumiți de recalculare pot cere revizuirea în 45 de zile

Publicat

Directorul Casei Județene de Pensii (CJP) Cluj, Mariana Sălciuan, vorbește în podcastul ”Test de sinceritate” realizat de jurnalistul Vasile Măgrădean pe Cluj24 despre recalcularea pensiilor, dar și despre pensionarii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate